Annonce
Landbrug & Fødevarer siger torsdag, at organisationen ikke har ageret "ordentligt eller rettidigt som hovedejer af Danbred". Det sker, efter at organisationen er blevet heftigt kritiseret for sin håndtering af krænkelser i Danbred, som Landbrug & Fødevarer ejer 51 procent af. (Arkivfoto). Foto: Jakob Eskildsen/Ritzau Scanpix
Erhverv

Landbrug & Fødevarer siger undskyld til kvinder i krænkelsessag

Der blev hverken handlet ordentligt eller rettidigt i sag om krænkelser i Danbred, siger Landbrug & Fødevarer.

Landbrug & Fødevarer undskylder for at have handlet for sent i sagen om krænkelser i virksomheden Danbred.

Det skriver organisationen i en pressemeddelelse. Landbrug & Fødevarer ejer 51 procent af Danbred.

- Jeg vil gerne sige rent ud, at vi har meget at undskylde over for de krænkede kvinder, resten af Danbreds medarbejdere, vores medlemmer og vores omverden. Det samme gælder medarbejderne i Landbrug & Fødevarer.

- Vi har hverken ageret ordentligt eller rettidigt som hovedejer af Danbred, siden vi blev bekendt med de første sager i sommer, udtaler formand Søren Søndergaard.

Undskyldningen kommer, efter at organisationen er blevet heftigt kritiseret for sin håndtering af sagen. Blandt andet har Arla, Danish Crown og DLG over for erhvervsmediet Finans kaldt det et uskønt forløb.

I forrige uge beskrev Finans, hvordan direktør i Danbred Thomas Muurmann Henriksen i flere år havde udvist interesse for yngre, kvindelige ansatte til firmafester.

Efter en hurtig undersøgelse af en konkret fest konkluderede bestyrelsen, at der skulle sættes en stopper for Thomas Muurmann Henriksens "uacceptable adfærd".

Pressemeddelelse fra Landbrug & Fødevarer

Det fik dog ingen betydning for hans job, som han i første omgang kunne blive i.

Landbrug & Fødevarers ledelse afviste i første omgang at ændre på bestyrelsens håndtering.

Men efter megen medieomtale valgte direktøren selv at trække sig. Også bestyrelsen i Danbred blev efterfølgende skiftet ud.

Søren Søndergaard afviser i pressemeddelelsen at kommentere de enkelte sager.

- Jeg vil blot sige, at med det samlede billede der tegner sig, så ville jeg ønske, at vi havde reageret langt tidligere.

- I stedet blev vi desværre medvirkende til at fjerne den tillid og tryghed, der bør være for enhver, der rækker ud efter hjælp, lyder det.

Landbrug & Fødevarer vil "gøre vores yderste som medejere af DanBred for, at alle sager fremover vil blive håndteret rigtigt".

Organisationen indfører nu en række tiltag. De skal sikre, at der bliver grebet ind, hvis god ledelse ikke finder sted i selskaber, som organisationen er medejer af.

/ritzau/

Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Effektiv fidus til at undgå tårnhøje el- og gaspriser: Folk køber brændeovne og bygger skorstene i hobetal for at spare på strømmen

Danmark

Nul mundbind og coronapas vækker glæde: "Jeg er fra England, og jeg har ikke været hjemme i 2,5 år."

Danmark

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Podcasts

Lyt: Messerschmidt vandt – og hvad sker der nu?

Danmark

Minister til blå blok: I bremser flere hænder til erhvervslivet

Udland

New Delhi passerer mere end 600 dage med skolenedlukning

Udland

39 personer ventes døde efter bådulykke ved Floridas kyst

USA's kystvagt forventer ved solnedgang torsdag at indstille søgningen efter 34 personer, der har været savnet efter en bådulykke ved Floridas kyst.

Kultur For abonnenter

5 stjerner til finsk drama: Sovevogn mod verdens ende

Film: Unge, finske Laura ved ikke helt, hvor hun vil hen i livet. Hun ser helst sig selv som del af kæresten, russiske Irinas kulturelt elitære slæng, men føler sig langt mere som det kiksede og akavede påhæng, der konstant befinder sig uden for cirklen og drilles, fordi hun hverken kan holde rigtigt på et vinglas eller udtale forfatterikonernes navne rigtigt.

Kultur For abonnenter

Kunstfilm med vanvittig spændingskurve: Dansk dokumentar går tæt på Leonardo da Vincis mystiske værk

Dokumentarfilm: Den afsindige historie om Kristus-maleriet "Salvator Mundi" åbner i New Orleans, hvor kunstjægeren Robert Simon opdager et glemt værk af Leonardo da Vinci i et skummelt auktionshus og erhverver det for blot 1175 dollars.

Danmark

CO2-afgift koster tusindvis af job: Se, hvor i landet det rammer hårdest

Danmark

Forsker overrasket: Corona-utryghed har ikke sat sig i denne gruppe

Danmark

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Danmark

Regeringen vil give check til danskere ramt af høje gaspriser

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse af 'Lamb': Kan de gamle islandske fortællinger lære det egocentriske, moderne menneske noget om sig selv?

Erhverv

Trods chipmangel: Apple sætter rekord med milliardsalg

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse: 'Tag min hånd' med Mille Dinesen er enten halvsjov komedie eller et relativt morsomt drama

Debat

Tre ministre i debatindlæg: Antisemitisme skal ikke slå rødder i Danmark