Annonce
Indland

Nyhedsbureauet Ritzau er blevet ramt af hackerangreb

Foto: Liselotte Sabroe, Ritzau Scanpix
Nyhedsbureauet Ritzau ramt af hackerangreb

Hackerangreb: Nyhedsbureauet Ritzau, der leverer nyheder til stort set alle større medier i Danmark, er tirsdag morgen ramt af et hackerangreb. Det tekniske nedbrud betød, at Ritzau ikke har kunnet udsende nyheder som normalt via sin nyhedstjeneste. Desuden var telefoner og mailsystemer nede. Ritzau udsendte i stedet nyheder via et nødsystem på mail.

Problemerne opstod natten til tirsdag. Det er ikke klarlagt, hvem der står bag hackerangrebet. Ritzau har valgt at lukke alle servere ned.

- Ritzau har været udsat for et hackerangreb tidligt i morges. Der ser ud til at være tale om et professionelt angreb, siger administrerende Ritzau-direktør Lars Vesterløkke i en skriftlig kommentar.

- Vi har nu valgt at lukke ned for alle vores servere, fordi vi var usikre på, hvor stor skade angrebet kunne udvirke.

Annonce

Arbejder på højtryk

- Vi har tidligere været udsat for en række hackerangreb, som vores tekniske systemer har afvist. Dette er desværre ikke lykkes i dette tilfælde, og vi vil naturligvis undersøge, hvorfor og hvordan det kunne ske, siger Lars Vesterløkke.

Ritzaus it-afdeling arbejder på højtryk for at løse de tekniske problemer. Der er tirsdag klokken 09.30 ingen tidshorisont for, hvornår problemerne er løst.

- Vores fokus er nu på at få vores systemer til hurtigst muligt at køre sikkert igen. Hvor lang tid, det kommer til at tage, ved vi ikke, men vi gør alt for, at det kommer til at ske hurtigst muligt, så vores kunder får færrest mulige gener, siger Lars Vesterløkke.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Her er redaktørens anbefalinger til dig

Annonce
Indland

En farverig professor med jura i blodet

Indland

Markant stemme og teaterfigur

Annonce