Annonce
Fem forskellige kvinder er fredag stået frem på DR med anklager mod folketingspolitiker Naser Khader om grænseoverskridende adfærd, krænkelser og overgreb. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Danmark

Naser Khader vågnede fredag morgen til massiv medieomtale: Her er de fem kvinders anklager

Fem kvinder har til DR fortalt om grænseoverskridende adfærd, krænkelser og deciderede overgreb, som folketingsmedlem for De Konservative Naser Khader har udsat dem for. Få her overblikket over de fem kvinders fortællinger.

Overgreb: Da klokken fredag morgen slog 06.00, blev en artikel publiceret på dr.dk, som skulle vise sig at blive definerende for de næste mange timers - og formentlig dages - medieinteresse. Forsider på diverse digitale medier var prydet af billederne af den samme mand.

De Konservatives folketingsmedlem Naser Khader.

Naser Khader, som i øjeblikket er sygemeldt, var blevet hovedperson i en sag om grænseoverskridende adfærd, krænkelser og overgreb mod fem forskellige kvinder. Han afviser alle anklager med forskellige begrundelser.

Alle har de fortalt deres historie til DR, og Avisen Danmark giver dig her overblikket over anklagerne, som kvinderne selv har fortalt dem.

1 "Kys den, kys den"

Fra 1998 til 2001 er Naser Khader medlem af Det Etiske Råd.

Efter et møde i rådet henvender han sig en dag i 1999 til en ansat i sekretariatet og tilbyder hende et eksemplar af sin nye bog. Hun kan ikke få sig selv til at takke nej, og de aftaler, at hun kan tage forbi hans kontor og få bogen.

Da hun er kommet ind på kontoret, låser Naser Khader døren med den undskyldning, at han har en stalker. Kort tid efter lægger han en hånd stramt om hendes nakke, tvinger hendes hoved nedad og siger "Kys den, kys den".

Da hun siger nej, spørger han, om hun hellere vil gøre det i rummet ved siden af, men også her afviser kvinden ham. Han kysser hende på munden, og hun kysser ham - ifølge kvinden selv fordi hun tænker, at hun er nødt til at give ham noget i håb om, at det vil få ham til at lukke hende ud.

Kvinden siger, at hun skal hjem, og hun kommer ud af lokalet igen.

2 Tvang på betongulvet

Kristina Olsson er i 2000 freelancejournalist, 28 år gammel og bosiddende i Malmø. Hun rejser til København for at interviewe Naser Khader til et portræt, som bliver bragt i en svensk avis i februar 2000.

Efterfølgende skriver hun til ham, at han kan kontakte hende, hvis han har lyst til at mødes til en kop kaffe. Det gør han kort tid efter, og de aftaler at mødes på hans kontor i København. Hun kalder det et "netværkshyggeligt møde".

Hun ankommer en kold aften, og hurtigt begynder Khader at presse hende mod en væg og kysse hende. Han trykker hendes hoved nedad mod sit skridt, åbner sine bukser og stikker sit lem ind i hendes mund. Bagefter trækker han hende ned på et hårdt betongulv, hvor han trækker tøjet af hende og har samleje med hende uden beskyttelse. Hun gør ikke modstand, men hun kalder det selv for et overgreb.

Hun anmelder dog ikke hændelsen til politiet.

- Det gjorde man ikke på det tidspunkt. Jeg var gået frivilligt med ham ind på kontoret. Og jeg følte jo meget, det var min skyld, siger Kristina Olsson til DR.

3 Malerier og et soveværelse

Naser Khader bestiller i 2004 to malerier af Karen Dirks, der er kunstner og designer og på det tidspunkt i begyndelsen af 50'erne. I forbindelse med arbejdet er hun hjemme hos ham for at måle op til malerierne.

Han siger til hende, at han har ondt og har migræne og spørger, om hun vil massere ham på skulderen. I første omgang afviser hun, men hun giver senere efter og trykker lidt på hans skulder med sine fingre.

Khader begynder at rulle gardiner ned, da han pludselig siger, at han vil vise kunstneren noget. Han vil vise hende sit soveværelse, men hun siger nej. Hun kommer alligevel derind, og han tvinger hende ned på sengen. Hun kæmper for at komme fri, og imens prøver han at åbne sine bukser og lægger sig oven på hende.

Det lykkes Karen Dirks at komme fri og løbe ud af lejligheden.

4 Arbejde blev til massage

Efter sagen med Mohammed-tegninger i Jyllands-Posten vil Naser Khader i 2005 stifte foreningen Demokratiske Muslimer.

I forbindelse med sit arbejde med foreningen bliver han kontaktet af Camilla Trustrup, der på det tidspunkt er 34 år gammel og selvstændig konsulent. Hun vil gerne mødes med Khader for at bidrage til arbejdet.

Hun foreslår, at de mødes på en café, men han afviser, fordi hun bor på Nørrebro, hvor han mener, at han ikke kan færdes offentligt. De aftaler at mødes hos hende den 28. januar 2006. Khader ankommer sent på aftenen, og Camilla Trustrup må flere gange minde ham om, hvorfor hun har inviteret ham, da samtalen om det egentlige emne går trægt.

Pludselig siger han, at han har ondt, og han spørger, om hun vil massere ham. Efter først at have sagt nej, siger hun til sidst ja. Han tager skjorten af, men han begynder også at åbne sine bukser og tage sine underbukser af, og hun beder ham stoppe. Hun masserer kort hans skulder, og da han bagefter vil give hende et knus, holder han længe om hende.

Hun siger, at han er træt og at han bør gå hjem og sove. Da bliver han sur, men hun står fast og beder ham igen om at gå. Inden han åbner døren, vender han sig og stirrer vredt på hende, mens hun får besked på aldrig at sige til nogen, hvad der er sket.

5 Lige i ansigtet

I efteråret 2018 udkommer bogen "Naser Khader fortolker Den duftende have", og netop "Den duftende have" kaldes en arabisk vejledning til det seksuelle liv.

I begyndelsen af 2019 overvejer en kvindelig psykolog selv at skrive en bog om kærlighed og seksualitet. Derfor kontakter hun Khader for at høre mere om hans overvejelser bag sin bog og tale om et eventuelt samarbejde.

De mødes i hans lejlighed, hvor de taler kort om både hans bog og hendes bogprojekt, og han foreslår, at de sætter sig i hans sofa. Her vil han kysse hende, men hun afviser. Han rejser sig og begynder at onanere lige foran hendes ansigt. Han kommer hurtigt ud over hende.

Psykologen bliver målløs, og så snart hun er ved sig selv igen, tager hun hjem.

Efter flere dage, hvor han har skrevet beskeder til hende med seksuelt indhold, får hun nok. Hun vil konfrontere ham og fortælle ham, hvordan hun mener, man bør opføre sig som et ordentligt menneske. Hun har forberedt, hvad hun vil sige, og hun har tænkt sig at give ham en skideballe.

Da han åbner døren, er han nøgen. Hun bliver paf og kan pludselig ikke finde ordene. Hun går med ind i lejligheden, hvor han vil vise hende sit soveværelse, som hun ikke nåede sidst, men hun når ikke at sige et ord, før han bliver ringet op og hurtigt skal afsted.

Hun skriver efterfølgende til ham, at hun trækker sig fra et eventuelt samarbejde. Naser Khader svarer aldrig.

Forsiden netop nu
Danmark

Lyt eller læs: Trend spreder sig i landet: Kakaotrance i Svendborg

Indland

Kæmpe smitteudbrud efter julefrokost med gymnasieelever: 38 bekræftet smittet med omikron-variant

Danmark

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

Podcasts

Lyt: Da Frøken Klokken gik i byen med de unge ingeniører

Indland

Invitation til tredje vaccinestik er på vej til 375.000 borgere

Udland

Amerikansk krigshelt med præsidentdrømme er død som 98-årig

Indland

Frants fandt guldørering fra vikingetiden i Bøvling: Som at få en sms fra fortiden

Mange skatte er gravet frem fra den sorte, danske muld gennem tiden.

Indland

Formodet pirat har fået amputeret ben om bord på Esbern Snare

En af de formodede pirater, der befinder sig om bord på fregatten "Esbern Snare", har fået amputeret sit ben af dansk personale.

Danmark

Fire meninger: Hvorfor tager du til kakaoceremoni?

14 mennesker sidder i cirklen til kakaoceremoni i Svendborg tirsdag aften; mænd og kvinder, unge og ældre, danskere og enkelte udlændinge.

Danmark

Sygeplejerskekonflikt smitter af på studerende: - Jeg frygter, at jeg kommer til at lave fejl

Danmark

Departementschef stoppede sms-sletning allerede i april

Danmark

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Danmark

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Debat

Debat: Boligaftalen er for hele Danmark

Erhverv

Lizette Risgaard: De Konservatives finanslov er gift for vores samfund

Kultur For abonnenter

Standup-komiker Mark le Fêvre: - Når man joker med noget, tager man lidt af magten tilbage

Debat

Kronik: Angela Merkel takker af - Forholdet til Tyskland har aldrig har været bedre