Annonce
De Konservative i Aabenraa Kommune - heriblandt byrådsmedlem Jan Riber Jakobsen - er utilfredse med informationsniveauet, når det gælder deponiet for byggeaffald fra det tyske atomkraftværk Brokdorf. Arkivfoto: Ulrik Pedersen
Danmark

Nej til atomaffald: Konservative håber på hjælp fra Christiansborg

Atomaffald: - Nu er det altså nok. Det skal frem i lyset.

Det er budskabet, når de politiske førstemænd fra Aabenraa Kommune og Harrislees ditto torsdag aften i Padborg deltager i et fælles arrangement, som De Konservative i Aabenraa Kommune har taget initiativ til. Overskriften er: ”Ja tak til godt naboskab. Nej tak til atomaffald”.

- Vi bakker Harrislee op. De synes, det er forkert, og vi synes, det er forkert. Borgerne burde have fået et brev i deres e-Boks om, hvad der er på vej, og besked om, at de får nærmere at vide senere og en mulighed for at gøre indsigelse. Det er sådan, vi normalt agerer, når vi laver plangrundlag i Danmark, siger Jan Riber Jakobsen, der er konservativt byrådsmedlem i Aabenraa Kommune og bosiddende i Padborg.

Derfor kan man torsdag aften opleve Aabenraa Kommunes borgmester, Thomas Andresen (V), og Harrislees formand for kommunalbestyrelsen, Heinz Petersen, tage del i protestarrangementet.

- Det gør vi for, at områdets beboere kan blive informeret. Heinz Petersen fortæller om deres oplevelse af sagen, og Thomas Andresen gør det samme på vegne af Aabenraa Kommune. Bedre information kan vi simpelthen ikke give, mener Jan Riber Jakobsen.

Allerhelst ser byrådspolitikeren, at det bliver en sag for Christiansborg.

- Jeg håber, der går udenrigspolitik i den. Deponiet skal ikke ligge dér, siger Jan Riber Jakobsen.