Annonce
Foto: Henrik Reintoft
Læserbrev

Hver gang vi udskyder en indsats til en ny generation, risikerer vi en fordobling af prisen

Debat: DK2020 er et netværk for kommuner og regioner i Danmark. Formålet med netværket, der understøttes af især Real Danica og tænketanken CONCITO som projektledelse, er, at kommuner og regioner i fællesskab udarbejder klimaplaner - både for at klimasikre udsatte områder, men også for at begrænse udledning af drivhusgasser.

Den 6. september var der i Kolding opstartsmøde for alle deltagende kommuner i DK. Flere kommuner, bl.a Sønderborg, der med afsæt i Projekt Zero er en af pionererne indenfor området, fortalte om deres arbejde for at udarbejde klimaplaner og nå frem til netto nuludledning af drivhusgasser senest i 2050. (Sønderborg har besluttet at være CO2 neutral allerede i 2029).

Alle kommuner i Region Syddanmark - på nær tre - har tidligere tilsluttet sig netværket, men i mandags kom de sidste tre - Fanø, Tønder og Billund - også med. Dermed er samtlige kommuner i Region Syddanmark med i netværket. Og heldigvis er flere kommuner allerede langt i udarbejdelse af klimaplanerplaner, andre, heriblandt de tre sidst tilkomne, har taget de første indledende skridt.

Umiddelbart er netværket måske ikke det mest sexede eller det, der har pressens største bevågenhed. Men for vores børns børnebørn har det afgørende betydning, at vi snarest muligt får udarbejdet sammenhængende klima- og CO2 planer på tværs af kommunegrænser. Primært for at sikre med oversvømmelse og andre stærke klimapåvirkninger, men også for bl.a. at sikre ren luft og rent drikkevand. Men bestemt også for at sikre, at udgifterne hertil ikke løber løbsk for fremtidige generationer.

Netværket er måske ikke det mest sexede eller det, der har pressens største bevågenhed

Hver gang vi udskyder en indsats til en ny generation, risikerer vi en fordobling af prisen, hvilket til den tid vil betyde et alvorligt indhug i de velfærdsydelser, vi i dag oplever som et normalt og rimeligt tilbud fra samfundets side.

Derfor er det uansvarligt ikke at gøre noget - men heldigvis bakker alle kommuner i Region Syddanmark op om projektet. Det kan vi faktisk være ikke så lidt stolte af - til glæde for især vore børn og ikke mindst deres børnebørn.

Danmark

Tag kandidattesten her

Forsiden netop nu
Danmark

Dall: Tag valgtesten og test dig i valgstemning

Danmark

Løvkvist: Venstre vakler på vippen i Jylland - og det er Ellemanns store chance

Danmark

Dør for mange af frygtelig sygdom i Grindsted? Ketty har indsamlet bekymringer - og det fører nu til ny undersøgelse

Podcasts

Lyt: PFOS- forureningsskandale vokser – Er der en voksen til stede?

Indland

Online konsultationer får flere mænd til at søge læge

Udland

Retsdokument: Baldwin var uvidende om ladt våben

Danmark For abonnenter

Dansk fregat skal holde piraterne væk

Pirateri: Esbern Snare var en magtfuld stormand i den kendte Hvide-slægt. Han førte korstog og udkæmpede blodige slag for over 800 år siden.

Danmark For abonnenter

Alec Baldwin dræber kvinde i filmulykke

USA: Hollywood er ramt af en tragedie, efter den 42-årige filmfotograf Halyna Hutchins er blevet dræbt under optagelse af en westernfilm i Santa Fe, New Mexico.

Debat

Debat: Danske fiskere skal have kompensation for brexit nu

Debat: Kort efter brexit stod mange fiskere med håret i postkassen. For det betød, at de måtte vinke farvel til adskillige fiskekvoter og lide et stort økonomisk tab. Derfor gjorde det ondt, da fiskeriministeren i sommer meddelte, at EU’s statsstøtteregler stod i vejen for at udbetale kompensation til de fiskere, der måtte sande, at det var blevet sværere at skaffe mad på bordet.

Erhverv For abonnenter

Du spiser allerede genmodificeret mad - om du vil det eller ej

Indland

Vilde fugle i Vadehavet er blevet smittet med fugleinfluenza

Debat

Debat: Grøn omstilling er ikke skyld i den store elregning - tværtimod

Debat

Debat: Danskerne skal ikke ufrivilligt støtte islam

Debat

Debat: Vandet skal være til at drikke

Erhverv For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Kultur

Transkønnet danserinde har hovedrollen i forestilling om verdens første kønsskifteoperation

Debat For abonnenter

Meningsmager Marianne Lyngby Pedersen om at blive censureret på nettet: Ingen bare baller og våben her