Annonce
Sygeplejepersonale har mandag morgen nedlagt arbejdet i en time på Herlev Hospital. Foto: Presse-Fotos.dk/Ritzau Scanpix
Erhverv

Nye arbejdsnedlæggelser: Sygeplejersker fortsætter protester

På Herlev Hospital har sygeplejersker mandag morgen fortsat deres protest mod arbejdsvilkårene.

Sygeplejersker på Herlev Hospital har mandag morgen nedlagt arbejdet for en time. Det oplyser Rasmus Christian Post, som er en af de sygeplejersker, der har nedlagt arbejdet.

- Formålet er at vise regeringen, at vi er sure og vrede over et regeringsindgreb, som ikke løser problemerne. Vi har et sundhedsvæsen, der bløder, siger han.

- Vi har svært ved at rekruttere og fastholde kolleger. Vi mangler hænder nu, og vi kommer til at mangle over 6000 sygeplejersker over de næste år.

Arbejdsnedlæggelserne kommer som reaktion på et regeringsindgreb, der afsluttede en strejke på ti uger fra sygeplejerskerne.

Sygeplejerskerne havde afvist den overenskomst, der var blevet aftalt på det offentlige område.

Selv efter lovindgrebet afsluttede strejken, har sygeplejersker på forskellige hospitaler nedlagt arbejdet i en time ad gangen for at vise deres utilfredshed.

Rasmus Christian Post, der til dagligt er anæstesisygeplejerske på Herlev Hospital, mener, at den debat, der udsprang af strejken udviklede sig til udelukkende at handle om sygeplejerskernes løn.

Lønnen er ifølge Rasmus Christian Post urimelig, men det er underbemandingen og de travle arbejdsvilkår, der giver mest næring til frustrationerne, forklarer han.

- Der er ingen tvivl om, at de arbejdsvilkår, som vi bydes, og de kolleger, som der mangler, det fylder allermest. Men vores løn er heller ikke fair i forhold til det ansvar og de kompetencer, vi står med.

De fortsatte arbejdsnedlæggelser har påkaldt sig vrede fra sygeplejerskernes arbejdsgiver, regionerne. Danske Regioner klagede i sidste uge til Arbejdsretten.

Her blev arbejdsnedlæggelserne erklæret i strid med overenskomsten på området. Sygeplejerskerne blev påbudt at gå på arbejde igen og ophøre med at nedlægge arbejdet.

Der blev ikke taget stilling til om de sygeplejersker, som nedlægger arbejdet, skal pålægges en bod - altså betale - for deres manglende arbejde.

Når sygeplejersker nedlægger arbejdet i strid med deres overenskomst, kan de pålægges en bod på 56 kroner i timen. Arbejdsretten kan hæve boden til 86 kroner i timen, hvis arbejdsnedlæggelserne ikke ophører.

/ritzau/

Forsiden netop nu
Danmark

Ny bog er et forsvar for storbyen: - Større storbyer er vores bedste kort i kampen mod klimakatastrofen

Danmark

Valget er hans: Manden med den sorte hat er bekymret over klimaforandringer

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Podcasts

Lyt: Videoovervågning af hjemmepleje - fra lummerfætter til principmager

Indland

Bodil-vinderen der fornyer sig selv

Udland

Bilbombe i Somalias hovedstad dræber mindst otte

Kultur For abonnenter

Danica Curcic: - Kunsten hjælper os til at være mennesker - selv under de værste omstændigheder

SEPTEMBER 2020

Podcasts

Lyt til 'Ring hjem, Emil': Tysklands skæbnevalg afgøres i morgen - hvem skal stå i spidsen for tyskerne og resten af Europa?

Avisen Danmarks reporter Emil Jørgensen har nu tilbragt flere uger i Tyskland og afdækket den tyske valgkamp fra nærmeste hold. Valgkampen er i slutspurten, og i morgen afgøres det hele. I podcasten 'Ring hjem, Emil' ringer Emil Jørgensen hjem fra Tyskland til Avisen Danmarks chefredaktør Peter Rasmussen til et åbent redaktionsmøde. Her diskuterer de blandt andet, om Emil Jørgensen skal på Tysklands største natklub for at lave en sidste reportage, og hvordan det tyske valgresultat kommer til at se ud.

Udland

Prodemokratisk gruppe i Hongkong opløser sig selv

Endnu en prodemokratisk gruppe kaster håndklædet i ringen i Hongkong efter at være blevet mødt af sigtelser under den såkaldte sikkerhedslov, som blev indført sidste år.

Danmark

Rigsret dag 10 - Støjberg kæmper for ikke at blive ædt op indefra

Danmark

- Danmark ville gå fallit, for værdierne skabes uden for de store byer

Danmark For abonnenter

Fuldtidsansat og fattig: Ulighed er blevet et stort tema ved tysk valg

Debat

Debat: Er de varme hænder hele løsningen på fremtidens velfærdskabale?

Podcasts

Det bliver både pinligt, kedeligt og meget alvorligt

Erhverv

Erhvervsredaktøren: Nyt job? Så skal vi headhuntes

Kultur

X Factors nye dommer: Livet handler om at udfordre sig selv

Debat

Kronik: Kære politikere, I kan være med til at gøre handicap mindre