Annonce
avisendanmark.dk

Odense-fotografer fløj hjem fra Kina: - Det har føltes lidt som en heksejagt i Danmark

Det var lidt chokernede for reklamefotograferne Jakob og Inge Skovdal at komme hjem til Odense fra Shanghai i Kina. - Det har føltes lidt som en heksejagt, siger Jakob Skovdal. Foto: Nils Svalebøg
"Bliv i Kina", "Det er egoistisk at tage hjem" og "Jeres børn burde tvangsfjernes". Det var ikke alle, der var glade for, at danske reklamefotografer kom hjem fra Kina med det sidste SAS-fly
Annonce

Find podcast med Inge og Jakob Skovdal nederst i denne artikel.

Det har ikke været uproblematisk for reklamefotograferne Jakob og Inge Skovdal at komme hjem til Odense fra Shanghai i Kina.

- Det har føltes lidt som en heksejagt, siger Jakob Skovdal.

Ægteparret Skovdal driver sammen reklamefotovirksomheden Skovdal Nordic med hovedkvarter i Odense og med en afdeling i Shanghai. Her opholdt både hr og fru Skovdal sig, da den nye Coronavirus brød ud. De sad begge i det sidste SAS-fly ud af Kina, og de har været noget overraskede over, hvor stor virus-skrækken er i deres hjemland.

- For os har det været helt udramatisk. Men vi har jo udtalt os lidt i danske medier om at være i Kina, og jeg har godt nok været overrasket over de kommentarer, vi har fået. Især på de sociale medier. Der var nogen, der skrev, at vi skulle blive i Kina, at vi var egoistiske, hvis vi kom hjem, og at vores børn skulle tvangsfjernes, inden vi kom hjem, siger Jakob Skovdal og suppleres af sin kone:

- Jeg føler godt nok, det er blæst helt utrolig stort op. Der er sådan en panikagtig stemning i Danmark. Vi kan selvfølgelig godt forstå, at det er fordi folk er bange, siger Inge Skovdal, der har holdt sig fra at læse kommentarer på Facebook.

Der er nu ikke noget at være bange for, mener Skovdal'erne. De er ikke syge, de er ikke bange for at være smittet, og de har levet under overordentligt store sikkerhedsforanstaltninger i Kina.

- Vi har næsten ikke været uden for en dør, og når vi har, så har vi haft både mundbind og handsker på. Vi er ikke taget hjem, fordi vi er bange for at blive smittet, men fordi alt var lukket ned. Der er ikke noget at lave, siger Jakob Skovdal.

- Man får målt temperatur og sprittet hænder, hvis man går ind i en butik eller i en kaffebar, og de registrerer en, siger Inge Skovdal.

Hjemme på virksomheden i Odense har nogle af de ansatte også været utrygge.

- Jeg har holdt mig hjemme, fordi de ikke er helt trygge efter det, de har læst i medierne. Men jeg bliver nødt til at tage ind på virksomheden i morgen. Men jeg spiser for mig selv, og det er en stor toetagers bygning, så folk behøver ikke assistere mig, hvis de er utrygge, siger Inge Skovdal.

Hendes en største utryghed er egentlig, at hendes datter havde influenza, da de kom hjem.

- Kan du ikke tage mundbind på eller holde dig ovenpå, sagde jeg til hende, griner Inge Skovdal.

Hun vil nemlig nødigt have en gedigen dansk influenza, som alle vil tro er importeret fra Kina.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Debat

Debat: Sygepleje er ikke et kvindefag

Annonce