Annonce
Danmark

Mette Frederiksen: Grænselukningen ligger fast - lidt endnu

Statsministeren vil ikke fremskynde en genåbning af grænserne. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Statsministeren lader sig ikke hundse med af utålmodigheden om åbningen af grænserne. Hun står fast på 1. juni som deadline for en beslutning.
Annonce

Genåbning: Statsminister Mette Frederiksen (S) lader sig tilsyneladende ikke rokke i spørgsmålet om genåbning af de danske landegrænser, heller ikke grænsen til Tyskland, som Danmark er i balance med, hvad angår sygdom og smitterisiko i coronasammenhæng.

Flere partier, partiledere og ordførere har argumenteret med, at en genåbning bør fremskyndes, fordi turismeerhvervet er tæt på groggy.

- Jeg forstår utålmodigheden, men jeg står fast på det, vi tidligere har meldt ud, nemlig at vi senest 1. juni tager en beslutning om grænserne, siger Mette Frederiksen.

Dermed kan det blive før 1. juni, som flere partier har lagt op til. I lørdags sagde DF-formand Kristian Thulesen Dahl til avisen Danmark, at han gerne så det ske øjeblikkeligt. Det kom så ikke til at ske, og på den store genåbningsdag, mandag, lagde Mette Frederiksen ikke just op til, at det sker i forbindelse med Kristi himmelfartsdag og den kommende weekend.

- Jeg deler utålmodigheden og så helst, at alt åbnede. Jeg glæder mig i den grad til, at vi igen kan byde turisterne velkommen, hvad enten det er på Vestkysten eller på Bornholm eller andre steder, hvor turisterhvervet virkelig er en kæmpe faktor.

- Men jeg er ikke særlig tryg ved tanken om, at vi bare lader tusinder af mennesker strømme ind over grænserne med tilhørende smitterisiko. Coronaen kom ikke af sig selv, den kom, fordi mennesker tog den med, når de bevægede sig rundt. Vi er nødt til at sætte utålmodigheden op imod hensynet til sundheden, siger Mette Frederiksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Jyllands grønne vækstmotorvej

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Danmark

Kom så Danmark – vi kan godt!

Danmark

Bramsen opfordrer til fortrolighed

Annonce