Annonce
Emma Aastrand Jørgensen har her vundet bronze i 500 meter enerkajak til OL i Tokyo. I en pressemeddelelse glæder hun sig over, at Legofamilien gennem Kirkbi igen støtter hende og andre topatleter. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Sport

Lego-familiens pengetank vil hjælpe Danmark til flere OL-medaljer: Donerer 50 millioner kroner

Også til de næste olympiske lege giver Kirkbi - legofamiliens selskab - et tilskud til atleterne.

Billund: Ved OL og PL i Tokyo vandt danske atleter tilsammen 16 medaljer. Bag kulisserne var en række sponsorer, og blandt dem var Kirkbi, der er Lego-familiens selskab. Det er her, en stor del af Lego-overskuddet ender.

Nu har Kirkbi indgået en partnerskabsaftale med DIF og Team Danmark frem mod Paris-legene i 2024. Kirkbi giver 50 millioner kroner, fortæller selskabet i en pressemeddelelse. Pengene er både en støtte til OL- og PL-atleterne. Det er det samme beløb, der blev givet til det olympiske arbejde frem mod Tokyo-legene.

Atleter er rollemodeller

- Vi har oplevet en helt utrolig positiv respons fra DIF og de atleter, som har haft gavn af partneraftalen i de seneste år. Derfor er det naturligt for os at fortsætte samarbejdet, så vi kan være med til at sikre en optimal forberedelse for OL- og PL-atleterne frem mod Paris 2024. Atleterne realiserer drømme, de er dybt passionerede omkring deres sport, og de minder os om, at det er muligt at nå selv de mest ambitiøse mål. På denne måde fungerer atleterne som rollemodeller og det, synes vi, er både vigtigt og inspirerende, siger Søren Thorup Sørensen, administrerende direktør i Kirkbi, ifølge en pressemeddelelse.

Kirkbi A/S

  • Kirkbi A/S i sin nuværende form blev skabt i 2008 efter en fusion mellem selskaberne Kirkbi Invest A/S og Lego Holding A/S. Det skete i forbindelse med, at Kjeld Kirk Kristiansen og hans søster, Gunhild Kirk Johansen, der sammen havde arvet ejerskabet i Lego efter deres far, Godtfred Kirk Christiansen, splittede formuen op mellem sig. Dermed blev Gunhild Kirk Johansen formelt købt ud af Lego.
  • Aktierne i Kirkbi A/S er i dag ejet af Kjeld Kristiansen samt hans tre børn: Sofie Kirk Kristiansen, Thomas Kirk Kristiansen og Agnete Kirk Thinggaard.
  • Selskabets primære aktivitet er at varetage de 75 procent af ejerskabet af Lego A/S. De sidste 25 procent af Lego A/S er ejet af Lego Fonden.
  • Kirkbi A/S ejer derudover aktier i en række andre selskaber, blandt andet Falck, Nilfisk og ISS.
  • I hjembyen Billund spiller Kirkbi A/S en meget aktiv rolle i byudviklingen. Det er Kirkbi A/S og Billund Kommune, der i samarbejde med Realdania står bag den byvision, som siden 2015 har haft stor betydning for, hvordan byen har udviklet sig – og vil udvikle sig i fremtiden.
  • Første del af navnet Kirkbi kommer af er ejerfamiliens mellemnavn, mens de to sidste bogstaver refererer til hjembyen Billund.
  • Kirkbi A/S har hovedkvarter på adressen Koldingvej 2 i Billund.
  • Søren Thorup Sørensen har siden 2010 været administrerende direktør for Kirkbi A/S.

En af de atleter, som fik støtte fra Kirkbi i forberedelserne frem mod OL i Tokyo, var kajakroeren Emma Aastrand Jørgensen, der endte med at vinde to medaljer i Japan. Ifølge pressemeddelelsen siger hun:

Det er en fantastisk nyhed, at de også bakker op om os frem mod Paris-legene.

Kajakroer Emma Aastrand Jørgensen ifølge en pressemeddelelse fra Kirkbi

- Støtten fra Kirkbi gjorde, at jeg kunne leve som professionel op til OL i Tokyo uden at have konstant ondt i maven over, hvordan det hele skulle hænge sammen. Jeg kunne trække vejret roligt og holde fuld fokus på mine forberedelser. Det er en fantastisk nyhed, at de også bakker op om os frem mod Paris-legene.

Forsiden netop nu
Danmark

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Danmark

Byggebranchen nærmer sig overophedning og højeste niveau i over 40 år

Danmark For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Podcasts

Lyt: Afgørelsens time for DF: Hvem vinder?

Indland

Østrig lemper rejseregler: Danskere med tre stik slipper for test

Udland

Biden bekræfter parløb med vicepræsident Harris igen i 2024

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse: Kærlighed og undergang i mellemkrigstidens Tyskland

Film: Berlin, 1931. For krigsveteranen Jakob Fabian flyder dagene udsigtsløst sammen. I dagstimerne siver han søvngængeragtigt og uinteresseret gennem jobbet som reklametekstforfatter for et cigaretfirma, mens nætterne fyldes med en rastløs driven fra værtshus til værtshus. Altid en ny dame. Altid en ny bar.

Danmark For abonnenter

Lokalt DF-ægtepar har fundet favoritten til partiets formandspost: - Der er nogle hanelefanter, der afmærker deres territorium i øjeblikket

Viborgegnen: Christian og Lone Langballe har deres parti i blodet. Alene efternavnet på præsten og sygeplejersken fra Foulum indgyder en instinktiv fornemmelse af en familie, der hører sammen med dens folkeparti.

Danmark For abonnenter

USA advarer om russisk angreb på Ukraine

Ukraine/USA/Rusland: Mens Vesten i stigende grad frygter en russisk invasion af Ukraine, tager ukrainerne selv situationen med ophøjet ro.

Danmark

Så meget kan din bil sladre om dig og din kørsel: - Det korte svar er alt, man kan forestille sig

Danmark

Ulf har spist PFOS-forgiftet kød i tre år - men ingen ved, hvor forureningen kommer fra

Erhverv For abonnenter

Utallige landbrugsejendomme ramt af indbrud: To tyverier af kostbart udstyr har kostet maskinstation 1,7 millioner kroner

Danmark

32 lokalformænd vil stemme på Messerschmidt som formand

Erhverv

Dansk medicinalfirma vil nedlægge 1000 stillinger

Erhverv For abonnenter

Sultne virksomheder øjner udenlandske hænder

Kultur

'Danmarks næste klassiker' er bedste tv i øjeblikket: Det er helt ligegyldigt, hvem der vinder

Debat

Kronik: Energi fra sol og vind - der er intet alternativ til grøn omstilling