Annonce
I Kolding har SDU tæt på 1500 studerende - men der skal gøres plads til flere, mener afsenderne af dette læserindlæg. Arkivfoto: Sarah Bech
Debat

Debat: Ingeniøruddannelser bør placeres i Kolding

Debat: I Kolding findes i dag et velfungerende campusområde, med flere end 5000 studerende på videregående uddannelser. Campus er placeret midt i Kolding by, tæt på offentlig transport og attraktive studieboliger.

Erhvervslivet har et tæt samarbejde med uddannelserne, og virksomhederne har studerende ansat i praktikforløb og studiejob.

Det er i det hele taget en stor succes.

Der har i flere år været et brændende ønske i Sydjylland om at få oprettet flere tekniske uddannelser, for at sikre grundlaget for erhvervslivets vækst. Særligt afgørende er det at få tilført arbejdsmarkedet stærke kompetencer inden for bæredygtighed, grøn omstilling og digitalisering. Det er kompetencer, som er en mangelvare i de fleste større virksomheder i regionen.

Derfor var det os en stor glæde, da et bredt flertal i Folketinget i sommer besluttede at styrke udbuddet af uddannelser uden for de fire store danske universitetsbyer. Det er der behov for.

Med aftalen ønskede partierne at understøtte, at eksisterende udbud og mindre campusbyer fortsat har et tilstrækkeligt rekrutteringsgrundlag og kan fastholde et tilstrækkeligt optag.


Vi repræsenterer tilsammen 1750 virksomheder, og vi mener, at en placering af it- og ingeniøruddannelserne i Kolding vil være den bedste løsning.

Fra debatindlægget

Det fremgår også af forliget, at nye udbud af uddannelser skal sikre, at de allerede eksisterende regionale udbud i de kommende år med faldende ungdomsårgange får bedre mulighed for at klare sig i konkurrencen med de største byer.

Netop derfor var det oplagt, at der kom it- og ingeniøruddannelser til Kolding Campus.

Hvis vi forholder os til fakta, så findes der et stærkt studiemiljø i Kolding, som har brug for tekniske uddannelser for at blive helstøbt. Der har i årevis været et klart ønske fra erhvervslivet om netop at gå i den retning. Kolding Campus ligger lige ved siden af Kolding Station, og dermed er der gode transportmuligheder for studerende fra hele regionen. Kolding Kommune har, så vidt vi erfarer, meldt klart ud til SDU, at man er villig til at medfinansiere udflytningen af it- og ingeniøruddannelser.

Derfor er der efter vores opfattelse ingen gode argumenter for at fravælge Kolding. SDU risikerer at sprede pålægget så tyndt ud i det sydjyske, at ingen rigtig lykkes med at skabe et attraktivt studiemiljø. der kan konkurrere med Odense og Aarhus om de unges gunst.

Set med samfundets og erhvervslivets briller må der ikke gå sognerådspolitik i vores uddannelsespolitik. Vi repræsenterer tilsammen 1750 virksomheder, og vi mener, at en placering af it- og ingeniøruddannelserne i Kolding vil være den bedste løsning.

Forsiden netop nu
Danmark

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Danmark

DF'er langer ud efter partidronning: Pia blander sig for meget

Erhverv

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Podcasts

Lyt: Afgørelsens time for DF: Hvem vinder?

Indland

Dansk piratmission ventes at runde 177 millioner kroner

Udland

Fire er fundet døde i isnende kulde i Canada nær USA's grænse

Danmark

Anjas operation er blevet udskudt to gange: - Man skal omstille sig til det hver gang

Ventetider: Anja Kulby Rick fra Sønderborg er en af de tusindvis af danskere, der har fået udskudt en operation som følge af belastning på sygehusene fra coronavirus og sygeplejestrejke. To gange endda.

Danmark

- Vi står jo tilbage med en masse spørgsmål: Borgere skal smide kilovis af kød ud, men det har ikke været farligt at spise det, siger myndighederne

Seden: Harmløst eller potentielt alvorligt?

Udland For abonnenter

Vestens ledere advarer om høj pris for russisk angreb på Ukraine

Det bliver dyrt, hvis Rusland går ind i Ukraine militært.

Danmark

Dall: Derfor er spionsag katastrofal for regeringen

Danmark

Tæt på dødt løb i DF's folketingsgruppe: Henriksen får ny støtte

Danmark

overblikket her: DF's folketingsgruppe er splittet i formandsstrid

Danmark

Alle blå partier vil afskaffe kravet om mundbind

Indland

Regeringen kommer med plan for restriktionerne på onsdag

Erhverv For abonnenter

Utallige landbrugsejendomme ramt af indbrud: To tyverier af kostbart udstyr har kostet maskinstation 1,7 millioner kroner

Kultur For abonnenter

Ralph Fiennes imponerer i 'The King's Man': Overvældende, overrumplende og næsten perfekt

Debat

Kronik: Energi fra sol og vind - der er intet alternativ til grøn omstilling