Annonce
Danmark

Langt om længe: På onsdag er familien Enemark normaliseret

Avisen Danmark har fulgt familien Enemark igenem coronaepidemien. Snart vender hverdagen tilbage for dem alle. Foto: Peter Leth-Larsen
Alle fire medlemmer af Enemark Petersen-familien har noget at rive i uden for hjemmets fire vægge, når Maja kan begyndte i 1.g i den kommende uge. Hun ville gerne være blevet hjemme.
Annonce

Med den nye aftale om yderligere genåbning af samfundet, går familien Enemark ind i et nyt kapitel af deres liv under corona pandemien. Et kapitel, hvor alle fire har lovlige pligter uden for huset i Middelfart. Far Jacob og mor Marlene har langsomt trappet arbejdet op på hver deres fysioterapeutklinik. I mandags brød sønnen Jonas også ud, da han skulle møde op på i 8. klasse på Vestre Skole. Og fra på onsdag er det så Maja, der får opgaver ude i den virkelige verden, når gymnasierne åbner for alle elever. Maja går i 1. g, og selvom hun har savnet både kammerater og lærere, jubler hun ikke over den nye åbning:

- Det kommer faktisk bag på mig, for nu havde jeg ligesom indstillet mig på, at det først bliver efter sommerferien, at vi starter helt på en frisk i 2. g, siger hun.

- Læseferien er jo begyndt, så jeg synes egentlig ikke, det giver så meget mening. Vi er da nogen af dem, som godt kunne blive hjemme, for vi har næsten ingen undervisning tilbage, siger Maja Enemark Petersen.

I den kommende uge har hendes klasse et par samfundsfaglektioner og et oplæg til 1. g's store DHO (Dansk Historie Opgave).

Jeg er da bange for, at vi om nogle uger ser, at smitten har spredt sig igen, fordi vi har lukket for hurtigt op, og så skal det hele måske rulles tilbage igen nu, hvor vi ellers lige har fået noget mere frihed.

Maja Enemark

Annonce

Frygter smittespredning

- Jeg havde egentlig glædet mig til at lave den store DHO herhjemme, hvor der er ro til at koncentrere sig. Det tror jeg også andre har, siger hun.

En anden grund til, at Maja gerne havde undværet at komme i klassen igen, er, at hun er lidt bange for, at der bliver lukket for hurtigt op i samfundet, og at smitten spredes igen:

- Jeg er da bange for, at vi om nogle uger ser, at smitten har spredt sig igen, fordi vi har lukket for hurtigt op, og så skal det hele måske rulles tilbage igen nu, hvor vi ellers lige har fået noget mere frihed, siger hun.

Maja har nydt de løsere tøjler, der har giver mulighed for at være sammen med et par veninden ad gangen. Og ved en enkelt lejlighed oven i købet med en hel gruppe på ti unge venner.

- Det var så hyggeligt. Vi fik lov at samles hjemme i vores have, hvor vi drak lidt, hyggede os og spillede spil. Det var selvfølgelig på betingelse af, at vi holdt afstand og det, siger hun.

Det at være sammen med flere på én gang er da også det, hun glæder sig mest til, når hun igen skal være sammen med sin gymnasieklasse.

Annonce

Jonas sover længe

Det samvær har lillebror Jonas allerede taget hul på, da han i denne uge begyndte på 8. klasses eftermiddagshold med en overskuelig skoledag fra 11.15-14.15. Klassen er delt i to for at skabe plads nok.

- Det var godt at få sen mødetid, for så kan jeg stadigvæk sove længe, siger Jonas Enemark Petersen, der er godt tilfreds med at være tilbage, selv om hverken klasseværelset eller noget andet er, som det plejer at være:

- Vi skal gå ind ad en bestemt låge, og vi skal holde afstand. Derefter skal vi gå hen til vores lærer, få vasket hænder og så går vi op i 9 klassernes lokale, så vi har ikke vores gamle lokale, siger han.

Og for en sportsdreng som Jonas er frikvartererne heller ikke rigtig det samme:

- Vi må slet ikke gå ud i skolegården. Men alt i alt så har det været godt at komme tilbage og at være sammen med klassekammeraterne igen siger han.

Men alt i alt er familien Enemark Petersen normaliseret - bortset fra alt det, der stadig ikke er spor normalt midt i en coronatid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Bobler holder isen i ave

Indland

Toprytter i en mørk tid

Annonce