Annonce
Chefredaktør Peter Rasmussen. Foto: Peter Leth-Larsen
Debat

Når nu ingen andre tør: Derfor er Støjberg debattør på Avisen Danmark

Det er lidt som at stikke en pind i en myretue at slippe Inger Støjberg fri i den danske debat. Der bliver en helt utrolig travlhed med at have en mening om, hvorvidt det nu også er en god idé at give en dømt og fængslet eks-minister få taleretten tilbage. Men det gjorde Avisen Danmark og Radio4 i fællesskab i denne uge.

De to mediehuse er gået sammen om podcasten "Det Blå Hjørne", hvor Inger Støjberg er fast debattør sammen med Liberal Alliances Alex Vanopslagh. Det er Avisen Danmarks politiske redaktør, Casper Dall, der er vært på programmet, som afsøger brudflader og enigheder i blå blok.

Samtidig er Inger Støjberg blevet fast debattør på Avisen Danmark med sin egen klumme hver fredag. Det sker lige efter, at Ekstra Bladet har droppet hende som skribent med den her lidt kryptiske begrundelse fra Ekstra Bladets nye chefredaktør, Knud Brix: ”Vi har ikke politikere ansat, som har et projekt, de skal bære over en målstreg”.

Det kan umiddelbart blive svært at finde debattører, der ikke har et projekt, der skal over en målstreg. Held og lykke med det.

Men når nu ingen andre tør, så skal Inger Støjberg være hjertelig velkommen på Avisen Danmark. Vi er selvfølgelig ikke enige med hende i alt, hvad hun skriver og er udmærket klar over, at hun deler vandene. Men det er jo præcis det, en god debat skal gøre.

Og hun er kommet fra start med et brag. I fredags handlede Støjbergs første bredside her i avisen om, at en ny EU-dom, som - ifølge Støjberg - betyder, at en morders privatliv er blevet vigtigere end opklaringen af forbrydelsen. 

Og i podcasten fik hun sagt, at det ikke er rimeligt, at danske politikere ønsker muslimske medborgere glædelig eid-fest, når de markerer afslutningen på ramadan-måneden. "I Danmark har vi religionsfrihed, men ikke religionslighed. Derfor skal danske politikere holde sig fra at markere muslimske højtider", lød det.

Så kom der liv i myretuen igen.


Debatten mellem Støjberg og Vanopslagh udkommer hver fredag på Radio4 klokken 11 - og hvis det tidspunkt skulle passe dig dårligt, kan du finde "Det Blå Hjørne" som podcast på Avisen Danmarks hjemmeside: avisendanmark.dk/podcasts.


Vi er selvfølgelig ikke enige med hende i alt, hvad hun skriver og er udmærket klar over, at hun deler vandene.

Fra klummen
Forsiden netop nu
Danmark

Esbjerg Havn skal være militært knudepunkt for Nato og USA: Havnedirektør forventer investeringer for flere hundrede millioner

Danmark

Her er risikoen for prisfald størst: - De seneste års prisfest på boligmarkedet er ved at slutte, siger økonom

Podcasts

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Podcasts

Lyt: Kommer Claus Hjort Frederiksen foran en dommer?

Læserbrev

Debat: Ja til sammenhold - uden forbehold!

Udland

Nordkorea bekæmper coronaudbrud med te og saltvand

Kultur For abonnenter

Anmeldelse: Filmen 'Grosse Freiheit' er et knusende portræt af, hvordan Tyskland så ud for skræmmende kort tid siden

Film: Fængselscellen føles alt, alt for trang for homoseksuelle Hans, der har overlevet koncentrationslejrene blot for at havne i spjældet i efterkrigstidens Vesttyskland.

Danmark

Mette Frederiksen lancerer sin egen samtale-podcast

Fredag lancerer statsminister Mette Frederiksen (S) sin egen podcast.

Udland

Biden byder Sverige og Finland varmt velkommen i Nato

USA bakker fuldt og helt op om Sveriges og Finlands ønske om at blive medlemmer af Nato. Det siger USA's præsident, Joe Biden, på et pressemøde torsdag.

Danmark For abonnenter

10.000 kæmpemøller er en trussel mod Nordsøens sæler og hvaler: - Vi ved meget lidt om konsekvenserne

Danmark

Løvkvist: Pape bøjede sine principper i Hjort-sagen for at ophæve sin egen isolation

Kultur For abonnenter

Anmeldelse: Den norske film 'Nordsøen' skælver fremragende

Danmark

Nato-chef: EU-forsvarsindsats kan hjælpe Nato

Danmark

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Danmark

Reform giver virtuelle lægebesøg og behandling i eget hjem

Kultur For abonnenter

Anmeldelse: Ungdomsfilmen 'Intet' er et dansk nybrud, men halter dog på flere punkter

Debat

Debat: Ruslands krig drejer sig ikke kun om Ukraine - den er et geopolitisk opgør