Annonce
Lars Løkke Rasmussen tror selv på, at han er på stemmesedlen i en eller anden form til næste valg til Folketinget, hvis regeringen sidder perioden ud. (Arkivfoto). Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Danmark

Løkke tror han er tilbage på stemmesedlen ved valg i 2023

Lars Løkke Rasmussen tror, at han er at finde på stemmesedlen, hvis regeringen sidder perioden ud.

I et interview med Jyllands-Posten fortæller tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, at hvis der finder et folketingsvalg sted i 2023, så tror han, at han vil være på stemmesedlen til den tid.

Årstallet er ikke taget ud af blå luft. Der skal være valg senest fire år efter seneste valg til Folketinget, der fandt sted i juni 2019.

Statsministeren kan udskrive valg tidligere - men det skal senest finde sted i 2023. Derfor spørger Jyllands-Posten, om han vil være på stemmesedlen, hvis regeringen sidder perioden ud. Til det svarer Løkke:

- Det tror jeg. Men jeg ved det ikke.

Lars Løkke Rasmussen annoncerede i januar, at han har startet et politisk netværk. Dengang lagde han ikke skjul på ambitionen om, at netværket kunne blive til et parti, hvis der var "saft og kraft i den danske befolkning til det."

Det sagde han i et interview til TV2.

Siden er det politiske netværk blevet omdannet til en forening med en bestyrelse.

Tirsdag bekræftede debattøren og kommunikationsrådgivere Jeppe Søe, at han er kommunikationschef for Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/