Annonce
Carelink åbner 1. november 2021 et sundhedscenter i Kolding som led i et nyt koncept. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Erhverv

Omsatte for over 800 millioner kroner på Covid-19-kviktest: Nu vil Carelink åbne nyt koncept med privat sundhedscenter i Kolding

Firmaet Carelink omsatte for over 800 millioner kroner som udbyder af kviktest. Nu åbner firmaet et sundhedscenter i Kolding som led i et nyt koncept.

Kolding: Hvis man har prøvet en Covid-19-hurtigtest i enten Kolding eller i det syd- og sønderjyske, har man sandsynligvis stiftet bekendtskab med firmaet Carelink.

Virksomheden fik sit store gennembrud som en af flere udbydere af kviktest, og undertiden nåede man at omsætte for over 800 millioner kroner.

Men forleden lukkede det sidste hurtigtestcenter i Danmark. Det betyder, at blandt andre Carelink kigger sig om efter nye forretningsområder, og her kommer Kolding til at være omdrejningspunkt for et nyt koncept.

Konceptet går ud på at oprette private sundhedscentre, hvor borgere kan få foretaget et motionstjek, et sundhedstjek, blive testet for allergi eller eksempelvis få en gratis influenza-vaccine, hvis man er over 65 år eller har en kronisk sygdom.

- Man går ikke uden videre ind til sin praktiserende læge og får foretaget et større sundhedstjek, fordi der sjældent er tid og ressourcer til det. Her vil vi gerne byde ind, og vi udpegede fra start Kolding som det rigtige sted at starte, forklarer Brian Rosenberg, der er administrerende direktør for Carelink A/S.

Han fortæller, at der i kviktestperioden var ansat op mod 700 personer i Kolding og området ved byen. Så mange bliver der dog slet ikke behov for i det nye sundhedscenter, når det åbner den 1. november 2021. I stedet kommer det til at bestå af to sygeplejersker, to sekretærer og en enkelt læge.

Kort om Carelink

Grundlagt i 2007 af sygeplejerske Mette Lynggren i Aarhus. I dag ligger hovedsædet i Randers. 

Carelink er et vikarbureau indenfor sundhedssektoren, som især landskendt som en af flere udbydere af kviktest til Covid-19, som var et område, der for alvor tog fart i løbet af 2021, og som mundede ud i 6,6 millioner næsetest udført på 160 testcentre og af 3500 medarbejdere. Med indgangen til oktober 2021 var der under 50 podere tilbage i Carelink-regi. 

Virksomheder starter 1. november 2021 et nyt koncept med sundhedscentre, og det første center åbner i Kolding i det såkaldte Kolding Midtpunkt i Bredgade.

Det er Carelinks ambition, at konceptet skal udbredes til flere byer i den kommende tid.

- Vi kommer løbende til at evaluere på det nye koncept og sikre, at vi rammer den efterspørgsel, der måtte være. Den kan godt være forskellig fra landsdel til landsdel, og det vil vi afprøve. Men vi går 100 procent ind i det her og tror meget på konceptet, siger Carelink-direktøren.

En presset offentlig sektor

Åbningen af det private sundhedscenter kommer i kølvandet på en periode, hvor først et stort antal Covid-19-patienter og så en landsdækkende strejke blandt sygeplejersker har sat det offentlige sundhedsvæsen under pres.

- Selv om vi opretter et privat sundhedscenter, kan vi være med til at aflaste det offentlige i forhold til blandt andet de her sundheds- og motionstjek, som stadig flere efterspørger, men hvor de i dag føler, at det kan være svært at få en tid i det offentlige. Med andre ord vil flere tage styringen over deres egen sundhedstilstand, og det reagerer vi nu på, fortæller Brian Rosenberg.

Kolding er først - men næppe sidst

Ifølge direktøren ligger Kolding godt i forhold til dels at rekruttere sygeplejersker og plejepersonale, og dels i forhold til at være en mellemstor by med et ganske stort opland.

- Kolding bliver den første by, hvor vi tester konceptet af, men jeg forventer bestemt, at Kolding ikke bliver den sidste by, siger Brian Rosenberg.


Danmark

Tag kandidattesten her

Forsiden netop nu
Danmark

Dall: Tag valgtesten og test dig i valgstemning

Danmark

Løvkvist: Venstre vakler på vippen i Jylland - og det er Ellemanns store chance

Danmark

Dør for mange af frygtelig sygdom i Grindsted? Ketty har indsamlet bekymringer - og det fører nu til ny undersøgelse

Podcasts

Lyt: PFOS- forureningsskandale vokser – Er der en voksen til stede?

Indland

Online konsultationer får flere mænd til at søge læge

Udland

Medie: Ansatte klagede over våbensikkerhed inden Baldwin-skud

Danmark For abonnenter

Dansk fregat skal holde piraterne væk

Pirateri: Esbern Snare var en magtfuld stormand i den kendte Hvide-slægt. Han førte korstog og udkæmpede blodige slag for over 800 år siden.

Danmark For abonnenter

Alec Baldwin dræber kvinde i filmulykke

USA: Hollywood er ramt af en tragedie, efter den 42-årige filmfotograf Halyna Hutchins er blevet dræbt under optagelse af en westernfilm i Santa Fe, New Mexico.

Debat

Debat: Danske fiskere skal have kompensation for brexit nu

Debat: Kort efter brexit stod mange fiskere med håret i postkassen. For det betød, at de måtte vinke farvel til adskillige fiskekvoter og lide et stort økonomisk tab. Derfor gjorde det ondt, da fiskeriministeren i sommer meddelte, at EU’s statsstøtteregler stod i vejen for at udbetale kompensation til de fiskere, der måtte sande, at det var blevet sværere at skaffe mad på bordet.

Erhverv For abonnenter

Du spiser allerede genmodificeret mad - om du vil det eller ej

Indland

Vilde fugle i Vadehavet er blevet smittet med fugleinfluenza

Debat

Debat: Grøn omstilling er ikke skyld i den store elregning - tværtimod

Debat

Debat: Danskerne skal ikke ufrivilligt støtte islam

Debat

Debat: Vandet skal være til at drikke

Erhverv For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Kultur

Transkønnet danserinde har hovedrollen i forestilling om verdens første kønsskifteoperation

Debat For abonnenter

Meningsmager Marianne Lyngby Pedersen om at blive censureret på nettet: Ingen bare baller og våben her