Annonce
Danmark

Live: Coronapatienter er længere i respirator end forventet

Foto: Axel Heimken/AFP/Ritzau Scanpix

Spørgsmålene om corona-krisen er mange. Vi forfølger svarene og holder dig opdateret med den seneste udvikling i Danmark såvel som i resten af verden. Følg med i livebloggen her.

Annonce

Indlagte på landets intensivafdelinger ligger ofte over to uger i respirator, og i takt med at sygdommen udvikler sig, stiger risikoen for, at patienterne dør.

Det er nogle af de erfaringer med coronasyge borgere på hospitalets intensivafdelinger, som sundhedspersonalet har gjort sig de seneste uger. Læs historien her.

Et femårigt barn er blandt de 708 dødsofre, som myndigheder i Storbritannien lørdag har meldt om som følge af coronavirus. Det skriver tv-stationen BBC og nyhedsbureauet AFP.

Antallet af døde med coronavirus i Danmark er lørdag steget til 161, oplyser Statens Serum Institut.

Fredag var antallet 139. Det er en stigning på 22.

Virusset er ikke nødvendigvis dødsårsagen. For at et dødsfald indgår i statistikken, skal den smittede person have mistet livet, senest 30 dage efter at personen blev testet positiv.

Mens antallet af døde hver dag stiger, falder antallet af indlæggelser nu for tredje dag i streg.

507 personer er indlagt. Det er ti færre end fredag. Antallet af indlagte på intensivafdelinger er lørdag faldet med én til 142. 112 har brug for respirator.

Lørdag er antallet af personer, der er testet positiv for smitte med coronavirus steget til 4077. Det er 320 flere end fredag.

Der forventes imidlertid at være et større mørketal.

Det skyldes, at det ikke er alle med symptomer på coronavirus, som bliver testet. Derfor er det reelle antal smittede i Danmark højere, da der vil være smittede, som ikke indgår i statistikken.

Men onsdag ændrede Sundhedsstyrelsen retningslinjerne for, hvem der kan blive testet. De nye retningslinjer betyder, at også personer med milde symptomer får mulighed for at blive henvist direkte af egen læge til en test.

Det åbner således for, at flere vil blive testet.

Det viste sig især torsdag, hvor Danske Regioner for første gang nåede ambitionen om at foretage mindst 5000 coronatest på et døgn. Det svarer til testniveauet i Norge, der har et indbyggertal tæt på det danske.

Antallet af test skal efter planen stige til 10.000 i næste uge. Efter påske sigter man efter at teste 15.000 om dagen.

Mandag bebudede statsminister Mette Frederiksen (S), at Danmark langsomt kan lukke op efter påske 13. april, hvis borgerne i løbet af de næste uger stadig overholder retningslinjerne.

Vi fortsætter med livedækningen af coronakrisen i dag. Du kan følge med i livebloggen herunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Danmark For abonnenter

Statens hjælpepakker var ikke nok: Sherlyns livsværk blev et af coronakrisens ofre

Danmark

Debat: Skuffende genåbningsplan

Annonce