Annonce
Danmark

LYT - Kan koste Kofod posten: Få overblik i sagen om de 19 børn i Syrien

Jeppe Kofod har været ude i (endnu et) stormvejr i de seneste uger, og hans job som udenrigsminister for Socialdemokratiet hænger i en tynd tråd.

Lyt til Podcasten Danmark om børnene i Syrien ved at klikke i afspilleren her

 

Det er 19 børn, der sidder tilfangetaget i Syrien, der kan få store konsekvenser hele vejen ind på Christiansborg.

Støttepartierne vil have dem hjem nu, og Kofod mangler svar. Samtidig har han tilbageholdt oplysninger fra Forsvarets Efterretningstjeneste, og det gør ikke just støttepartiernes blodtørst mindre.

I dette afsnit af Podcasten Danmark ser vi nærmere på sagen, der er blevet en politisk varm kartoffel, og har skabt intern splid i den røde sandkasse.

Udsætter pinen

Mette Frederiksen og resten af regeringen vil holde den stramme kurs og lade mødrene blive i lejrene. Samtidig vil hun se på, hvordan Danmark kan ”hjælpe” de danske børn i Syrien.

Hvorvidt det betyder, at hun vil have dem hjem – det står hen i det uvisse.

Evident er det til gengæld, at en ny taskforce for en stund har udsat stats- og udenrigsministerens pine.

Seks af folketingets partier har nemlig landet en aftale om, at taskforcen skal komme med bud på, hvordan børnene kan komme hjem til Danmark, hvor 10 af de 19 er født.

Taskforcen kommer først med de forslag d. 15. maj. Dermed har det ifølge Avisen Danmarks politiske reporter, Kasper Løvkvist, givet dem tid til at dæmpe kritikken og gå i tænkeboks, inden det store politiske slagsmål skal udkæmpes.

Kan koste Kofod

Til den tid kan det dog ifølge Løvkvist hurtigt komme til at betyde et farvel til Jeppe Kofod, hvis han ikke træder varsomt.

-Han er ikke populær, og der er et billede af en minister, der taler sort, og ikke er meddelsom nok.

-Han får lov at svare for sig på et samråd efter påske. Der skal han forsøge at overtale støttepartierne til ikke at trække deres støtte, men i stedet give ham en ”næse”, siger Kasper Løvkvist.

I afsnittet får du et indblik i, hvordan lejrene er indrettet, hvordan udenrigsministerens situation ser ud, og hvorfor Mette Frederiksen måske for første gang som Statsminister må bøje af på sin holdning.

Klik i afspilleren ovenfor, hvis det lyder som noget for dig.

Vil du lytte til flere podcasts fra Avisen Danmark, så kan du gå på opdagelse ved at følge linket her.

Danmark

Lyt til podcasten 'Danmark fortæller': Demensramte Frank vil skåne familien for sin sygdom - Min kone skal beholde sin nye kæreste 9:9