Annonce
Marie Krarup (DF) er alt andet end tilfreds med partistifter Pia Kjærsgaard (DF) eller den nye DF-formand, Morten Messerschmidt. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Danmark

Krarup truer igen med DF-exit: Pia Kjærsgaard skal ikke have magt

Dansk Folkeparti fik søndag ny formand, og Morten Messerschmidt har rigeligt at se til fra dag et.

Folketingsmedlem Marie Krarup vil forlade Dansk Folkeparti, hvis partistifter Pia Kjærsgaard får formel magt i partiet.

Det siger Krarup til Ekstra Bladet med adresse til den nyvalgte partiformand, Morten Messerschmidt.

- Hvis Pia Kjærsgaard får en ledende post i for eksempel gruppebestyrelsen, hovedbestyrelsen eller en indpiskerrolle, så er jeg skredet. Det vil jeg gætte på, at andre også kunne være fristet til, siger Krarup til Ekstra Bladet.

Marie Krarup siger desuden, at der nu "er krig" mellem hende og Kjærsgaard. Krarup mener, at Kjærsgaard - og Messerschmidt for den sags skyld - har undergravet nu tidligere partiformand Kristian Thulesen Dahl, som gik af ved søndagens ekstraordinære årsmøde i DF og blev erstattet af Messerschmidt.

- Hvis medlemmerne vidste, hvilke metoder Pia Kjærsgaard og Morten Messerschmidt har benyttet til at undergrave Kristian Thulesen Dahl, så tror jeg ikke, at de havde stemt på team Messerschmidt, siger Marie Krarup. Hun beskriver forløbet som "et kongemord" mod Thulesen Dahl.

Allerede under formandsvalget luftede Marie Krarup offentligt, at hun overvejede et farvel til DF, hvis Messerschmidt blev formand. Måske ville hun skifte til et nyt parti under eksminister Inger Støjberg, hvis det tidligere folketingsmedlem oprettede sådan et. Det har Støjberg dog ikke indikeret.

Også efter formandsvalget har Marie Krarup fortsat sine trusler med måske at ville forlade DF.

Se EB''s artikel her

- Jeg vil meget nødig melde mig ud, for jeg er enig med partiets politik. Men det er klart, at der er nogle arbejdsforhold, der også skal være i orden

- Og jeg kan ikke leve med, at en tidligere formand, altså Pia Kjærsgaard, sidder i den danske verdenspresse og taler grimt om mig og andre, sagde Krarup tirsdag før det første af to gruppemøder i DF den dag.

Kjærsgaard siger til Ekstra Bladet, at Marie Krarup har lov til at mene det, hun vil. Krarup har tidligere meddelt, at hun ikke genopstiller ved næste valg til Folketinget.

Messerschmidt siger til Ekstra Bladet, at det "hele nok skal gå". Mandag understregede Messerschmidt dog, at det skal være slut med personangreb.

- Vi er nødt til relativt hurtigt at få styr på følelserne. Vi er valgt til at varetage Danmarks interesser, og derfor må vi også være professionelle.

- Jeg kommer ikke til at sige, at der er en bestemt deadline. Men jeg kan sige til både medlemmer og de vælgere, der måtte være interesserede i DF's politik, at tiden, hvor vi lufter det beskidte vasketøj på forsiden af Ekstra Bladet, er slut, sagde formanden til Ritzau.

/ritzau/

Forsiden netop nu
Danmark

Han organiserede uroen og kastede brosten mod EU-forbeholdene og politiet: - Det var et snydevalg, og hadet var indædt

Danmark

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Kultur

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Podcasts

Lyt: Mette Frederiksen har fundet sin store fortælling til valgkampen

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse: 'Top Gun' er et klassisk heltekvad

Udland

Zelenskyj fordømmer forslag om at afgive territorie

Indland

Blandt særlig gruppe forudser SSI høj spredning med abekopper

Mens Statens Serum Institut (SSI) vurderer, at der er meget lav risiko for spredning af abekopper i den brede befolkning i Danmark, vurderer den samtidig, at risikoen for spredning er høj i en særlig gruppe.

Indland

Heunicke: Ti patienter er kommet til Danmark efter krig i Ukraine

Der er indtil videre kommet ti patienter til Danmark fra enten Ukraine eller berørte nabolande, som har haft brug for behandling.

Indland

Dansk stjerneinstruktør genforenes med Mads Mikkelsen i ny film

Mads Mikkelsen og Nikolaj Arcel genforenes for første gang siden den internationale succes "En kongelig affære" fra 2012.

Danmark

Bodil har fået glæden tilbage med fleksjob hos en købmand: Lokale virksomheder er bedst til at hjælpe de sårbare i arbejde, viser ny undersøgelse

Erhverv

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Danmark

Mød statsministeren: Hun vil have dig til at stemme ja - men hvorfor?

Danmark For abonnenter

Den perfekte storm har ramt bilbranchen: Bilerne bliver i nærheden af 30 procent dyrere

Debat

Morten Helveg om grøn omstilling: Så gik der hul på bylden

Indland

Hjemmeside udnyttede forbrugerne ved at lokke med billig el

Indland

Danske anmeldere: Ny Top Gun-film topper den gamle

Debat

Kronik: Roskilde fejrer 1000 års kirkehistorie med ny udstilling