Annonce
Danmark

Fra magtens top til politianmeldt: Få overblik i borgmestersagen i Fredericia

Jacob Bjerregaard. Den joviale og lyshårede socialdemokrat, der kunne snøre fredericianere og byrådskollegaer om sin lillefinger med sin charme og kontante facon.

Han forlod sin folketingstjans tilbage i 2013 for at overtage borgmesterposten i Fredericia, og han vandt hjerter, hvad end han foretog sig.

Ved kommunalvalget i 2017 fik hans parti 13 af de i alt 21 stole i byrådet, og personligt fik han omtrent 9.500 af de i alt 15.000 stemmer, der gik i Socialdemokratiet favør.

Billedet krakelerer

Stemmeslugeren så ustoppelig ud.

Men rygterne svirrede i baggrunden. Rygter om en for tæt relation til hans kvindelige kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe, som han blev fanget i en tæt dans med på en lokal natklub.

I efteråret 2020 fik den lokale formand for idrætsrådet og eliteidrætten nok af Bjerregaards ledelsesstil. Han var træt af, at Bjerregård styrede alt med hård hånd, og derfor valgte han at frasige sig alle poster i kommunen.

Senere blev samme udlægning om Bjerregaards ledelsesstil bekræftet af en lang række af de i alt 20 chefer, der var blevet sparet væk, byttet ud eller selv havde forladt deres post i løbet af borgmesterens tid på toppen.

Billedet af den godmodige borgmester begyndte at krakelere.

Sagerne hober sig op

Den 8. december melder borgmesteren ud, at han ikke længere vil være borgmester. Der er sager på vej fra Ekstra Bladet, der har gravet grimme historier frem om hans byggegrundskøb på en skøn adresse i Fredericia. Han begrunder det med et nyt "drømmejob". Men to dage efter, han havde annoceret jobskiftet, dropper han "drømmejobbet".

Efterfølgende beslutter Fredericia byråd at starte en advokatundersøgelse af alle de sager, der havde hobet sig op om Jacob Bjerregaard.

Den kom frem i lyset i sidste uge og førte til en politianmeldelse af den tidligere ellers så vellidte borgmester.

I Podcasten Danmark udruller vi spændende historier fra starten, så du kan forstå det samlede billede. I denne udgave er hovedpersonen Fredericia eks-borgmester Jacob Bjerregaard.

Vil du høre flere podcasts fra Podcasten Danmark, kan du klikke på linket her.

Danmark

Lyt til podcasten 'Danmark fortæller': Demensramte Frank vil skåne familien for sin sygdom - Min kone skal beholde sin nye kæreste 9:9