Annonce
Den 64-årige Karsten Bech, sektionsleder og overlæge i Styrelsen for Patientsikkerhed, døde tirsdag aften på Rigshospitalet af Covid-19. Arkivfoto: Claus Thorsted
avisendanmark.dk

Kendt overlæge er død af coronavirus

Karsten Bech, sektionsleder i Styrelsen for Patientsikkerhed og tidligere overlæge på Sygehus Sønderjylland og læge på Odense Universitetshospital, er død som følge af Covid-19. Han er dermed én af de indtil nu 104 døde af coronavirus i Danmark.

Artiklen er opdateret kl. 10.49 med oplysningen om, at Karsten Bech også efterlader sig en søn.

Den 64-årige Karsten Bech, overlæge og sektionsleder i Styrelsen for Patientsikkerhed og tidligere ansat i Sygehus Sønderjylland og på Odense Universitetshospital (OUH), er død som følge af Covid-19 coronavirus.

Det bekræfter hans bror Klavs Bech til Avisen Danmark.

Karsten Bech kom for cirka tre uger siden hjem fra en tidlig forårsferie i den amerikanske stat Florida, hvor både han og hans hustru tilsyneladende var blevet smittet med Covid-19. Det blev konstateret, da de vendte hjem til Danmark, og begge gik i isolation i hjemmet ved, at de delte huset op mellem sig, og opholdt sig i hver sin ende. Ingen af dem var syge, inden de tog til Florida.

Mens hustruen kom sig over virussen i løbet af 8-10 dage gjorde Karsten Bech det ikke. Han blev ifølge broren først indlagt på Herlev Sygehus, og senere overført til Rigshospitalet, hvor han tirsdag aften afgik ved døden. Han er dermed én af de indtil nu 104 døde af coronavirus i Danmark.

Karsten Bech

Karsten Bech, 64 år, er én af de indtil nu 104 personer, som er døde af Covid-19 coronavirus i Danmark.

Sektionsleder og overlæge i Styrelsen for Patientsikkerhed siden 2017.

Centerchef ved Sygehus Sønderjylland 2013-2017.

Ledende overlæge på kirurgisk afdeling på Køge og Roskilde Sygehus under Region Hovedstaden 2003-2013.

Klinisk prodekan på det sundhedsvidenskabelige fakultet på Københavns Universitet 2006-2013.

Kontorchef i Sundhedsstyrelsen 1998-2003.

Overlæge på mave-tarm-kirurgisk afdeling på Hvidovre Hospital 1994-1998.

Læge ved Odense Universitetshospital 1982-1993.

Sov stille ind

Karsten Bech blev på Herlev Sygehus overført til intensiv afdeling, fordi han havde svært ved at trække vejret. Efter et døgns tid blev han lagt i respirator, men på grund af manglende optag af ilt blev han flyttet til hjerte-lunge-afdelingen på Rigshospitalet i København.

Hans tilstand blev stabiliseret, og for nogle dage siden troede familien, at det gik den rigtige vej. Det gjorde det ikke, og ifølge sin bror sov han tirsdag aften stille ind.

- Vi troede på, at det gik den rigtige vej, men det gjorde det desværre ikke, siger Klavs Bech.

Familien var til stede tirsdag aften, da Karsten Bech sov ind.

Inden afrejsen var Karsten Bech i kraft af sit arbejde orienteret om coronavirus-situationen både i udlandet og i Danmark, men der var ikke noget, som på det tidspunkt tydede på, at der var risici ved at rejse til USA.

- Han var i kraft af sit job i Styrelsen for Patientsikkerhed og undervejs via sine medarbejdere vidende om situationen i Danmark. På det tidspunkt, hvor han og hustruen kom til Florida, var der ikke ret mange smittede i USA, men mange smittede, da de tog hjem, fortæller Klavs Bech.

Derfor var det først efter hjemkomsten fra Florida, at parret blev testet positive for Covid-19.

Kritik i flere sager

Den 64-årige overlæge stammede fra Middelfart-området, og han var uddannet læge inden for mave-tarm-sygdomme på Odense Universitetshospital, hvor han arbejdede i mere end 10 år.

Senere arbejdede han som afdelingslæge på Hvidovre Hospital, og i en årrække år som overlæge og ledende overlæge på sygehusene i Roskilde og Køge under Region Hovedstaden.

Mange vil huske ham som centerchef på Sygehus Sønderjylland, hvor han kom i modvind, fordi han stik imod centerets retningslinjer valgte at udskyde vitale kontroller på flere hundrede kræftpatienter i op til fem måneder uden at orientere lægegruppen på stedet.

Få måneder efter episoden stoppede han på sygehuset, men efter eget udsagn uden at have noget at gøre med den konkrete sag, og blev ansat i Styrelsen for Patientsikkerhed. Her kom han i 2017 igen i modvind blandt hundredvis af danske læger i kølvandet på en landsretssag i den såkaldte Svendborg-sag.

Her var en yngre kvindelig læge dømt for forsømmelse og skødesløshed i behandlingen af en mandlig midaldrende sukkersygepatient på Svendborg Sygehus, som afgik ved døden. Den anden læge, som stod tiltalt ved landsretten, blev frifundet.

På vegne af Styrelsen for Patientsikkerhed fastholdt Karsten Bech i en række udtalelser i Ugeskrift for Læger, at begge læger agerede langt under almindelig anerkendt faglig standard, og det fik sygehuslæger og praktiserende læger til at reagere voldsomt mod ham.

Karsten Bech efterlader sig sin hustru, to døtre og en søn af første ægteskab.

Forsiden netop nu
Danmark

Nu vil kommuner gribe ind overfor Forsvarets forureninger

Podcasts

Lyt: Florin overlever ved at sælge hjemløse-aviser: - Min eneste drøm er, at mine børn får et bedre liv

Indland

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Podcasts

Lyt: Døden ville ikke give slip, men 69-årige Bodil klagede aldrig

Indland

SSI: To i Danmark er bekræftet smittet med ny coronavariant

Danmark For abonnenter

Efter årtiers kamp: Kina vinder kamp mod dræbermyg

Danmark For abonnenter

Flere lande siger nej: Kaniner skal ikke længere lide for skønheden

Dyrevelfærd: I EU blev det fuldstændig forbudt at bruge forsøgsdyr på ingredienser til kosmetik i 2013. Det er dog ikke tilfældet i resten af verden.

Indland

Dokumentar: TV 2-vært tilbudt fast job hvis hun ville have sex

Den mangeårige TV 2-vært Janni Pedersen er en af de kvinder, der optræder med sin historie om uønskede seksuelle tilnærmelser i en dokumentar om en usund kultur med seksuelle undertoner på tv-stationen.

Kultur

Sonja Oppenhagen: - Kunst er lige så vigtigt som den vitaminpille, man skal have hver morgen

Fra snoreloftet kunne hun se ned på Gamle Scene og lade sig fortrylle af skuespillerne, operasangerne eller balletdanserne under sig. Allerede som barn blev Sonja Oppenhagen draget af de store dramaer, de store følelser i sangene og magien i de næsten svævende dansere.

Danmark

Forsvaret undlod at dele viden om forureninger med tilsyn: - Det er uetisk og uansvarligt

Danmark

Eksperter giver kras kritik af Meta: 'Det er på tide at regulere dem'

Danmark

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Danmark

Populært at pode: - Vi bliver lagt ned med ansøgninger

Debat For abonnenter

Meningsmager Christian Have: Vi skal løse kommunikationskrisen, før vi kan løse klimakrisen

Erhverv

Rekordmange butikker forventer stigende salgspriser

Kultur

Volbeats dyrker skæve karakterer: Ny sang fortæller om en svensk heksebrænding

Debat

Debat: Venstre og Konservative har hovedet fuld af A-kraft