Annonce
Mia Blichfeldt er Danmarks bedste damesingle for tiden. Hun er placeret som nummer 12 på verdensranglisten. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Sport

Intern konkurrence skal kompensere for tabt arv

Dansk badminton mangler på kvindesiden ledestjerner for de unge, men det skal jævnbyrdigheden erstatte.

Ingen Camilla Martin eller Tine Baun at se op til i single. Og ingen Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl at lære fra i damedouble.

Siden de to sidstnævnte stoppede karrieren på topplan for et par år siden, har landsholdstræningen i Brøndby ikke haft den eller de figurer, som de yngre kræfter har kunnet besigtige på nærmeste hold med henblik på at nå den absolutte verdenstop.

Til gengæld har træningen på elitecentret noget andet, som er blevet midlet til at kompensere for ovenstående tab. Det mener den 21-årige doublespecialist Alexandra Bøje.

- Vi ligger og presser hinanden meget, og vi kan spille mod hinanden til træning. Det giver helt sikkert noget i længden, at vi kan ligge og presse hinanden virkelig meget, siger hun.

De senere år har dansk damegolf nydt stor succes i Europa - især i kraft af trioen Emily Pedersen på 25 år, 26-årige Nanna Koerstz Madsen og Nicole Broch Estrup på 28 år.

Selv har de flere gange forklaret, hvordan den hårde indbyrdes konkurrence mellem dem gennem alle ungdomsårene har været med til at motivere dem og udvikle dem i retning mod toppen.

På trods af troen på, at dansk badminton i fremtiden vil fremavle kvinder, der kan spille med om de største titler, så er Alexandra Bøje heller ikke blind for, at et par topnavne på træningen ville have en stor, positiv effekt.

- Det giver meget motivation, når man har nogle topspillere, fordi man så tydeligt kan se "okay, det er det her, jeg skal blive bedre til".

- Det giver jo et godt træningsmiljø, hvis der hele tiden er nogen, som er bedre end en selv, og når man så er den bedste, kan man give noget videre til andre, siger Alexandra Bøje.

Hun nåede ikke selv at være på landsholdstræningen, mens Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl stadig var der. Dog er hun sikker på, at deres tilstedeværelse kunne have gavnet endnu mere.

- Jeg kan da forestille mig, at Sara Thygesen og Maiken Fruergaard (Danmarks for tiden bedste damedouble, red.) godt kunne have brugt et par som Christinna og Kamilla at træne med og spille imod. Det kunne have givet dem meget, siger Bøje.

De danske kvinder skal fredag klokken 13.30 møde Sydkorea i kvartfinalen ved det igangværende Uber Cup - VM for damelandshold, som spilles i Aarhus.

/ritzau/

Forsiden netop nu
Danmark

DF-profil: Messerschmidt bør trække sig som næstformand

Dagens Danmark

Antallet af coronasmittede sætter rekord

Danmark

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Sport

Lego-familiens pengetank vil hjælpe Danmark til flere OL-medaljer: Donerer 50 millioner kroner

Danmark

Dyrby holder fri et par dage fra B.T. efter anklager

Udland For abonnenter

Angela Merkel siger farvel med musik af punkdronningen Nina Hagen

Danmark For abonnenter

USA's abortmodstandere vejrer morgenluft og vil ændre 50 års fri abort

USA: USA's højesteret går nu i gang med at vurdere en lov fra staten Mississippi. Den kan få vidtrækkende konsekvenser for alle i USA.

Danmark For abonnenter

Partijura slår skår i DF-duoen Messerschmidt og Kofods formandsdrømme

DF-formand: Selv om Dansk Folkepartis næstformand, Morten Messerschmidt, gerne slår sig op på at være en nidkær jurist, har han og partifællen Peter Kofod begået, hvad politisk kommentator Hans Engell kalder en stor fodfejl.

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Der vil dale sne ned fra himlen over hele Danmark onsdag, og det vil mange steder være tung sne, som kan gøre vejene glatte.

Danmark

Moderselskab i sag om brændstof til Syrien: Tjente ikke på det

Danmark

Selv om du er 'uskyldig til det modsatte er bevist', kan du havne bag tremmer i årevis - uden dom

Danmark For abonnenter

Amalie har sagt op og vil væk fra sygeplejen: - Det er hele min identitet, der er krakeleret

Danmark

Skuddrab på uskyldig mand under bandekonflikt: Først 26 måneder efter kommer sagen for retten

Danmark

Overblik: 12 boligområder er på liste over parallelsamfund - fire er blevet fjernet

Erhverv

Familieejede Jesperhus er blevet solgt til nye ejere

Kultur For abonnenter

Stakkels børnefamilier: Der er grotesk meget jule-tv, men her er de tre vigtigste tv-julekalendere

Debat

Kronik: Da provinsen fik sine egne museer