Annonce
Sygeplejerske Susanne Forsom med nogle af de mange sikkerhedsbriller, der nu skal anvendes i omgangen med coronapatienter på akutafdelingen på Herning Sygehus. Foto: Lars Kryger
Danmark

Kritisk mangel på værnemidler: Sygeplejerske samler sikkerhedsbriller ind til corona-afdeling

Forbruget af værnemidler på akutafdelingen på Herning Sygehus er så stort, at sygeplejerske Susanne Forsom‎ fra Højmark beder folk donere sikkerhedsbriller. Ledende overlæge bakker hende op.

Højmark: Sygeplejerske Susanne Forsom har onsdag taget initiativ til en indsamling af sikkerhedsbriller i Højmark-området. Brillerne skal anvendes på akutafdelingen på Herning Sygehus, hvor coronapatienter indlægges. Sygeplejerskerne anvender værnemidler i form af engangsmasker med plastvisir som beskyttelse mod smitte gennem øjnene, men afdelingen er tæt på at være udgået.

- Vi er nu i den kritiske situation, at vi har mangel på værnemidler og ikke længere kan få leveret de masker med ansigtsvisir, som vi skal bruge for at beskytte os selv. Jeg er hygiejneansvarlig, og det er frustrerende, at vi ikke har de ting, vi skal bruge og derfor må gå på kompromis, siger Susanne Forsom.

Som erstatning for masken med visir er sygeplejerskerne derfor begyndt at bruge almindelige sikkerhedsbriller af den type, der kan købes i et byggemarked.

- Vi skal skifte briller, når vi går videre til den næste patient, og da brillerne skal rengøres grundigt efter hver eneste patientkontakt, har vi brug for mange briller for hele tiden at have nok. Når der er pres på i akutte situationer, er det vigtigt, at vi ikke skal vente på, at brillerne bliver rengjort i autoklaven, men hele tiden har nye rene parat, forklarer Susanne Forsom.

Da hendes arbejdsdag på akutafdelingen onsdag var slut, og hun var kommet hjem til Højmark, fik hun ideen til indsamlingen. I en Facebook-gruppe opfordrede hun folk til at donere sikkerhedsbriller af enhver slags – også dem, de brugte nytårsaften.

Rygtet bredte sig hurtigt, og siden er det væltet ind med tilkendegivelser fra borgere, der vil hjælpe. Mange har lagt briller ved hendes hoveddør – blandt andet er der stillet tre kasser briller, der aldrig har været brugt.

- Vi får jo også briller hjem til sygehuset, men vi ved aldrig, om det er nok, eller om de andre afdelinger også mangler. Jeg tænkte, at hvis bare jeg fik lidt ind, kunne det være en hjælp, og nu er der rigtigt mange, der er kommet med briller. Det er rigtigt fantastisk, siger Susanne Forsom.

Susanne Forsoms chef, ledende overlæge Tommy Andersson, bakker hendes aktion op.

- Vi har et stort forbrug af værnemidler, så det vil være vigtigt at vi finder alternativer, for dem kan vi få brug for fremover, siger han.- Vi har 110 procent fokus på corona. I øjeblikket har vi 12 patienter indlagt og har kapacitet til 52. Indtil videre har vi ikke nogen indlagt på intensivafdelingen, siger Tommy Andersson.

Folk behøver ikke vaske brillerne, inden de afleverer dem på adressen Lambækvej 33 i Højmark. Susanne Forsom vasker dem i opvaskemaskinen, inden hun tager dem med på sygehuset, hvor de kommer i autoklaven.

Skjern Handelsforening vil desuden opstille en indkøbsvogn ved Holger Danske-statuen, hvor folk kan aflevere briller.

Forsiden netop nu
Danmark

Kristendemokraternes formand: Pilen peger på Pape

Danmark

Vanopslagh: Jeg går ikke op i, at jeg SKAL have prædikatet liberal

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Podcasts

Fire perfekte podcasts til din efterårsferie

Indland

Kæmpegræskar på et halvt ton er barn af rekordholder

Udland

Politiet sætter lørdag navne på ofrene i Kongsberg-angrebet

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Vejrudsigten lover regn i efterårsferien, så hvis en hviledag med en god serie kan friste, er her fem vidt forskellige og fængende serier fra det store udland.

Kultur

Boganmeldelse: Grønne forventninger i 'Vi ville så meget'

Bøger: I romanens ekspositionsdel møder læseren den ene af bogens to hovedpersoner, Jonas Marker, en mand i 40’erne, ansat i den London-baserede investeringsbank Powell & Partners som ansvarlig for at skaffe kapital til bankens investeringsprojekter. Nu i 2017 skal han specifikt finde midler til opførelsen af en stor dæmning i den bolivianske regnskov.

Erhverv

Flere sætter udbudsprisen ned for at få boligen solgt

Boligmarkedet: I et forsøg på at få lejligheden solgt vælger næsten hver tredje sælger nu at sætte udbudsprisen ned.

Danmark

Jobansøgere med flygtningebaggrund straffes på det danske arbejdsmarked

Danmark

Rigsrevisionen skal opgøre prisen for redning af bankerne

Danmark For abonnenter

Engfugle er udfordrede og rovfugle i bedring

Erhverv For abonnenter

Minister vil GPS-overvåge ulvebestanden

Danmark For abonnenter

Kristendemokraterne kræver ligestilling i blå blok

Erhverv

Bitcoin når højeste værdi siden april i håb om blåstempling

Kultur For abonnenter

I kulturhusene mødes slægtsforskere og skateboardere og dem midt imellem

Debat

Kronik: Retten til fri kærlighed gælder alle