Annonce
Fra på tirsdag er det farvel til mundbindet. Foto: Johan Gadegaard
Danmark

Nul mundbind og coronapas vækker glæde: "Jeg er fra England, og jeg har ikke været hjemme i 2,5 år."

Det kom ikke som en overraskelse, at statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag aften kunne meddele danskerne, at livet med restriktioner på grund af coronapandemien snart får en ende. Nu kan vi se frem til, at landet åbner på tirsdag igen. Avisen Danmark har derfor spurgt borgerne på gaden, om hvad de skal bruge deres nye fordele til.

Restriktioner: "Fra den 1. februar om ganske få dage vil Danmark igen være åbent. Helt åbent," sagde statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag aften på coronapressemøde nummer 26 i Spejlsalen på Christiansborg.

Det var ventet, at restriktionerne herhjemme ville forsvinde, men til pressemødet blev det slået helt fast, at det fra tirsdag i næste uge er slut med langt de fleste restriktioner. Vi skal nu igen vænne os af med mundbind, coronapas og et natteliv, der lukker klokken 23, og myndighederne vil ikke længere anse coronavirus som en samfundskritisk sygdom. Blot enkelte restriktioner ved indrejse til Danmark kan få lov at bestå i foreløbigt fire uger.

Jeg kommer til at savne, at det er blevet almindeligt ikke at kramme folk.

Birgit Muurholm

Det vækker glæde hos mange, at man nu kan se frem til et liv med frie tøjler. Avisen Danmark har spurgt, hvad nogle af dem glæder sig til - og om de måske kommer til at savne nogle af de vaner, vi har tillagt os i løbet af de to seneste år med pandemien.


Ross Mellin, 41 år, brolægger: Jeg glæder mig mest til at komme hjem. Jeg er fra England, og jeg har ikke været hjemme i to og et halvt år. Jeg besøger min familie i april. Og så skal jeg på ferie til sommer - måske Grækenland eller Portugal. Det eneste gode ved nedlukningen har været, at så mange mennesker har arbejdet hjemmefra. Jeg arbejder mest i midtbyen i Aarhus, og det har givet gode arbejdsforhold for os.


Birgit Muurholm, 65 år: Jeg vil ikke stå og sige, at nedlukningen har været træls, for det har det ikke været for mig. Jeg har ikke lavet om på så meget i mit liv, for jeg er ikke så socialt et menneske. Men jeg kommer til at savne, at det er blevet almindeligt ikke at kramme folk. Det har jeg haft det fint med. Jeg er ikke gået glip af så meget, men jeg synes, det er dejligt, at restriktionerne fjernes for dem, der har været generede af dem.
Hans Eriksen, 57 år, brolægger og kollega til Ross Mellin: Det er dejligt, at restriktionerne fjernes, men jeg har faktisk ikke planlagt noget bestemt, jeg skal. Jeg glæder mig mest til at slippe for mundbindet. 
Forsiden netop nu
Danmark

Han organiserede uroen og kastede brosten mod EU-forbeholdene og politiet: - Det var et snydevalg, og hadet var indædt

Danmark

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Kultur

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Podcasts

Lyt: Mette Frederiksen har fundet sin store fortælling til valgkampen

Kultur For abonnenter

Tour de France-kommentatorerne Jørn Mader og Jørgen Leth udgiver ny bog: Livet sat på spidsen

Udland

Zelenskyj fordømmer forslag om at afgive territorie

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse: 'Top Gun' er et klassisk heltekvad

Film: Efter 36 år er vi endelig tilbage på Top Gun – den amerikanske skole for elitepiloter, og den ukuelige, ustyrlige og frygtløse pilot Maverick i skikkelse af en skarp Tom Cruise er modsat sine kammerater ikke avanceret til skrivebords-admiral.

Indland

Hjemmeside udnyttede forbrugerne ved at lokke med billig el

Virksomheden bag hjemmesiden Eltjekket.dk har vildledt forbrugerne til at tro, at de kunne finde den billigste elaftale.

Indland

Blandt særlig gruppe forudser SSI høj spredning med abekopper

Mens Statens Serum Institut (SSI) vurderer, at der er meget lav risiko for spredning af abekopper i den brede befolkning i Danmark, vurderer den samtidig, at risikoen for spredning er høj i en særlig gruppe.

Danmark

Bodil har fået glæden tilbage med fleksjob hos en købmand: Lokale virksomheder er bedst til at hjælpe de sårbare i arbejde, viser ny undersøgelse

Erhverv

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Danmark For abonnenter

Den perfekte storm har ramt bilbranchen: Bilerne bliver i nærheden af 30 procent dyrere

Debat

Morten Helveg om grøn omstilling: Så gik der hul på bylden

Debat

Kronik: Roskilde fejrer 1000 års kirkehistorie med ny udstilling

Danmark

Bramsen vil bremse vrede bilister allerede på køreskolen

Indland

Danske anmeldere: Ny Top Gun-film topper den gamle

Læserbrev

Landbrugsformand og minister: Stem ja til tryghed og indflydelse