Annoncørbetalt indhold
Jernbanemuseet Damptog
Annoncørbetalt indhold

Lav en hyggelig endagstur med familien

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Trænger I som familie til at komme ud at se noget, hvor I ikke bare går en tur i lokalområdet eller smutter i det nærmeste legeland? Der findes rigtig mange andre gode bud på, hvad man kan give sig til på en fridag eller en weekend, og mange seværdigheder kan både børn og voksne få noget ud af.

Der er enormt mange forskellige museer i Danmark, der hver især har noget at tilbyde alle generationer, og der findes rigtig mange slags. Det kan både være de meget klassiske kunstmuseer, der typisk også har en afdeling, hvor børn kan få lov at tegne eller måske endda røre eller se kunst rettet specielt mod den aldersgruppe. Andre steder har udstillinger om økologi og om klima, som kan være med til at vække børns interesse.

I Odense findes Danmarks Jernbanemuseum. Oplev noget helt særligt på Fyn: Det er et museum med udstillinger om historien bag de danske jernbaner, om udviklingen af togdriften og om, hvordan det hele fungerer i dag. Udstillingerne er lavet, så der er dele rettet specielt mod børn, og hvis I tager bedsteforældrene med, vil der garanteret også følge historier fra deres barndom med, som børnene kan lytte nysgerrigt til. I kan også tage en tur forbi den dertil indrettede legeplads, der er udformet i bedste togstil.

Aktiviteter hen over sommeren

Ud over de faste udstillinger, er der hvert eneste år en masse forskellige aktiviteter på museet, man kan deltage i. Nogle aktiviteter løber over flere måneder, mens andre er kortere og måske kun varer enkelte dage. Først og fremmest er der minitogene, hvor en hel by er bygget op i modeltog. Her får både børn og voksne god mulighed for både at føle og se tingene, da man selv kan være med til at styre, hvordan togene skal køre. Der er lang tids god leg for børn i at lege chauffører.

Hvis man er lidt mere til det historiske aspekt, så findes der i øjeblikket en udstilling om kvinder, der har arbejdet med Danmarks jernbaner, og som var med til at udvikle og holde togene kørende. Det er en udstilling, der ser det hele fra et anderledes perspektiv, end det ellers mandsdominerede fag typisk dækkes fra.

Hvis man er i sommerhus på Fyn, kan en tur ind på Danmarks Jernbanemuseum være en rigtig spændende aktivitet, og det kan man uden problemer gøre på en regnvejrsdag, hvor det er rarest at gå inde. Og er vejret godt kan man slutte turen af på gågaden.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Forsiden - avisendanmark.dk
Danmark

Mette Frederiksen efter åbningstale: - Mon ikke valget nærmer sig

Danmark

Uautoriseret droneaktivitet observeret i Nordsøen

Danmark

Grev Ingolf og grevinde Sussie forlader godset og skal ned på den halve plads: - Når vi er på plads, sælger vi Egeland

Politik

Jakob Ellemann ærgrer sig over sin arrogante fremtoning: - Jeg ligner en, der har fået et kosteskaft stukket op bagi

Danmark

Justitsministeren var ni, da Scandinavian Star brændte: - Det er et ar på vores samfund med en uopklaret mordbrand af den kaliber

Sundhed

Politikere lovede hjælp til efterladte til døde patienter - men efter tre måneder har de endnu ikke gjort noget

Danmark For abonnenter

Familie med fire børn lever for 1250 kroner om ugen og har sparet yderligere under energikrisen: Se deres 10 sparetips her

Politik

Mystisk sygdom har ramt Wilbek: Har pludselig mistet hørelsen på det ene øre

Danmark

Dronningen reagerer på royal krise: - Det er jeg ked af

Danmark

93 døde, inden de fik besked på, at skandale kan have kostet dem benet: Det kan blive en god forretning for regionerne

Danmark

De Radikale giver Mette F. en ekstra dag til at udskrive valg

Danmark

Lykke lever sparsommeligt, men har alt: Luner rundstykker på brændeovnen og lader prisen diktere menuen

Danmark

Messerschmidt: Giv guld til de gamle - så arbejder de mere

Klumme

Kolde klasselokaler: Lad børnene cykle sig til varmen