Annonce
Jensens Bøfhus er kommet igennem sin store krise - og har fået penge til også at komme igennem den nye corona-krise. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg
Erhverv

Jensens Bøfhus får sjældent overskud - og flere penge til krisen

Restaurantkæden Jensens Bøfhus har for første gang i mange år fået overskud. Samtidig har bank og ejere stillet penge til rådighed, så virksomheden kan komme igennem coronakrisen.

Restaurant: Efter en dyb krise og udskiftning af både ejere og ledelse kom Jensens Bøfhus ind i mere sikker havn i 2019. Oven på seks år med underskud fik restaurantkæden sidste år et pænt plus på 10 millioner kroner før skat. Det fremgår af regnskabet, der blev offentliggjort onsdag middag.

Siden regnskabet blev afsluttet, er kæden igen kommet i dyb krise på grund af corona-nedlukningen, der har kostet dyrt.

Men umiddelbart har virksomheden sikret sig, at den kan køre videre. Nykredit Bank har åbnet for større lån i april, og samtidig har aktionærerne har lånt virksomheden 10 millioner kroner. Dermed vil den være i stand til at klare en nedgang i overskuddet på 50-55 millioner kroner, hvilket den anser for usandsynligt højt. Derfor kan restauranterne nu komme igennem året, vurderede ledelsen, da den skrev ledelsesberetningen i regnskabet.

- Siden det blev skrevet, har vi åbnet restauranterne, og det gør mig mere optimistisk, så jeg er helt sikker på, at vi er i stand til at klare os igennem året, siger administrerende direktør Anders Nikolaisen.

Jensens Food Group A/S

Hjemsted: Odense

CVR-nummer: 28 70 72 23

Direktion: Anders Nikolaisen

Bestyrelse: Jesper Sondrup Rosener (formand), Hans Carl Bøgh-Sørensen, Torben Østergaard-Nielsen, Ernst Broder Kier,
Jann Dollerup Vig Jensen

Ejere: Steen Haustrup, Jørn Bonnesen, Torben Østergaard Nielsen, Hans Bøgh-Sørensen, Enrico Krog Iversen, Georg Gundersen, Rene Søgaard Larsen, Jørgen Lindegaard Hjort, Ole Pape Jensen

Regnskabstal 2019 (2018 i parentes)

(2018 var præget af store engangsposter)

Omsætning: 472 mio. kr. (481)

Resultat af drift (ebitda): 26 mio. kr. (-38)

Resultat før finansielle poster: 15 mio. kr. (-63)

Resultat før skat: 10 mio. kr. (56)

Resultat efter skat: 9 mio. kr. (67)

Egenkapital: 10 mio. kr. (-19)

Antal ansatte: 334 (493)

Positiv formue igen

Koncernens omsætning faldt sidste år lidt, blandt andet fordi fire restauranter blev lukket. Driften gav et overskud på 26 millioner, og overskuddet før skat blev på 10 millioner kroner. Efter skat var resultatet et plus på ni millioner kroner.

Tallene viser en kraftig forbedring, men de kan ikke uden videre sammenlignes med 2018, hvor gældseftergivelse og store engangsposter påvirkede regnskabet.

Årets overskud har sammen med 20 millioner kroner ekstra fra ejerne i marts 2019 betydet, at koncernens egenkapital nu er blevet positiv - dog med beskedne 10 millioner kroner.

Antallet af ansatte er faldet kraftigt. Omregnet til fuldtidsstillinger var tallet i 2019 på 334 - et fald på 159. I alt er der i dag 730 medarbejdere i Odense-koncernen, som også omfatter en fabrik i Struer, der producerer fødevarer til detailhandlen.

Gæsterne får, hvad de forventer

Efter at have lukket en række restauranter i de senere år, er der nu 28 tilbage i kæden - 21 i Danmark, seks i Sverige og en i Norge.

De gode tal kommer oven på en årelang krise, er sidste år kulminerede med, at en række fynske erhvervsfolk overtog virksomheden efter stifteren Palle Skov Jensen, Odense, og indsatte en ny bestyrelse og ledelse. Jysk Fynske Mediers administrerende direktør Jesper Rosener, der tidligere havde være chef i kæden, blev bestyrelsesformand, og en anden tidligere ansat, Anders Nikolaisen, blev administrerende direktør.

Arbejdet med at få kæden på fode igen har blandt bestået i at skære ikke-rentable restauranter væk og at sælge værdier fra - blandt andet meget kunst samt hovedsædet i Fruens Bøge i Odense.

Desuden har man ændret på den del af virksomheden, som kunderne møder. Et tidligere forsøg på at forny menuen er for en stor del blevet afløst af et mål om at komme tilbage til den form, der oprindeligt gav kæden succes. Under arbejdstitlen "En elsket klassiker" har man i højere grad givet de 3,8 millioner årlige gæster det, som de forventede af stedet. Selv de klassiske blomstrede uniformer er på vej tilbage.

På grund af corona-krisen vil ledelsen ikke forsøge at forudsige, hvordan 2020-regnskabet vil komme til at se ud.

Jensens Bøfhus har lukket del af kædens restauranter og har nu 28 tilbage. Den håber, at det tal vil begynde at stige næste år. Arkivfoto: Lars Juul
Kæden har længe haft planer om at opbygge en take away-forretning, så den investerede kraftigt i det, da corona-krisen kom. Her har en kunde hentet dagens måltid i restauranten i Sønderborg. Arkivfoto: Timo Battefeld
Jensen's Bøfhus' hovedkvarter i den tidligere restaurant Skoven ved Fruens Bøge i Odense er blevet solgt til Barfoed Group, men kæden har stadig hovedkvarter og en restaurant i bygningerne. Arkivfoto: Michael Bager
Forsiden netop nu
Udland

75-årigt kærestepar var blandt ofrene i Kongsberg-angreb

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Danmark

Kristendemokraternes formand: Pilen peger på Pape

Podcasts

Fire perfekte podcasts til din efterårsferie

Erhverv For abonnenter

Minister vil GPS-overvåge ulvebestanden

Udland

Tysk politi anholder 76 under rydning af besat hus i Berlin

Danmark

Løkke i ny bog: Vil skære i SU og ønsker regionalt opgør

I sin nye bog, "Ud af det blå", lufter Lars Løkke Rasmussen flere politiske tanker.

Podcasts

Lyt: Maria ventede et halvt år på hjælp til alvorlige senfølger 3:3

Der gik omkring et halvt år, før senfølgeklinikken i Aarhus havde tid til at tage imod Maria Stefania Ørting Nielsen. Hun er irriteret over ventetiden på behandling for gener, der ofte tvinger hende ud i sygemelding. Årsagen til ventetiden er sygeplejestrejken, forklarer overlæge.

Danmark

Kristendemokraterne klapper ad Rohde: Ingen kan styre mig

Flere af Jens Rohdes (KD) holdninger kan være i konflikt med dele af Kristendemokraternes bagland, og nogle imødeså - med Rohdes egne ord - måske hans tale på partiets landsmøde med en "bæven i maven".

Udland

Politi: Hypotese om gerningsmands konvertering er svækket

Danmark

Vanopslagh: Jeg går ikke op i, at jeg SKAL have prædikatet liberal

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Danmark For abonnenter

Kæmpe-eksplosion, udskældt dommerundersøgelse og dyb krise: Forstå urolighederne i Libanon

Danmark For abonnenter

Engfugle er udfordrede og rovfugle i bedring

Erhverv

Flere sætter udbudsprisen ned for at få boligen solgt

Kultur For abonnenter

I kulturhusene mødes slægtsforskere og skateboardere og dem midt imellem

Debat

Kronik: Retten til fri kærlighed gælder alle