Annonce
Blandt andre Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, vil have sundhedsminister Magnus Heunicke (S) til at forklare sig i sagen, hvor tre danske regioner frygter, at børnekræftbehandlingen skal centraliseres i København. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Danmark

Kræftbehandling af børn kan være på vej til København: Politikere vil have minister på banen

Sundhedsordførere kræver svar fra sundhedsministeren, efter tre regioner har udtrykt frygt for, at børnekræftbehandlingen centraliseres i København.

Kræftsag: Sundhedsordførere fra begge politiske fløje undrer sig over, at Sundhedsstyrelsen angiveligt overvejer at flytte store dele af børnekræftbehandlingen i Jylland og på Fyn til hovedstaden. Og nu kræver de, at ministeren tager stilling til sagen.

Ifølge de tre vestdanske regioner er Sundhedsstyrelsen i forbindelse med arbejdet i en arbejdsgruppe i gang med at centralisere store dele af børnekræftbehandlingen på Rigshospitalet i hovedstaden, og det får nu sundhedsordførerne fra SF og Dansk Folkeparti til at afkræve svar fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

- Vi kan se på kvaliteten på de jyske sygehuse, at den er god, så jeg mangler begrundelsen for, hvorfor man vil lægge dem sammen, siger Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, der undrer sig over, hvorfor man vil placere store dele af kræftbehandlingen i København.

Undren og overraskelse

Det samme gør SF’s sundhedsordfører, Kirsten Normann Andersen, og De Konservatives sundhedsordfører, Per Larsen.

- Jeg er stærkt imod, da det ikke er fagligt begrundet, og da det vil blive en kæmpe belastning for familier med kræftramte børn, siger Per Larsen.

- Det er jeg overrasket og irriteret over. Vi har ikke brug for at centralisere så meget, som vi gør på sundhedsområdet. Særligt når det handler om børn, er det vigtigt at tale i nærområder, og jeg kan ikke se en saglig begrundelse for en centralisering, siger Kirsten Normann Andersen.

Sundhedsstyrelsen har ikke ønsket at stille op til interview om sagen og vil hverken be- eller afkræfte, at der er planer om at centralisere børnekræftbehandlingen på Rigshospitalet. Heller ikke Magnus Heunicke har ønsket at stille op til interview, så længe Sundhedsstyrelsens arbejdsgruppe ikke er færdig med sine anbefalinger.

Men skal man tro Liselott Blixt, er det ikke for tidligt at reagere på frygten fra de tre regioner:

- Nu har jeg sidder lang tid nok i sundhedsudvalget, så jeg ved, at der går ikke røg af en brand, uden at der er ild i den. Så man skal være tidligt ude, hvis man skal have lagt noget ned eller skiftet en holdning, siger hun.

Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Kristendemokrater søger succes via Rohdes erfaring og tricks

Danmark

Vanopslagh: Jeg går ikke op i, at jeg SKAL have prædikatet liberal

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Podcasts

Fire perfekte podcasts til din efterårsferie

Erhverv For abonnenter

Minister vil GPS-overvåge ulvebestanden

Udland

Efter drab på politiker i England øges sikkerhed

Kultur

Boganmeldelse: Grønne forventninger i 'Vi ville så meget'

Bøger: I romanens ekspositionsdel møder læseren den ene af bogens to hovedpersoner, Jonas Marker, en mand i 40’erne, ansat i den London-baserede investeringsbank Powell & Partners som ansvarlig for at skaffe kapital til bankens investeringsprojekter. Nu i 2017 skal han specifikt finde midler til opførelsen af en stor dæmning i den bolivianske regnskov.

Erhverv

Flere sætter udbudsprisen ned for at få boligen solgt

Boligmarkedet: I et forsøg på at få lejligheden solgt vælger næsten hver tredje sælger nu at sætte udbudsprisen ned.

Kultur For abonnenter

Boganmeldelse: Et mystisk maleri

Bøger: Holger Dahl, der er en stor Kina-kender med allerede et par bøger om landet i bagagen, har med ”Ming Selskabet” begået endnu et værk om det gådefulde rige.

Danmark

Jobansøgere med flygtningebaggrund straffes på det danske arbejdsmarked

Danmark

Rigsrevisionen skal opgøre prisen for redning af bankerne

Danmark For abonnenter

Engfugle er udfordrede og rovfugle i bedring

Indland

Chancen for at overleve hjertestop er ens i land og by: - Danskerne er fantastisk gode til at træde til 

Danmark For abonnenter

Dansker bag blodigt angreb var ikke til at have en normal samtale med

Erhverv

Bitcoin når højeste værdi siden april i håb om blåstempling

Kultur For abonnenter

I kulturhusene mødes slægtsforskere og skateboardere og dem midt imellem

Debat

Kronik: Retten til fri kærlighed gælder alle