Annoncørbetalt indhold
PR-foto credit
Annoncørbetalt indhold

Køberrådgivning

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Når man skal købe en bolig, skal man kigge sig rigtig godt for. Ellers kan man risikere at få købt et hus eller en lejlighed, der viser sig at være en dårlig investering. Det kan betyde en belastet økonomi og i værste fald kan det betyde, at man står med en bolig, der ikke er til at komme af med igen. Derfor er det værd at overveje at få en køberrådgiver med på sidelinjen. En rådgiver, der har erfaring med prisforhandling og som ved, hvad man skal kigge efter i det hav af dokumenter, der følger i halen af en bolighandel.


Undgå et dårligt køb

Der er ikke nogen regel om, at man skal gøre brug af en køberrådgiver, når man køber bolig. Det er bare en virkelig god ide. Siden 2015 må en ejendomsmægler nemlig ikke rådgive køber på nogen måde. Ejendomsmægleren må ikke fortælle om boligen og dens eventuelle ulemper og må heller ikke formidle et lån, som de ofte gjorde tidligere. Nu er en ejendomsmægler udelukkende sælgers rådgiver. Derfor er det vigtigt, at man som køber allierer sig med en professionel køberrådgiver, der kan sørge for at handlen spænder rigtigt af og ikke indebærer ”fælder” set fra købers perspektiv


Hvad kan du forvente af en køberrådgiver?

En køberrådgiver hjælper dig med at gennemgå alle papirerne i forbindelse med boligkøbet. Det kan være svært som køber at gennemskue betydningen af det, der står i dokumenterne. Det er der brug for en professionel til. En køberrådgiver hjælper også med at lede efter mangler eller skjulte fejl på boligen, det kan spare mange ærgrelser at få dem på bordet inden handlen er afsluttet. Sidst men ikke mindst hjælper køberrådgiveren med at forhandle den rigtige pris. En professionel køberrådgiver kender alle smutvejene og argumenterne i forhold til at få prisen så langt ned som muligt. Derudover kender rådgiveren også ejendomsmæglernes tricks for at presse prisen længere op. Det forhandlingsspil er sjældent noget man som køber er særlig stærk i og det kan spare dig en pæn sum penge at få professionel hjælp til det.


Foregår handlen uden ejendomsmægler?

Der er efterhånden en del boligejere, der gerne vil spare salæret til en ejendomsmægler ved at stå for salget af deres bolig selv. Det er op til dem, men derfor kan man som køber godt sikre sig en god handel ved at få hjælp fra en køberrådgiver. Skal man købe en bolig fra en der ikke gør brug af en ejendomsmægler, er det nemlig også guld værd at få en professionel forhandler på banen. Når en sælger selv skal forhandle om sin boligs pris, kan der være en tendens til at sælgeren tager det meget personligt, hvis man byder under den pris de har sat. Derfor er det bedre at overlade det til en erfaren udefrakommende, der takler situationen professionelt.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Forsiden netop nu
Danmark

Lyt eller læs: Trend spreder sig i landet: Kakaotrance i Svendborg

Indland

Kæmpe smitteudbrud efter julefrokost med gymnasieelever: 38 bekræftet smittet med omikron-variant

Danmark

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

Podcasts

Lyt: Da Frøken Klokken gik i byen med de unge ingeniører

Indland

En uge efter Martin Jensen-koncert er ti Omikron-tilfælde fundet

Udland

Tysklands liberale parti godkender regeringsalliance

Indland

Frants fandt guldørering fra vikingetiden i Bøvling: Som at få en sms fra fortiden

Mange skatte er gravet frem fra den sorte, danske muld gennem tiden.

Indland

Formodet pirat har fået amputeret ben om bord på Esbern Snare

En af de formodede pirater, der befinder sig om bord på fregatten "Esbern Snare", har fået amputeret sit ben af dansk personale.

Danmark

Fire meninger: Hvorfor tager du til kakaoceremoni?

14 mennesker sidder i cirklen til kakaoceremoni i Svendborg tirsdag aften; mænd og kvinder, unge og ældre, danskere og enkelte udlændinge.

Danmark

Sygeplejerskekonflikt smitter af på studerende: - Jeg frygter, at jeg kommer til at lave fejl

Danmark

Departementschef stoppede sms-sletning allerede i april

Danmark

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Danmark

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Debat

Debat: Boligaftalen er for hele Danmark

Erhverv

Lizette Risgaard: De Konservatives finanslov er gift for vores samfund

Kultur For abonnenter

Standup-komiker Mark le Fêvre: - Når man joker med noget, tager man lidt af magten tilbage

Debat

Kronik: Angela Merkel takker af - Forholdet til Tyskland har aldrig har været bedre