Annonce
For andet år i træk kørte Julian Alaphilippe alene over stregen som ny verdensmester i landevejscykling. Foto: Kenzo Tribouillard/Ritzau Scanpix
Sport

Valgren tager bronze ved VM i ny Alaphilippe-triumf

Julian Alaphilippe forsvarede sin titel som verdensmester i landevejscykling, mens Michael Valgren tog bronze.

Michael Valgren kørte sig søndag til en bronzemedalje ved VM i landevejscykling i Belgien.

Han kunne dog ikke gøre noget ved franske Julian Alaphilippe, der i suveræn stil forsvarede sin titel som verdensmester.

Efter et angreb med godt 15 kilometer igen kunne den 29-årige franskmand kører alene over stregen i belgiske Leuven til sin anden VM-titel i træk.

Valgren kom i mål efterfølgende i en gruppe på fire ryttere, hvor danskeren spurtede sig til bronzemedaljen i en tæt duel. Sølvet gik til hollandske Dylan van Baarle.

Trods den lange distance på 268 kilometer rundt i Flandern i Belgien, der ventede VM-feltet, var der ingen planer for de store nationer om at vente til allersidst med at åbne løbet.

Efter et tidligt udbrud uden store navne var kommet afsted, åbnede det belgiske stjerneskud Remco Evenepoel løbet med hele 178 kilometer til mål.

Angrebet endte ud i en større gruppe med blandt andre Kasper Asgreen og Magnus Cort, der gav det italienske hold sved på panden i feltet. De fik dog lukket den farlige gruppe 50 kilometer efter.

Det stærke danske landshold blev kraftigt decimeret undervejs i det offensive løb. To styrt sendte Mads Pedersen ud af løbet, og også Andreas Kron og Mikkel Honoré måtte stå af, da styrt sendte dem langt efter feltet.

Næste dansker i offensiven var Mads Würtz Schmidt, der kom afsted i en gruppe med godt 90 kilometer til mål. En gruppe, der igen inkluderede en utrættelig Evenepoel. 30 kilometer senere fik resterne af den gruppe selskab af de helt store favoritter, da Julian Alaphilippe åbnede ballet på en af de hårde bakker.

Her forsvandt Mads Würtz fra fronten, men det lykkedes dog Michael Valgren at komme med som eneste dansker. 17 mand sad nu i front og øgede hastigt til feltet. Dermed skulle regnbuetrikoten fordeles i gruppen, hvor favoritter som Wout van Aert (Belgien) og Mathieu van der Poel (Holland) også sad.

Tilbage ventede to omgange på den hårde rundstrækning omkring målbyen Leuven.

Særligt Alaphilippe var uhyre aktiv i forsøget på at splitte gruppen og trætte de hurtigere konkurrenter. Da klokken lød for sidste gang med 15 kilometer igen, var den forsvarende verdensmester alene i spids foran en firemandsgruppe med Michael Valgren.

Det forspring var ikke til at hente igen. Julian Alaphilippe kunne i sikker stil køre alene over stregen i Leuven som dobbelt verdensmester.

Bagved lykkedes det Michael Valgren at komme væk med belgiske Jasper Stuyven, hollandske Dylan van Baarle og amerikanske Neilson Powless.

Efter flere angreb skulle de fire spurte om de sidste to medaljer. Her fik Valgren lige nøjagtigt sneget sig foran Stuyven og tog bronzemedaljen efter Van Baarle.

Dermed fortsatte Valgren den flotte form i efteråret, der tidligere på måneden gav danskeren to sejre i italienske løb for hans hold EF Education.

/ritzau/

Forsiden netop nu
Udland

WHO: Ny variant giver grund til bekymring

Danmark

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Danmark

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Podcasts

Lyt: Eksperimentbarn: Jeg græd stille under dynen

Indland

Sangeren Jimilian vinder Vild med dans

Udland

Tre personer fundet døde under uro i Salomonøernes hovedstad

Kultur For abonnenter

Volbeat-forsanger Michael Poulsen har samlet mod i årtier: - I dag tør jeg stå ved, at de døde flytter med

Musik: Da Michael Poulsen og hans familie flyttede ind i deres nye hus i Næstved-forstaden Appenæs i slutningen af 2019, skete der det, der er sket hver eneste gang, Volbeat-forsangeren er rykket ind i en ny lejlighed eller et nyt hus, siden han var barn. Noget andet end flyttekasser blev fragtet med.

Danmark

Ny coronavariant spreder sig fra Sydafrika: Det ved vi indtil videre

Corona: Alarmklokkerne ringer verden over, efter en ny coronavariant, der ser ud til at stamme fra Sydafrika, er begyndt at sprede sig.

Sundhed

Kristine: Hver gang jeg har en klient igennem et forløb, bliver jeg både rørt og forundret

Føles dit liv tungt, trist, hårdt og uretfærdigt? Har du følelsen af, at dit liv er tungt, hårdt, trist eller uretfærdigt? Og kan du ikke komme videre uanset hvor hårdt du prøver? Har du følelsen af, at du ikke fik lige så gode kort på hånden i livet, som alle de andre? At du ikke selv er herre over dit liv, fordi der bliver ved med at ske dårlige ting? Uden at du aner hvorfor eller hvordan du kan få det til at stoppe?

Danmark

Aftale på 10 milliarder kroner på plads: Skal sikre flere billige boliger i store byer

Indland

Sundhedsstyrelsen anbefaler covid-19-vaccine til 5-11-årige: -  Det har vi brug for

Danmark

Wammen placerer ansvar for minksag hos Mogens Jensens ministerium

Danmark

Tidligere departementschefs sms'er er genskabt i minksag

Indland

Professor: Vacciner kan nemt modelleres efter ny variant

Erhverv

Frygt for ny coronavariant giver kursfald til danske aktier

Kultur For abonnenter

'Du skal hjælpe mig med at ende det hele' - Fransk film sætter aktiv dødshjælp på spidsen

Debat For abonnenter

Meningsmager Pernille Skipper: Vil Venstre også kurere pest med topskattelettelser?