Annonce
Landbrug. Foto: Jakob Eskildsen/Ritzau Scanpix
Indland

Landbrug & Fødevarer skal granskes efter sag om sexisme

I forlængelse af direktørs opsigelse har Landbrug & Fødevarer valgt at starte undersøgelse af arbejdskultur.

En ekstern undersøgelse skal se nærmere på blandt andet arbejdskulturen i Landbrug & Fødevarer.

Det oplyser erhvervsorganisationen i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen kommer i forlængelse af, at den administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, Anne Arhnung, har opsagt sin stilling med øjeblikkelig virkning.

Det har hun begrundet med uenighed med den øverste politiske ledelse om håndteringen af sagen om sexisme i DanBred, som Landbrug & Fødevarer er hovedaktionær i.

- I forlængelse af Anne Arhnungs opsigelse har jeg bedt om, at der igangsættes en ekstern undersøgelse af governance og arbejdskultur i Landbrug & Fødevarer, siger Søren Søndergaard, formand i Landbrug & Fødevarer.

- Det er et ønske fra min side, at vi kommer til bunds i det her og tør se indad. Netop for at sikre, at vi bedst muligt forebygger og håndterer sager om grænseoverskridende adfærd, herunder sexisme og krænkelser, siger han i pressemeddelelsen.

Sagen i DanBred handler om Thomas Muurmann Henriksen, forhenværende administrerende direktør i DanBred. Han havde i flere år udvist interesse for yngre, kvindelige ansatte til firmafester.

Landbrug. Foto: Mette Mørk/Ritzau Scanpix

Efter en hurtig undersøgelse af en konkret fest konkluderede bestyrelsen, at der skulle sættes en stopper for Thomas Muurmann Henriksens "uacceptable adfærd".

Det fik dog ingen betydning for hans job, som han fik lov at blive i. Efter en kort periode blev han sagt op. Kort tid efter blev hele bestyrelsen i DanBred skiftet ud.

I en pressemeddelelse udsendt af Anne Arhnung siger hun, at "toneangivende valgte i formandskabet" ikke har lyttet til hende i forbindelse med håndteringen af sexismesagen.

Formanden giver hende ret i, at sagen skulle være håndteret anderledes.

- På vegne af den samlede ledelse i Landbrug & Fødevarer har jeg givet en uforbeholden undskyldning i sagen. Sagen skulle have været håndteret helt anderledes hos os, siger Søren Søndergaard.

- Jeg ved, at både Anne og jeg var overraskede over den eksterne advokats konklusion, ligesom vi var uenige i DanBreds beslutning om at fastholde deres administrerende direktør.

- På daværende tidspunkt havde vi i Landbrug & Fødevarer desværre stirret os blinde på, at DanBred bestemte over DanBred. Her skulle vi i Landbrug & Fødevarer have grebet ind og brugt vores muskler langt tidligere.

- Det ærgrer jeg mig grænseløst over i dag, siger formanden.

DanBred arbejder inden for grisegenetik og sælger avlsdyr og sæd til store dele af verden.

Selskabet havde sidste år en omsætning på 1,2 milliarder kroner.

/ritzau/

Danmark

Tag kandidattesten her

Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Frederik vil have hunde med på den grønne bølge: Kan Fido leve vegansk?

Podcasts

Tre gode podcasts til en grå efterårsdag

Danmark

Løvkvist: Venstre vakler på vippen i Jylland - og det er Ellemanns store chance

Podcasts

Lyt: Anette Hoffmann var mæt af håndbold efter OL-guld 3:4

Indland

For fjerde dag i træk er der flere end 1000 nye coronatilfælde

Udland

Professor: Persona non grata-situationer er meget sjældne

Danmark

De mest omtalte giftstof-forkortelser lige nu: Det skal du vide om 'the forever chemicals'

Forurening: Tidligere på ugen kunne Avisen Danmark i samarbejde med Radio4 afsløre, at Forsvaret gennem flere år har kendt til massive forureninger med PFAS-stoffer på landets flyvestationer - uden at bremse dem. Imens har de forurenende, giftige stoffer haft rig mulighed for at brede sig.

Kultur For abonnenter

Regent i snart 50 år: Fra skrøbelig prinsesse til stærk monark

Det er et usædvanligt portræt, som pryder bogen "Monark og menneske". Billedet er taget af pressefotograf Jan Grarup med et såkaldt wet-platekamera fra 1896 og derfor selvfølgelig ikke i farver. Det er ved første øjekast et hårdt og upyntet portræt af dronning Margrethe - af en stærk monark. Men sekundet efter fanges man af hendes øjne og et følsomt blik.

Debat

Midt i en ferietid: Tyske køtilbud - på godt og ondt

Kontrollen ved den dansk-tyske grænse er igen blevet forlænget. Det er mange tyskere og nok også en del danskere mildt skrevet rigtig sure over. Heldigvis er der ikke noget tysk modtræk, så det gav i hvert fald en kø mindre for de mange danskere, inklusive undertegnede med familie, der sidste lørdag suste sydpå for at holde efterårsferie.

Danmark For abonnenter

Veninden om dronning Margrethe: 'Prins Henrik var syg i meget længere tid, end man ved. Det blev nogle rigtig hårde år for hende. Men hun beklagede sig aldrig'

Erhverv

Erhvervsredaktøren: Hurra, nu kommer der et nyt mærke på din mad

Danmark For abonnenter

Partier forsømmer kvindelige spidskandidater

Danmark

Kommunalpolitik har masser af partihop - med tilhørende højt støjniveau

Debat

Debat: Jobcentrene er prygelknabe for politisk misrøgt

Erhverv For abonnenter

Du spiser allerede genmodificeret mad - om du vil det eller ej

Kultur

Transkønnet danserinde har hovedrollen i forestilling om verdens første kønsskifteoperation

Debat For abonnenter

Kommentar: Gæstfrihedens svære kunst