Annonce
Danmark

Krav om grænseåbning fra det danske mindretal: - Vi er afskåret fra vores moderland

Samrådets otte hovedorganisationer mødtes mandag aften for første gang siden coronapandemien ramte. Rådets første handling var enstemmigt at bede den danske regering genåbne grænserne. Kasper Skovse, Flensborg Avis/
Det Sydslesvigske Samråd kalder grænselukningen smertelig, fordi det som nationalt mindretal er afskåret fra sit moderland.
Annonce

Flensborg: Det har haft store sociale, kulturelle og økonomiske følger for beboerne i grænselandet, herunder det danske mindretal, at grænsen blev lukket i marts. På grund af frygten for smittespredning dengang var den beslutning helt i orden, lyder det fra mindretallet, men ikke længere nu, hvor smittetrykket er lavt. Det skriver Flensborg Avis.

Det Sydslesvigske Samråd, som er paraplyorganisation for det danske mindretals 50.000 medlemmer, gik mandag aften sammen om en fælles appel, hvor man enstemmigt beder den danske regering og Folketinget om at åbne grænsen for alle grænselandsbeboere nu.

- At den dansk-tyske grænse netop blev lukket i 100-året for grænsedragningen mellem Danmark og Tyskland, er for os sydslesvigere særlig smerteligt, da vi dermed blev afskåret fra samværet med vores moderland, udtaler Flemming Meyer, formand for SSW, det danske mindretals politiske parti.

Samrådet påpeger, at smittetrykket i både Sønderjylland og Sydslesvig lige nu er særligt lavt og ligger under begge nationers nationale gennemsnit. Det vil derfor være sundhedsmæssigt forsvarligt at genåbne grænsen.

Det Sydslesvigske Samråd har forståelse for, at Danmark ikke straks åbner grænsen igen, men lukningen af grænsen har allerede haft mange negative følger for vores region. En åbning af grænsen ville være let at kontrollere og ville være et tegn på det gode og særlige forhold mellem Danmark og Tyskland, hedder det i den direkte appel stilet til statsministeren og samtlige medlemmer af Folketinget.

Kilde: Flensborg Avis

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Danmark

Ja tak til øer - nej tak til lig

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Udland

Det Hvide Hus vil ignorere Trumps tale

Annonce