Annoncørbetalt indhold
PR-foto credit
Annoncørbetalt indhold

Hvilke fem industrier har haft den største økonomiske vækst i løbet af det seneste år?

Denne artikel indeholder sponsorerret indhold

Den danske industri voksede generelt set i 2021. Det siges, at Dansk Industri oplevede en fremgang på 9,2 % mellem 2020 og 2021. Naturligvis var der visse industrier, som voksede mere end andre. Nedenfor undersøger vi de fem industrier, som oplevede den største vækst i 2021.

Møbelsektoren toppede listen

Sektoren for møbel og anden industri har oplevet enorm vækst siden 2008. Tal fra Dansk Industri viser en vækst på intet mindre end 84,7 procent. Alene mellem 2020 og 2021 voksede industrien med 20,2 procent. Blandt omfatter denne sektor legetøj, og siden 2016 har forældre i Danmark brugt flere penge på at købe legetøj til de små sjæle i huset.

Ligeledes er danskerne glade for designprodukter. Fint skal det være, uanset om vi er derhjemme for at få folk til middag, vi spiller spillemaskiner online, strikker, dyrker sport eller gør noget helt femte.

Kemisk Industri og Olieraffinaderier Indtog Andenpladsen

På andenpladsen for største fremgang finder vi kemisk industri og olieraffinaderier. Her er der især fokus på raffinaderierne i Fredericia og Kalundborg. Taget i betragtning, at det er en meget vigtig industri for Dansk Industri, er der ikke meget information om den kemiske industri.

Dog er der ingen tvivl om, at den har nydt en enorm fremgang mellem 2020 og 2021, da de havde vækst på 18,7 %. Dog er det værd at understrege, at industrien i sig selv har lidt en tilbagegang på 33,1 procent siden 2008.

Transportsektoren på tredjepladsen

En anden industri, som har lidt tilbagegang siden 2008, er transportsektoren. Generelt set har de lidt en tilbagegang på 26,3 procent. Måske er de på vej tilbage. I hvert fald findes transportsektoren som en del af tredjepladsen for sektorer med størst vækst i 2021. Der oplevede de en vækst på 16,7 procent sammenlignet med 2020.

Det interessante er, at vindmøller blandt andet er en del af transportmiddelindustrien. I Danmark er der omkring 4000 vindmøller på dansk jord, mens der er omkring 500 vindmøller placeret på havet. Pudsigt nok kan det fortælles, at Danmark arbejder på at reducere antallet af vindmøller på land med op til 50 procent før 2030. På samme tid forventes det dog også, at den grønne strøm, som genereres fra vindmøllerne på dansk jord, vil stige med over 50 procent. Det vil sige, at de kommer til at blive mere effektive i fremtiden.

Fremstilling af elektrisk udstyr med fin fremgang

Det kommer nok ikke som en overraskelse, at industrien for fremstilling af elektrisk udstyr er vokset i løbet af de seneste år. I perioden mellem 2008 og 2001 har den haft en vækst på 10,5 procent. Imellem 2020 og 2021 havde sektoren en vækst på 11 procent.

Nøgletal for branchen fra 2020 viser, at der er omkring 322 virksomheder i branchen. De virksomheder har omkring 1394 ansatte, hvoraf næsten alle sammen er fuldtidsbeskæftigede. 1233 ud af 1394 havde en fuldtidskontrakt i 2020. Det er interessant, at det i høj grad er mænd, som arbejder i sektoren. Ud af de 1394 finder vi 1046 mænd, mens de resterende 348 er kvinder.

Medicinalindustrien på femtepladsen

Sidst, men absolut ikke mindst, er medicinalindustrien den femte på listen over virksomheder med størst vækst i 2021. Industrien havde en vækst på 10,6 procent mellem 2020 og 2021, men det er langt fra det mest imponerende. I perioden mellem 2008 og 2021 er medicinalindustrien i Danmark vokset med 251,5 procent.

Måske er det svært at få en idé af, og det kan vi hjælpe dig med. Medicinalindustrien har bidraget til, at Danmark er blevet 40 milliarder rigere i løbet af ti år. I Danmark er medicinalindustrien gået for at stå for fire procent af eksporten i år 2000, og det er mere end fordoblet til 10,7 % i 2020.

Andre industrier med væsentlig vækst

Vi har været inde på top-5, men der er også andre bemærkelsesværdige industrier. For eksempel havde maskinindustrien ”kun” en vækst på 5,8 procent mellem 2020 og 2021. Dog har de nydt en fremgang på 51,6 procent i perioden mellem 2008 og 2021.

Elektronikindustrien nød en fremgang på 9 procent imellem 2020 og 2021. Samlet set har den industri vokset med 34,3 procent siden 2008. Det er ikke overraskende, da vi i høj grad brugere mere tid på smartphones og computere både i forbindelse med arbejdet og vores fritid.

Ligeledes får vi flere og flere elektroniske apparater i hjemmet. Tal fra 2020 viser at i halvdelen af alle danske hjem er der smarte apparater, som hjælper med både sikkerhed, styring af varme eller generel underholdning. Sidstnævnte kan for eksempel være en Google Assistant eller Alexa, som mange har stående i deres hjem. Derfor har elektronikindustrien også nydt en enorm vækst i Danmark siden 2008.

Denne artikel indeholder sponsorerret indhold

Forsiden netop nu
Danmark

Politiet opdagede først søndag de urovækkende videoer før Field's-skyderiet: - Havde man været skarpere, havde man måske kunnet forhindre angrebet

Danmark

Kronprinsen og prins Christian deltager i mindehøjtidelighed for skudofre

Klumme

Kirstine var på vej til koncert - men endte med at sove i en fremmed kvindes lejlighed: - Vi er der for hinanden, når katastrofen rammer

Podcasts

Lyt til "Det blå hjørne": Vanopslagh disser Mette Frederiksen og hædrer Uffe Ellemann-Jensen

Udland

EU-parlamentarikere kritiserer investeringer i gas og atomkraft

Udland For abonnenter

Uvished om krigen i Ukraine sender flere og flere russere til astrolog

Danmark

Nationalbankdirektør: Ond spiral truer dansk økonomi

Stigende priser på alt fra brød, benzin og elektricitet samt højere lønninger er en farlig cocktail.

Danmark

Alle alvorligt sårede i Field's-skyderi er uden for livsfare

Alle fire personer, der søndag blev alvorligt såret i forbindelse med skyderi i Field's, er nu uden for livsfare.

Udland

Rusland vil overveje at opsige historisk aftale med Norge

Formanden for det russiske underhus, Dumaen, foreslår, at et udvalg på ny skal overveje en historisk aftale om grænser i Barentshavet med Norge.

Erhverv

SAS søger om konkursbeskyttelse i USA

Danmark

Field's vil evaluere beredskab grundigt efter skyderi

Erhverv

Nej, SAS er ikke gået fallit. Få en forklaring - og forstå, hvorfor bestyrelsesformanden fløj med Norwegian

Danmark

Regeringen og støttepartier giver statsministeren en næse

Danmark For abonnenter

Blodsugende smittebærer, giftslanger og dragegift-fyldte fisk: Sådan undgår du fem af Danmarks farligste dyr

Erhverv

Vestjysk SAS-styrmand: Strejken kan have fatale konsekvenser for min fremtid som pilot

Udland

HBO Max dropper originale produktioner i Danmark og andre lande

Debat

Miljøminister Lea Wermelin: Vi er langtfra i mål, men vi er på rette vej mod en grønnere fremtid