Annonce
På den besatte Vestbred afventer palæstinensere resultatet af israelsk undersøgelse af drab på kendt journalist fra Al Jazeera. Foto: Hazem Bader/Ritzau Scanpix
Udland

Palæstinensere vil have international retssag om drab

FN's generalsekretær, António Guterres, er forfærdet over journalistdrab i Jenin på den besatte Vestbred.

Den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, afviser en fælles undersøgelse af drabet på en palæstinensisk-amerikansk Al Jazeera-journalist på Vestbredden sammen med Israel.

- Vi stoler ikke på dem, siger han og gør det klart, at palæstinenserne vil tage sagen op ved Den Internationale Straffedomstol.

FN's generalsekretær, António Guterres, giver udtryk for "forfærdelse" over drabet på den palæstinensisk-amerikansk Al Jazeera-journalist Aku Akleh.

Han opfordrer "de relevante myndigheder til at gennemføre en uafhængig og transparent efterforskning af episoden og sikre en retsforfølgelse af de ansvarlige".

Generalsekretæren fordømmer alle angreb og drab på journalister og understreger, at pressens repræsentanter aldrig må være et mål for vold.

Den erfarne palæstinensisk-amerikanske journalist blev skudt i hovedet i en palæstinensisk flygtningelejr i Jenin onsdag morgen. Det arabiske medie Al Jazeera siger, at den 51-årige journalist blev dræbt af israelske soldater.

En palæstinensisk embedsmand siger, at journalisten blev "snigmyrdet" af israelske soldater, mens hun dækkede en militærrazzia.

Israels premierminister, Naftali Bennet, siger i en udtalelse at det er "sandsynligt" at væbnede palæstinensere løsnede de skud, som dræbe journalisten.

Israels forsvarsminister, Benny Gantz, var mere forsigtig i en kommentar onsdag aften.

– Vi efterforsker de militære enheder, som deltog i operationen, men vi har endnu ikke nogen konklusion, siger han.

Det israelske militær siger ifølge Reuters, at israelske styrker havde skudt tilbage, efter at de var kommet under "massiv beskydning" i Jenin.

Militæret tilføjer, at "det er sandsynligt, og at det undersøges, at journalister kan være blevet ramt - muligvis af bevæbnede palæstinensere".

Jenin ligger på den nordlige del af Vestbredden. Der har den seneste tid været flere militærrazziaer i byen på grund af stigende vold ifølge Reuters.

Shireen Abu Akleh var iført tøj, der viste, at hun kom fra pressen.

/ritzau/Reuters

Forsiden netop nu
Danmark

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Kultur

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Danmark

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Podcasts

Lyt til 'Det blå hjørne': Støjberg og Vanopslagh debatterer muligt landsforræderi og uddeler blå mærker til Messerschmidt og Krarup

Udland

Ukraine: Ny russisk offensiv i øst kan få afgørende følger

Udland

Etiopisk biolog er genvalgt som WHO-chef

Kultur For abonnenter

Smartphone fylder 15 år: Teenageren i vores lomme

Smartphone: Det var noget galt i bilens lastrum. Den afghanske dreng og de øvrige flygtninge havde svært ved at trække vejret, og der var ved at udbryde panik, for ingen kunne høre dem råbe eller banke på vognens sider.

Indland

Endnu et tilfælde af abekopper konstateret i Danmark

Der er konstateret endnu et dansk tilfælde med abekopper.

Danmark

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Klima: Der skal være 10.000 vindmøller og en håndfuld energiøer i Nordsøen inden 2030. Det skal alt sammen forbindes med store kabler til både Danmark og Centraleuropa og sikre grøn strøm til over 200 millioner mennesker.

Erhverv

Så kommer kameraerne for alvor op på fiskekutterne: - De skal dokumentere, at reglerne overholdes

Danmark

- Historisk selvmål af Putin: Eksperter gør status på tre måneders krig i Europa med ukrainsk lykke på slagmarken

Erhverv

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

Læserbrev

Stop nu den afgiftsrabat for plug-in-hybridbiler

Læserbrev

Den lokale håndværker kan være med til at sætte en prop i Putins gas

Erhverv

Hylder boykot, men sælger stadig selv Ecco-sko: Nu trækker Niels Flemming Hansen sig som ordfører

Indland

To forfattere udtræder af Det Danske Akademi og gør plads til nye

Læserbrev

Bonnichsen: Regeringen burde sidde på anklagebænken og for længst være faldet på sagen