Annonce
Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

(ARKIV) Klima-, energi-, og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) under mødet om regeringens klimapartnerskaber med erhvervslivet, på Marienborg onsdag den 13. november 2019.En række foruroligende klimarapporter har i 2019 malet et sort billede af Jordens og menneskehedens fremtid. Nu skal verdens lande igen diskutere, hvad vi gør. Det skriver Ritzau, fredag den 29. november 2019.. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)

894 personer, der var bekræftet smittet med coronavirus, er kommet sig over sygdommen. Det viser tal fra Statens Serum Institut onsdag aften. 3107 er bekræftet smittet i alt. Det er første gang, der er kommet tal på, hvor mange der er blevet raskmeldt i Danmark. Følg med i livebloggen her.

Annonce

FN's klimatopmøde COP26, der skulle have fundet sted i den skotske by Glasgow i november, udskydes til 2021 på grund af coronavirus.

Det bekræfter den britiske regering i en meddelelse onsdag aften.

Beslutningen er taget i samråd mellem FN's klimasekretariat (UNFCCC), Storbritannien og Italien, skriver regeringen. COP26 skulle arrangeres i fællesskab af de to lande og UNFCCC.

- Covid-19 er den mest akutte fare, menneskeheden står overfor i dag, men vi må ikke glemme, at klimaforandringer er den største fare, menneskeheden står overfor på lang sigt, lyder det fra chefen for FN's klimasekretariat, Patricia Espinosa.

Formålet med årets klimamøde var primært at få landene til at skærpe deres nationale klimamål. Det har de givet tilsagn om i forbindelse med klimaaftalen fra Paris.

Udskydelsen sker, fordi mange af verdens lande i øjeblikket kæmper med konsekvenserne af coronavirus. Det vil derfor ikke være muligt at holde et ambitiøst klimatopmøde på ordentlig vis, lyder det i meddelelsen.

Den danske klimaminister, Dan Jørgensen (S) understreger, at klimatopmøderne er vigtige, fordi det er et forum, hvor landene kan forpligte hinanden. Han bakker dog op om beslutningen.

- Det er trist, at det er kommet så vidt, men omvendt så er det en beslutning, jeg godt forstår og bakker op om. Hellere udskyde det nogle måneder og så sikre sig, at forberedelserne er i orden, og at fokus kan være på klimaet, siger Dan Jørgensen.

Han mener samtidig, at klimaindsatsen ikke er sat på pause på grund af coronavirus, men at der i disse tider nok er mest fokus på at redde menneskeliv og begrænse skaderne af coronavirus.

Der er endnu ikke sat en dato på for, hvornår i 2021 klimatopmødet kan holdes.

At rykke topmødet til en ny dato vil give mere tid til forberedelserne.

Læs seneste nyt om coronavirus i livebloggen herunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Danmark For abonnenter

Statens hjælpepakker var ikke nok: Sherlyns livsværk blev et af coronakrisens ofre

Danmark

Debat: Skuffende genåbningsplan

Annonce