Annonce
Kasper Würtz kan ånde lettet op, efter Procesbevillingsnævnet har afvist F&H's ønske om at køre deres retssag mod Kasper Würtz i Højesteret. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Erhverv

Nu er Kasper Würtz' sejr over Christian Bitz endelig i hus: - Den her afgørelse er næsten vigtigere end selve dommen

Procesbevillingsnævnet har afgjort, at retssag mellem Kasper Würtz og Christian Bitz ikke skal gå i Højesteret.

Retssagen mellem Kasper Würtz og Christian Bitz og grossistvirksomheden F&H er afsluttet med førstnævnte som vinder.

Det ligger fast, efter Procesbevillingsnævnet torsdag formiddag har afvist F&H's anmodning om at køre sagen i Højesteret.

Det bekræfter Kasper Würtz' advokat Johan Løje over for Horsens Folkeblad.

- Procesbevillingsnævnet har i dag besluttet, at sagen ikke skal gå i Højesteret. Der er ikke givet nogen begrundelse, ud over at nævnet vurderer, at sagen ikke er principiel, siger Johan Løje, der glæder sig over afgørelsen.

- Det er helt fantastisk. Det her har været et forsøg fra modpartens side på at trække sagen ud, men nu kan vi konstatere, at der sidder en højesteretsdommer med skarpe øjne for enden af bordet i Procesbevillingsnævnet, der vurderer, at den afgørelse, Landsretten kom frem til, er rigtig, siger Johan Løje.

En vis bekymring

Sagen tog sit udgangspunkt i 2016 og handler om, at Christian Bitz og F&H har brudt Hatting-keramikeren Kasper Würtz ophavsret ved at kopiere fire af den lokale keramikers produkter. Kopispørgsmålet er afgjort til Kasper Würtz fordel i først Sø- og Handelsretten og efterfølgende i Landsretten.

Christian Bitz og F&H har derefter forsøgt at få sagen i Højesteret, som kræver en godkendelse fra Procesbevillingsnævnet. Her vil baggrunden typisk være, at sagen har en principiel karakter.

Sagen kort

  • I januar 2016 lancerede Christian Bitz og F&H en stentøjkollektion under navnet "Bitz".
  • Hatting-keramikeren Kasper Würtz vurderede, at Bitz-kollektionen rummede kopier af hans produkter, og han trak derfor Christian Bitz og F&H i retten.
  • I marts 2020 afgjorde Sø- og Handelsesretten, at Christian Bitz og F&H havde krænket Kasper Würtz' ophavsret. Den tabende part ankede herefter sagen til Landsretten.
  • I maj 2021 stadfæstede Landsretten, at der var sket brud på ophavsretten. Retten påbød samtidig Christian Bitz og F&H at trække de pågældende produkter tilbage fra markedet, destruere deres lagre og offentliggøre dommen i et landsdækkende livsstilsmagasin.
  • På foranledning fra Christian Bitz og F&H har Procesbevillingsnævnet vurderet, om sagen skulle gå i Højestret. Det har nævnet afvist.

Det mener Procesbevillingsnævnet altså ikke er tilfældet, og det er Johan Løje helt enig i, omend han har været nervøs op til afgørelsen.

- Procesbevillingsnævnets veje er uransagelige, så selvfølgelig har jeg haft en vis bekymring. Jeg vil mene, vi har argumenteret hårdt for, at sagen ikke er principiel. Der er dog det forhold, at sagens skønsperson undervejs har liket et af mine opslag (på facebook, red.), og derfor kunne jeg ikke afvise, at nævnet kunne ønske at få det forhold belyst fra en anden vinkel. Men det har det altså ikke, siger Johan Løje.

Nu gælder det erstatningskravet

Det er ikke lykkedes avisen at få en kommentar fra Kasper Würtz, men ifølge Johan Løje var det en begejstret Hatting-keramiker, som han tidligere på formiddagen kunne overlevere beskeden til.

- Kasper er meget lettet. Han tilkendegiver, at den her afgørelse næsten er vigtigere for ham, end da han fik selve dommen. Det er vigtigt for ham, at han nu slipper for, at denne sag skal tage to år mere, siger Johan Løje.


Procesbevillingsnævnets veje er uransagelige, så selvfølgelig har jeg haft en vis bekymring.

Johan Løje, advokat for Kasper Würtz

Med afgørelsen i Procesbevillingsnævnet kan Kasper Würtz nu begynde at fokusere på erstatningskravet.

- Nu skal vi til at have gjort vores krav op. Vi forventer en erstatning på et tocifret millionbeløb, siger Johan Løje, der ikke kender tidshorisonten.

- Vi skal først have nogen tal (omsætningstal, red.), men indtil videre har F&H ikke ønsket at give os dem. Det får vi nok en del diskussioner om, siger han.

Striden mellem Kasper Würtz og Christian Bitz og F&H er langt fra slut. I marts i år sendte Kasper Würtz en ny stævning mod modparten omhandlende 48 produkter.

Denne sag er parterne ved at forberede.

Folkebladet har været i kontakt med F&H, som ikke ønsker at kommentere afgørelsen. Virksomheden henviser i stedet til en officiel udtalelse, den har givet til nyhedsbureauet Ritzau:

"F&H respekterer Procesbevillingsnævnets afgørelse, men er selvfølgelig ærgerlige over, at Højesteret ikke får mulighed for at tage stilling til de mange principielle spørgsmål, som vi mener landsretsdommen rejser."


Forsiden netop nu
Udland

WHO: Ny variant giver grund til bekymring

Danmark

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Danmark

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Podcasts

Lyt: Eksperimentbarn: Jeg græd stille under dynen

Indland

Sangeren Jimilian vinder Vild med dans

Udland

Joe Biden vil ophæve patentrettigheder på coronavacciner

Kultur For abonnenter

Volbeat-forsanger Michael Poulsen har samlet mod i årtier: - I dag tør jeg stå ved, at de døde flytter med

Musik: Da Michael Poulsen og hans familie flyttede ind i deres nye hus i Næstved-forstaden Appenæs i slutningen af 2019, skete der det, der er sket hver eneste gang, Volbeat-forsangeren er rykket ind i en ny lejlighed eller et nyt hus, siden han var barn. Noget andet end flyttekasser blev fragtet med.

Danmark

Ny coronavariant spreder sig fra Sydafrika: Det ved vi indtil videre

Corona: Alarmklokkerne ringer verden over, efter en ny coronavariant, der ser ud til at stamme fra Sydafrika, er begyndt at sprede sig.

Sundhed

Kristine: Hver gang jeg har en klient igennem et forløb, bliver jeg både rørt og forundret

Føles dit liv tungt, trist, hårdt og uretfærdigt? Har du følelsen af, at dit liv er tungt, hårdt, trist eller uretfærdigt? Og kan du ikke komme videre uanset hvor hårdt du prøver? Har du følelsen af, at du ikke fik lige så gode kort på hånden i livet, som alle de andre? At du ikke selv er herre over dit liv, fordi der bliver ved med at ske dårlige ting? Uden at du aner hvorfor eller hvordan du kan få det til at stoppe?

Danmark

Aftale på 10 milliarder kroner på plads: Skal sikre flere billige boliger i store byer

Indland

Sundhedsstyrelsen anbefaler covid-19-vaccine til 5-11-årige: -  Det har vi brug for

Danmark

Wammen placerer ansvar for minksag hos Mogens Jensens ministerium

Danmark

Tidligere departementschefs sms'er er genskabt i minksag

Indland

Professor: Vacciner kan nemt modelleres efter ny variant

Erhverv

Frygt for ny coronavariant giver kursfald til danske aktier

Kultur For abonnenter

'Du skal hjælpe mig med at ende det hele' - Fransk film sætter aktiv dødshjælp på spidsen

Debat For abonnenter

Meningsmager Pernille Skipper: Vil Venstre også kurere pest med topskattelettelser?