Annonce
Danmark

Købmand blev ufrivillig narko-kurér: Leverede græsk yoghurt med euforiserende stoffer til arresten

Udspekulerede indsatte fik hjælp udefra til at smugle narko ind i arresten med købmandsvarerne. Det kunne have endt hos fru Jensen, siger chokeret købmand.

Velling-Ringkøbing: Han var noget rystet.

Da Johannes Kirk, der to gange om ugen kører købmandsvarer fra Min Købmand i Velling til arresten i Ringkøbing, i denne uge først blev gennet ind ad bagdøren og derefter mødt med en narkohund, troede han knap sine egne øjne.

Endnu mere overrasket blev han, da det viste sig, at der under låget på hans leverance af seks kilo græsk yoghurt til de indsatte lå en pose med euforiserende piller.

- Jeg blev heldigvis ikke mistænkt for noget, fortæller købmandsbuddet til Dagbladet Ringkøbing-Skjern og fortsætter:

- Vi kunne se, at der var skåret et firkantet hul i folien under låget og derefter puttet en plastpose med piller ned i yoghurten. Bagefter fik jeg at vide, at hundene havde fundet to mobiltelefoner hos fangerne - gad vide om de smuglet ind med de franskbrød, jeg leverede i sidste uge, siger han.

Lailah Andersen Min Købmand

Det er ikke første gang, at udspekulerede indsatte i landets arresthuse skaffer leverancer udefra. Sidste år i september forsøgte to ungersvende at kaste vandballoner med hash over muren til arresten i Esbjerg, og der er gennem tiden rundt om i danske fængsler konfiskeret adskillige mobiltelefoner, som på mystisk vis har fundet vej ind i cellerne.

Men i denne uge kiksede leverancen af stoffer altså for de indsatte i arresten i Ringkøbing.

Ingen mistanke

Bestyrer Lailah Andersen i Min Købmand i Velling kan nemt rekonstruere, hvordan narkoen er placeret. Hun tager en bøtte græsk yoghurt ud af køledisken og krænger låget lige så forsigtigt af uden at bryde plastikken på bøttens låg. Når sølvfolien er skåret op og posen med narkoen er lagt ned i bøtten, kan låget sættes på igen.

- Låget slutter tæt, og man kan ikke se, det har været taget af. Vi har ikke haft mistanke om noget som helst. Fru Jensen i Velling kunne lige så godt være kommet hjem med narkoen, hvis hun havde købt en bøtte græsk yoghurt mandag eftermiddag, konstaterer Lailah Andersen.

- Det er jo kreativt, men også noget af en chance at tage, siger hun.

Hun har fået oplyst, at der var stoffer for omkring 2.000 kroner i den bøtte, som blev opsnappet.

To mænd ved køledisken

Da den rystede Johannes Kirk ringede til hende tirsdag og fortalte, at han var ufrivillig narkokurér og Lailah Andersen lige så ufrivillige narko-”dealer”, troede hun ikke på det. Men han fik hende hurtigt overbevist om, at historien var sand. Og så begyndte nogle ting at dæmre for hende.

- Jeg var ikke selv til stede i butikken mandag eftermiddag, men det var en medarbejder. Og hun lagde mærke til to mænd, der ligesom stod og spærrede ved køledisken, hvor den græske yoghurt har sin faste plads, fortæller Lailah Andersen.

Mandag kom bestillingen på seks bøtter yoghurt, fordelt på to dåser til tre indsatte. Mandag aften blev den samlede leverance til arresten pakket i butikken, og tirsdag blev den leveret.

Lailah Andersen er overbevist om, at de to gerningsmand også var inde i butikken i tirsdags, da hun selv var til stede.

- De var sandsynligvis inde for at tjekke, om vi havde leveret yoghurten.

Ingen mundbind

Hun lagde mærke til dem tirsdag, fordi de ikke bar mundbind.

- Jeg spurgte, om de havde tilladelse til at gå uden mundbind, men de svarede bare ja, ja. De gik så lidt rundt i butikken og endte med at købe en energidrik. Jeg er ret sikker på, jeg har set dem før i butikken, så jeg tror, de lavet nummeret før, siger Lailah Andersen.

Hun har ikke kunnet hjælp politiet med overvågningsbilleder. Der er ganske vist kameraer i loftet, men de var ikke sat til.


Jeg sov ikke så godt den første nat efter. Det gjorde Lailah heller ikke. Nu griner vi lidt af det.

Johannes Kirk, købmandsbud


Den meget usædvanlige vareudbringning er blevet vendt og drejet i Velling de seneste dage.

- Jeg sov ikke så godt den første nat efter. Det gjorde Lailah heller ikke. Nu griner vi lidt af det. Historien fortæller, at man kan få alt hos købmanden i Velling - der er nok ingen, der har et sortiment større end os, siger Johannes Kirk med et skævt grin.

Det er ikke lykkedes at komme i kontakt med arrestens enhedsleder. Politiet ønsker endnu ikke at kommentere sagen.

Danmark

Tag kandidattesten her

Forsiden netop nu
Danmark

Dall: Tag valgtesten og test dig i valgstemning

Danmark For abonnenter

Veninden om dronning Margrethe: 'Prins Henrik var syg i meget længere tid, end man ved. Det blev nogle rigtig hårde år for hende. Men hun beklagede sig aldrig'

Danmark

Løvkvist: Venstre vakler på vippen i Jylland - og det er Ellemanns store chance

Podcasts

Lyt: Anette Hoffmann var mæt af håndbold efter OL-guld 3:4

Kultur For abonnenter

Regent i snart 50 år: Fra skrøbelig prinsesse til stærk monark

Debat

Midt i en ferietid: Tyske køtilbud - på godt og ondt

Danmark

Kommunalpolitik har masser af partihop - med tilhørende højt støjniveau

Partihop: Kommunalpolitikere har tradition for at være noget mere troløse over for deres partier end landspolitikerne er. Alligevel ommøblerer  kommunal- og valgforsker Roger Buch rynkerne i pandebrasken en ekstra gang, når talen falder på byrådene i Tønder og i Aarhus.

Debat

Debat: Jobcentrene er prygelknabe for politisk misrøgt

Vi betaler en relativt stor del af vores indtægt til fælleskassen, og selvfølgelig skal vi debattere, om vi bruger pengene fornuftigt. Det gælder også i forhold til beskæftigelsesindsatsen. Det er også helt fair, at vi debatterer, om de offentligt ansatte gør deres arbejde godt. Det gælder også de ansatte på de kommunale jobcentre og i diverse tilbud. Det skal bare ske på en ordentlig måde. Desværre er det på ingen måde tilfældet, når det handler om beskæftigelsesindsatsen.

Danmark For abonnenter

Dansk fregat skal holde piraterne væk

Pirateri: Esbern Snare var en magtfuld stormand i den kendte Hvide-slægt. Han førte korstog og udkæmpede blodige slag for over 800 år siden.

Erhverv

Erhvervsredaktøren: Hurra, nu kommer der et nyt mærke på din mad

Danmark For abonnenter

Alec Baldwin dræber kvinde i filmulykke

Debat

Debat: Danske fiskere skal have kompensation for brexit nu

Indland

Vilde fugle i Vadehavet er blevet smittet med fugleinfluenza

Danmark

Giftstoffer fra Forsvarets flyvestationer spreder sig: Politikere kritiserer kommuner for svigtende tilsyn

Erhverv For abonnenter

Rekordhøje energipriser sender stor ekstraregning til danskerne

Kultur

Transkønnet danserinde har hovedrollen i forestilling om verdens første kønsskifteoperation

Debat For abonnenter

Meningsmager Marianne Lyngby Pedersen om at blive censureret på nettet: Ingen bare baller og våben her