Annonce
Danmark

Live: Mette Frederiksen indkalder til pressemøde i aften klokken 20

Spørgsmålene om corona-krisen er mange. Vi forfølger svarene og holder dig opdateret med den seneste udvikling i Danmark såvel som i resten af verden.

Statsministeriet indkalder til pressemøde mandag aften klokken 20. Her forventes Mette Frederiksen (S) at præsentere en plan for genåbningen af Danmark.

Statsministeren har mandag holdt møde med partilederne på Christiansborg for at orientere om regeringens planer for genåbningen.

Mandag har Sundhedsministeriet desuden forlænget forbuddet mod forsamlinger på over ti personer til 18. april fra tidligere 14. april. Det fremgår af en bekendtgørelse på Lovtidende.dk.

Danmark er nu oppe på 187 dødsfald

Der er mandag konstateret 187 dødsfald med coronasmittede i Danmark.

Her følger en oversigt over alder og køn på de døde:

- 59 år eller yngre: 6 personer. 1 kvinde og 5 mænd.*

- 60-69-årige: 20 personer. 7 kvinder og 13 mænd.

- 70-79-årige: 59 personer. 18 kvinder og 41 mænd.

- 80-89-årige: 72 personer. 25 kvinder og 47 mænd.

- 90 år eller ældre: 30 personer. 13 kvinder og 17 mænd.

- Samlet: 187 dødsfald. 64 kvinder og 123 mænd.

- 84 procent af de 187 døde har i løbet af de sidste fem år været indlagt med en alvorlig sygdom som diabetes, kræft, kronisk lungesygdomme, hjerte-kar-sygdomme eller blodsygdomme.

Kilde: Statens Serum Institut.

* Aldersgruppen 0-59 år er slået sammen af diskretionshensyn, da der er få dødsfald.

Vi fortsætter med livedækningen af coronakrisen i dag. Du kan følge med i livebloggen herunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

I SF har vi ikke glemt hverken landdistrikterne eller grænsen

Grænselukning: Folketingskandidat Henrik Boye forlod SF i sidste uge, fordi vi angiveligt skulle være et storbyparti, der ikke forstår grænselandets problemer i en corona-tid. Det er rigtigt, at SF henter en del vælgere i større byer, men på trods af det faktum, kæmper vi for et Danmark, der hænger sammen. Vi har netop – sammen med andre partier – landet en udligningsreform, hvor vi lykkedes med vores mål om at sende flere penge til de mest økonomisk udfordrede yderkommuner, fordi alle, uanset postnummer, skal have gode skoler, ældrepleje og hjælp til udsatte. Det sender blandt andet 66 millioner kroner i retning af Henrik Boyes hjemkommune Aabenraa, hvilket er en klar forbedring i forhold til regeringens udspil. Samtidig har SF vedholdende sat landdistriktspolitiske forslag på dagsordenen – faktisk er vi det eneste parti, som har fremsat folketingsforslag i landdistriktsudvalget i det forgange år: Et om at sikre lånemuligheder i landdistrikterne og et om at sikre billige muligheder for varmeforsyning for de i landdistrikterne, som er tvunget til at skifte deres oliefyr, men reelt ikke kan gøre det, fordi bankerne ikke vil låne ud. Det gør vi, fordi kampen mod ulighed ligger i SF’s DNA, og vi vil ikke acceptere, at man har ringere muligheder, fordi man bor det forkerte sted. I forhold til grænsen kan jeg godt forstå skuffelsen over, at den totale åbning udebliver, men mon ikke snart den kommer? Jeg vil stilfærdigt gøre opmærksom på, at det var regeringen, der lukkede grænsen - ikke SF! Men når vi i SF ikke bare siger, at vi skal åbne på vid gab med det samme, så handler det om, at vi er nødt til at lave en genåbning, der er kontrolleret og med størst mulig hensyntagen til sårbare grupper, som kan blive smittet. Hensynet til menneskers sundhed vejer altså tungest, ikke afvisningen af mindretallenes behov for at passere grænsen. Vi har oven i købet kæmpet ihærdigt for, at for eksempel kærestepar kan passere grænsen – noget som er blevet til virkelighed i denne uge. Samtidig har jeg flere gange personligt rejst spørgsmål om problemer med at få lov at krydse grænsen under covid-19 for politiet, ligesom jeg i Sydslesvig-udvalget har været med til at sikre penge til det danske mindretal, som også er ramt økonomisk at corona. Det korte af det lange er, at jeg ikke kan genkende billedet, som tegnes af SF. Vi har hverken glemt landdistrikterne eller grænsen.

Annonce