Annonce
Selv om finansminister Rishi Sunak har udtrykt sin støtte til Boris Johnsons, så kaldes det i britiske medier for en "lunken" en af slagsen. Det skyldes blandt andet, at Sunak skriver i et tweet, at det var rigtigt af Johnson at undskylde. Foto: Kgc-254/Star Max/Ipx/Ritzau Scanpix
Udland

Ministre giver foreløbig livline til presset Boris Johnson

Flere konservative parlamentsmedlemmer ønsker angiveligt Boris Johnsons afgang. Hans ministre støtter ham dog.

Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, har tilsyneladende fået en hjælpende hånd fra sine ministre til at overleve en igangværende krise.

Det skriver det britiske medie BBC torsdag.

Premierministeren er kommet under hårdt pres i hjemlandet, efter at han onsdag indrømmede og sagde undskyld for at have deltaget i en fest med kolleger under den britiske coronanedlukning i maj 2020.

Siden onsdag har flere konservative parlamentsmedlemmer angiveligt meddelt, at de gerne ser Boris Johnson forlade premierministerposten.

Blandt Johnsons egne ministre er der dog tilsyneladende opbakning til premierministeren. Flere af dem har opfordret til, at der ikke tages nogen beslutninger, før en undersøgelse af sagen er afsluttet.

Finansminister Rishi Sunak, der er en af Johnsons mest magtfulde ministre og en potentiel arvtager, har også umiddelbart udtrykt sin støtte.

Det skete på Twitter onsdag:

BBC''s historie om støtte fra ministre til Boris Johnson

- Det var rigtigt af premierministeren af undskylde, og jeg støtter hans anmodning om tålmodighed, mens Sue Gray udfører sin undersøgelse.

Sue Gray står bag undersøgelsen af mulige brud på coronarestriktioner i forbindelse med fester holdt ved Johnsons embedsbolig på Downing Street.

Sunaks støtte er tiltrængt for Johnson. Flere britiske medier kalder dog samtidig finansministerens udmelding en smule "lunken".

Årsagen er blandt andet, at ordlyden i tweetet læner sig meget op ad andre ministres udtalelser. Samtidig bliver Sunaks kommentar om, at det "var rigtigt af premierministeren af undskylde" også fremhævet af britiske medier.

Blandt de konservative medlemmer, der offentligt har udtrykt ønske om Johnsons afgang, er Douglas Ross. Ross er konservativ leder i Skotland.

Opfordringen er dog blevet affejet af blandt andre Jacob Rees-Mogg. Han er Underhusets konservative leder og en magtfuld skikkelse i partiet.

Rees-Mogg kalder Douglas Ross for en "letvægter" ifølge BBC.

Boris Johnson overtog premierministerposten fra Theresa May i juli 2019.

/ritzau/

Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Effektiv fidus til at undgå tårnhøje el- og gaspriser: Folk køber brændeovne og bygger skorstene i hobetal for at spare på strømmen

Danmark

CO2-afgift koster tusindvis af job: Se, hvor i landet det rammer hårdest

Danmark

For første gang i to år: Storm rammer Danmark

Podcasts

Lyt: Messerschmidt vandt – og hvad sker der nu?

Indland

Verdens største fragtfly kommer til Billund Lufthavn

Udland

New Delhi passerer mere end 600 dage med skolenedlukning

Udland

39 personer ventes døde efter bådulykke ved Floridas kyst

USA's kystvagt forventer ved solnedgang torsdag at indstille søgningen efter 34 personer, der har været savnet efter en bådulykke ved Floridas kyst.

Kultur For abonnenter

5 stjerner til finsk drama: Sovevogn mod verdens ende

Film: Unge, finske Laura ved ikke helt, hvor hun vil hen i livet. Hun ser helst sig selv som del af kæresten, russiske Irinas kulturelt elitære slæng, men føler sig langt mere som det kiksede og akavede påhæng, der konstant befinder sig uden for cirklen og drilles, fordi hun hverken kan holde rigtigt på et vinglas eller udtale forfatterikonernes navne rigtigt.

Kultur For abonnenter

Kunstfilm med vanvittig spændingskurve: Dansk dokumentar går tæt på Leonardo da Vincis mystiske værk

Dokumentarfilm: Den afsindige historie om Kristus-maleriet "Salvator Mundi" åbner i New Orleans, hvor kunstjægeren Robert Simon opdager et glemt værk af Leonardo da Vinci i et skummelt auktionshus og erhverver det for blot 1175 dollars.

Danmark

Forsker overrasket: Corona-utryghed har ikke sat sig i denne gruppe

Danmark

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Danmark

Nul mundbind og coronapas vækker glæde: "Jeg er fra England, og jeg har ikke været hjemme i 2,5 år."

Debat For abonnenter

Meningsmager Henrik List: Gadebilleder under forvandling

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse af 'Lamb': Kan de gamle islandske fortællinger lære det egocentriske, moderne menneske noget om sig selv?

Erhverv

Trods chipmangel: Apple sætter rekord med milliardsalg

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse: 'Tag min hånd' med Mille Dinesen er enten halvsjov komedie eller et relativt morsomt drama

Debat

Debat: Varmeudgifterne skal ned - og fossile brændstoffer skal udfases