Annonce
Instruktør Anne Grethe Bjarup Riis er tilbage i instruktørstolen, ni år efter at hun instruerede den første film om familien Fiil og deres kamp mod den tyske besættelse af Danmark. Arkivfoto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Kultur

Nyt smugkig: Dansk storfilm kommer nu med opfølger

Det er nu muligt at se den første trailer til filmen "Hvidstengruppen 2: De efterladte", der blandt andet er optaget flere steder i Randers Kommune.

Så er der endnu en film på vej om Danmark under besættelsen, men denne gang vil mange kunne genkende flere ansigter på lærredet. Senere på året udkommer der nemlig en opfølger til biografhittet "Hvidstengruppen" fra 2012.

Og allerede nu er det muligt at få et smugkig på filmen, da den første trailer med titlen "Hvidstengruppen 2: De efterladte" netop er landet. Filmen er blandt andet optaget flere steder i Randers Kommune.

"Hvidstengruppen" var i 2012 den mest sete biograffilm i Danmark. Filmen er opkaldt efter den danske modstandsgruppe, som kæmpede mod tyskerne under besættelsen af Danmark i 1940'erne. En kamp, som især endte i tragedie for familien Fiil, der stod bag gruppen.

Den nye film fortsætter, hvor den første film slap. Kort tid efter at de mandlige medlemmer af familien Fiil er blevet henrettet, følger man de to søstre i familien, som kæmper for overlevelse efter de er blevet sendt til tyske fangelejre. Imens kæmper deres mor for at få dem hjem.

Filmen er baseret på interviews, dagbøger og breve, som forsøger at skabe en virkelighedsnær fortælling om kvindernes historie.

I filmens hovedroller møder vi igen Marie Bach Hansen som storesøsteren Tulle, Laura Winther Møller som lillesøsteren Gerda og Bodil Jørgensen som Fiil-familiens matriark, Gudrun.

Tilbage i instruktørstolen er Anne Grethe Bjarup Riis, som også instruerede den første film. Det samme er manuskriptforfatteren Torval Lervad, som har skrevet manuskripterne til begge film.

"Hvidstengruppen 2: De efterladte" får premiere den 25. december i biografer landet over.

/ritzau/

Danmark

Tag kandidattesten her

Forsiden netop nu
Danmark

Giftstoffer fra Forsvarets flyvestationer spreder sig: Politikere kritiserer kommuner for svigtende tilsyn

Danmark

Nabo til Flyvestation Skrydstrup er bekymret over forurening: - Der er nogen, der ikke har været deres opgave voksen

Danmark

Sonja er en sjælden race i dansk kommunalpolitik: - Man kan underkende det eller bruge det

Podcasts

Lyt: Striden om Valdemars Slot er stadig uforløst - køberne står fortsat i kø

Indland

79 grønlandske isbjørne er dræbt i nødværge siden 2007

Udland

Haitiansk bandeleder truer med at dræbe bortførte amerikanere

Danmark For abonnenter

Forsonlige toner fra EU-ledere i polsk strid

Polen/EU: Der var lagt op til skældud og vrede miner, da EU's stats- og regeringschefer torsdag skulle drøfte det opgør, Polen har taget med EU's traktater.

Danmark

Bro lukkes hele vinteren

Lindau (sh:z). Regionen omkring broen over fjorden Slien ved Lindaunis har hovedpine over brobyggeriet, der står på frem til 2025. Det er især Deutsche Bahns beslutning om helt at lukke for trafik og dermed sende folk ud på en lang omvej, der hidser gemytterne op. DB har meddelt at broen er lukket i vinterhalvåret fra den 1. november til den 15. maj.

Danmark

Ny bypark bliver dyrere

Flensbor (FlA). Christiansens Haver i Flensborg ved Den Gamle Kirkegård er under voldsom forandring. Projektet, som oprindeligt skulle koste otte millioner euro, hvoraf 90 procent er statsstøtte, bliver dog langt dyrere end beregnet. Et politisk flertal i miljø- og planlægningsudvalget har i denne uge besluttet, at der kan bruges yderligere 980.000 euro på projektet. Dog har finansudvalget det sidste ord i sagen.

Danmark For abonnenter

Alt for meget 'boligorgasme': Nybyggerne er en omgang søvndrukkent byggesjusk

Danmark For abonnenter

Alle verdens lande dumper i klimatest: Forskere opfordrer til handling

Danmark For abonnenter

Tre mænd rottede sig sammen og snød sygehus for millioner af kroner: Nu er der faldet dom over dem alle

Kultur For abonnenter

Her kan du se eksotiske dyr, efter trækfuglene er fløjet

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Erhverv

Radio Loud skifter navn til 24syv fra næste år

Kultur For abonnenter

Franske 'Gagarine' er en rørende film: En kamp for nabolaget

Debat

Kronik: Skam er blevet et ideal, vi skal stoppe med at forfølge