Annonce
Både rejseselskabet Spies og forsikringsselskabet Alm. Brand melder om nedgang i efterspørgsel og flere bekymrede kunder. (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Erhverv

Omikron skaber usikkerhed om vinterens flyrejser

Lufthavn frygter, at Omikron skader vinterens rejseaktivitet. Flyselskaber melder om mindre efterspørgsel.

Selv om rejseaktiviteten i de seneste måneder har været ganske høj i Københavns Lufthavn, skaber den nye virusvariant nu tvivl om vinterens rejseaktivitet.

Varianten er "dårligt nyt for rejsebranchen". Det siger kommerciel direktør i lufthavnen Peter Krogsgaard i en pressemeddelelse.

- Allerede nu melder flere flyselskaber om en afmatning i efterspørgslen på flybilletter.

- Siden juli har vi dagligt kunnet notere voksende aktivitet og masser af liv i terminalerne. Men Omikron-varianten er lige nu dårligt nyt for rejsebranchen. Og vi ved reelt ikke, hvilken fremtid vi kigger ind i i de kommende vintermåneder, udtaler han.

Rejseselskabet Spies oplever i øjeblikket en nedgang på cirka 30 procent i antallet af bestillinger, fortæller pressechef Sofie Lund.

- Det er klart, vi har set en opbremsning i de seneste par uger, efter at den nye variant kom. Men vi forventer, at det er noget, der kommer til at ændre sig positivt igen.

Hun forklarer, at kunderne lytter til de meldinger, der kommer fra myndigheder, og det kan hurtigt ses i antallet af bookinger.

Pressemeddelelse Københavns Lufthavn

- Folk er selvfølgelig påvirkelige af de her ting. Vores gæster er dog gode til at sortere i overskrifter og vil gerne rejse. 95 procent af vores gæster tager vores egne charterfly direkte fra Danmark og til destinationen.

Pressechefen fortæller da også, at "der ikke er panik" hos de rejsende.

- Det er ikke alarmerende, og folk booker stadigvæk. Men der er selvfølgelig nogle, der vil høre, om de kan ombooke. Men charterferie er en tryg måde at rejse på, og det har fået en opblomstring i det hele taget, siger hun.

Omikron-variantens indflydelse kan også mærkes hos pensions- og forsikringsselskabet Alm. Brand. Det har fået 30 procent flere opkald fra bekymrede kunder, siden Omikron blev opdaget i november. Det skriver Alm. Brand i en pressemeddelelse.

Antallet af afbestillinger "er fulgt med i samme omfang", lyder det.

Det er især shoppingture til London, weekendture til Tyskland og juleferier i Norge, Schweiz og Østrig, der bliver aflyst, oplyser Maria Bitsch, der er skadechef for person- og specialskade i Alm. Brand.

Ser man på rejseaktiviteten i lufthavnen i november, var ganske mange passagerer dog igennem terminalerne. 1,3 millioner passagerer rejste igennem Københavns Lufthavn i den periode.

Pressemeddelelse fra Alm. Brand

Det er 300.000 færre end oktober. Her kom 1,6 millioner igennem lufthavnen. Det skabte den travleste måned i lufthavnen, siden corona ramte for første gang sidste år.

Tallene er dog fortsat langt fra 2019-niveauet inden coronakrisen. For eksempel rejste 2,7 millioner passagerer igennem Københavns Lufthavn i oktober 2019.

Peter Krogsgaard understreger, at lufthavnen har stor fokus på tryghed.

/ritzau/

Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Den perfekte storm har ramt bilbranchen: Bilerne bliver i nærheden af 30 procent dyrere

Danmark

Dansker blev smidt i straffecelle for ikke at have jakke på

Kultur

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Podcasts

Lyt: Mette Frederiksen har fundet sin store fortælling til valgkampen

Udland

Mindst 11 blev dræbt ved flere angreb i Kabul

Udland

Ukraines udenrigsminister: Nato foretager sig intet

Danmark

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Fuglemord: I starten af 1900-tallet blev landets største og mest markante rovfugle udryddet i Danmark. Det var arter som havørn, fiskeørn, rød glente og kongeørn.

Indland

Heunicke: Ti patienter er kommet til Danmark efter krig i Ukraine

Der er indtil videre kommet ti patienter til Danmark fra enten Ukraine eller berørte nabolande, som har haft brug for behandling.

Indland

Dansk stjerneinstruktør genforenes med Mads Mikkelsen i ny film

Mads Mikkelsen og Nikolaj Arcel genforenes for første gang siden den internationale succes "En kongelig affære" fra 2012.

Danmark

Mød statsministeren: Hun vil have dig til at stemme ja - men hvorfor?

Erhverv

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Læserbrev

Landbrugsformand og minister: Stem ja til tryghed og indflydelse

Danmark

Minister: 200 vacciner mod abekopper ankommer fredag

Indland

DSB må vente et halvt år længere på levering af 100 eltog

Erhverv

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Udland For abonnenter

Juryen bedømmer det beskidte vasketøj fra filmstjerners ægteskab

Debat

Ikke kun på Herlufsholm: Konsekvenserne fra min egen hårde tid på kostskole