Annoncørbetalt indhold
PR-foto credit
Annoncørbetalt indhold

Leder du efter et job? Her er de mest lovende industrier i Danmark

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Er du i gang med jobansøgningen, eller skal du til at efteruddanne dig for bedre muligheder på arbejdsmarkedet? Læs med her, så dit CV ikke sendes forgæves, eller du går i den helt forkerte retning. Her prøver vi nemlig at skabe et hurtigt overblik over den danske økonomi og nogle af de mest lovende brancher i forhold til fremtidens jobmuligheder.


Danmarks økonomi før og efter corona – hvad er udsigten?


Når man kigger generelt på økonomien i Danmark, så går det slet ikke så ringe endda. Ifølge Danmarks Statistisk ligger vores BNP faktisk over niveauerne, fra før COVID-pandemien begyndte, og det samme gælder niveauet for industriproduktion. Når vi sammenligner os selv med andre EU-lande eller endda USA, klarer vi os ofte bedre.


Selvom beskæftigelsen blev ramt på grund af nedlukningerne, er vi nu tilbage til at have langt flere personer i lønmodtagerjobs. Alt dette er uden tvivl gode nyheder, hvis du sidder nu og skal til at sende CV ud til potentielle arbejdsgivere. Et marked, som tror på vækst, er nemlig et marked, der ikke er bange for at ansætte nye medarbejdere. De har nemlig brug for arbejdskraften.


Danmarks som servicesamfund

Der er der ingen tvivl om, at Danmark i høj grad er et servicesamfund – og det er faktisk her, du finder mere end 70 % af vores private arbejdspladser. Detailhandlen og servicesektoren – som bl.a. også gælder rejsebranchen – oplevede naturligvis en noget turbulent tid under nedlukninger, men er nu også tilbage på banen igen, når det kommer til ansættelser.


Her kommer vi til at mangle hænder

Når man kigger på landsplan, er der bestemte fag, hvor prognoserne viser en kommende mangel på arbejdskraft. Faktisk er det så sådan, at alt for mange mennesker snart vil have mellemlange eller lange videregående uddannelser (som fx en bachelor, master eller PhD), mens vi allerede i 2025 stå og mangle omkring 80.000 mennesker på arbejdsmarkedet med erhvervsfaglige eller korte videregående uddannelser. Det gælder fx kliniske tandteknikere, byggeteknikere, tømrer, slagtere, frisører, bagere og sikkerhedsvagter bare for at nævne nogle få. Der er altså stort potentiale for at finde arbejde her.


Hvad kan det betyde for dansk økonomi?

Hvis vi ikke finder folk til denne type jobs, så kan det komme til at koste det danske arbejdsmarked og økonomi rigtig dyrt. Man spår faktisk, at det kan koste mere end 100 milliarder danske kroner i tabt fortjeneste. Det gør altså dig utroligt attraktiv, hvis du har denne type færdigheder.


Danmarks største firmaer

Du kan selvfølgelig også sigte efter et job i nogle af Danmarks største og mest omsættende firmaer, som gælder bl.a. A.P. Møller Mærsk, Novo Nordisk, DSV, Arla Food og Vestas Wind System. Store virksomheder leder ofte efter en lang række forskellige stillinger og dækker mange forskellige ansvarsområder, der kræver mennesker med både lange og korte videregående uddannelser. Hvis du gerne vil vide, hvilke bestemte færdigheder der kræves, er det en god idé at gå direkte til deres jobopslag for at se, hvilke kompetencer og kvalifikationer værdsættes.


Vær omstillingsparat

Vigtigst af alt: i dag er intet sikkert. Industrier ændres med lynets hast, og det er derfor vigtigt at være omstillingsparat og kunne skifte mellem industrier og jobs, som man måske ikke havde overvejet før.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Forsiden netop nu
Danmark

Flere end 100 kriminelle udlændinge er sluppet for fængselsstraf: Derfor kalder minister det en succes

Danmark

Trine Bramsen måtte knibe sig i armen: - Prudhomme var målløs og havde kun ros til Danmark

Danmark

Coronaen strammer grebet om Europa, mens vi valfarter på sommerferie: Se her, hvor galt det står til på dit rejsemål

Podcasts

Lyt til "Det blå hjørne": Vanopslagh disser Mette Frederiksen og hædrer Uffe Ellemann-Jensen

Danmark

Dagens Tour-etape: Se hele opløbet her

Udland

Hviderusland beskylder Ukraine for missilangreb

Sport

Fabio Jakobsen slår Mads Pedersen og snupper Tour-sejr

Fabio Jakobsen (Quick-Step) vandt lørdag Tour de Frances 2. etape fra Roskilde til Nyborg efter en tæt spurtsejr.

Sport

Mads Pedersen: Det var en hektisk og svær finale

Mads Pedersen endte som nummer tre på 2. etape i Tour de France, og den danske Trek-rytter var dermed godt med fremme i spurten i Nyborg.

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse: 'Memoria' er bragende god - som en rumlen fra Jordens indre

Film: Bang! Orkidéeksperten Jessica vækkes en tidlig morgen af et højt brag. Hun slår det indledningsvis hen som larmen fra en byggeplads, men er ude af stand til at finde en forklaring eller glemme lyden. Sammen med lydeksperten Hernan forsøger hun i lydstudiet at genskabe den uforklarlige lyd.

Danmark

Festival og Tour de France: Verden så blomsten af Danmark

Danmark For abonnenter

1000 vejarbejder på Autobahn truer kør-selv-ferien: Disse europæiske veje skal du undgå for at slippe for timelange køer i sommervarmen

Danmark

Stærke reaktioner på Radikales nej til vurdering: Vækker vrede og skuffelse 

Danmark

Radikale siger nej til advokatvurdering og vil have hurtigt valg: - Det er tid til en ny start

Kultur

Det er SÅ synd for mændene: Ny komedieserie laver sjov med krænkelser, men den store morskab udebliver

Erhverv

SAS-forhandlinger fortsætter til lørdag formiddag

Indland

Rapkæftede Tessa lukker Roskilde Festival med et brag

Debat

Danmarks ambassadør i Frankrig: Man kan ikke cykle sig til en valgsejr