Annonce
Først torsdag formiddag brød landsholdsanfører Simon Kjær tavsheden efter Christian Eriksens kollaps. Torsdag starter han mod Belgien. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Danmark

Hjulmand skifter til trebackkæde mod Belgien

Danmark skifter fra 4-3-3 til 3-5-2 mod Belgien. Mikkel Damsgaard skal spille Christian Eriksens plads.

Det danske fodboldlandshold skifter formation til torsdagens EM-kamp mod Belgien.

Landstræner Kasper Hjulmand går væk fra en firebackkæde og skifter i stedet over til en trebackkæde i en 3-5-2-formation.

Det betyder, at forsvarsspilleren Jannik Vestergaard går ind i startopstillingen i stedet for Jonas Wind, mens Mikkel Damsgaard kommer ind i stedet for Christian Eriksen, der i lørdags blev ramt af et hjertestop under EM-premieren mod Finland.

20-årige Damsgaard har tidligere spillet tre landskampe og scoret to mål - begge mod Moldova. Landstræner Kasper Hjulmand kender også den unge EM-joker fra deres fælles fortid i FC Nordsjælland.

De øvrige ni spillere i Danmarks startopstilling er de samme. Damsgaard skal ligge på Eriksens vante plads på den offensive midtbane, mens Yussuf Poulsen og Martin Braithwaite skubbes ind som Danmarks centrale angribere.

Hjulmand sværger oftest til en 4-3-3-formation, men i næsten alle landskampe under Hjulmand har Danmark i perioder også spillet 3-5-2, så det er altså ikke en helt ny taktik for Simon Kjær og co.

Det er første gang, at de danske spillere skal i aktion siden Christian Eriksens kollaps. Gennem ugen er stemningen blevet bedre og bedre i landsholdslejren i takt med opmuntrende meldinger fra Eriksens sygeseng.

Danmarks startopstilling ser ud som følger (3-5-2):

Kasper Schmeichel - Simon Kjær, Andreas Christensen, Jannik Vestergaard - Daniel Wass, Pierre-Emile Højbjerg, Thomas Delaney, Mikkel Damsgaard, Joakim Mæhle - Martin Braithwaite, Yussuf Poulsen.

Nicolai Boilesen og Anders Christiansen er sorteret fra kamptruppen og må se opgøret fra tribunen.

Det giver til gengæld plads til, at Robert Skov kan sidde på bænken og er klar til kamp efter en kedelig optakt til EM med en skade i generalprøven mod Bosnien-Hercegovina.

Kampen begynder klokken 18. Når kampuret runder ti minutter - Christian Eriksens trøjenummer - er det planen, at bolden skal sendes ud af spil, mens Eriksen hyldes med klapsalver fra de op til 25.000 tilskuere i Parken.

Belgien stiller op i holdets vante 3-4-3-formation:

Thibaut Courtois - Toby Alderweireld, Dedryck Boyata, Jan Vertonghen – Thomas Meunier, Leander Dendoncker, Youri Tielemans, Thorgan Hazard – Dries Mertens, Romelu Lukaku, Yannick Carrasco.

/ritzau/

Danmark

Tag kandidattesten her

Forsiden netop nu
Danmark

Giftstoffer fra Forsvarets flyvestationer spreder sig: Politikere kritiserer kommuner for svigtende tilsyn

Danmark

Nabo til Flyvestation Skrydstrup er bekymret over forurening: - Der er nogen, der ikke har været deres opgave voksen

Danmark

Sonja er en sjælden race i dansk kommunalpolitik: - Man kan underkende det eller bruge det

Podcasts

Lyt: Striden om Valdemars Slot er stadig uforløst - køberne står fortsat i kø

Danmark

Corona: Danskerne kører forsigtigt, briterne drøner af sted mod ulykken

Danmark For abonnenter

Forsonlige toner fra EU-ledere i polsk strid

Danmark

Bro lukkes hele vinteren

Lindau (sh:z). Regionen omkring broen over fjorden Slien ved Lindaunis har hovedpine over brobyggeriet, der står på frem til 2025. Det er især Deutsche Bahns beslutning om helt at lukke for trafik og dermed sende folk ud på en lang omvej, der hidser gemytterne op. DB har meddelt at broen er lukket i vinterhalvåret fra den 1. november til den 15. maj.

Danmark

Ny bypark bliver dyrere

Flensbor (FlA). Christiansens Haver i Flensborg ved Den Gamle Kirkegård er under voldsom forandring. Projektet, som oprindeligt skulle koste otte millioner euro, hvoraf 90 procent er statsstøtte, bliver dog langt dyrere end beregnet. Et politisk flertal i miljø- og planlægningsudvalget har i denne uge besluttet, at der kan bruges yderligere 980.000 euro på projektet. Dog har finansudvalget det sidste ord i sagen.

Danmark

Politiet: Kørende chauffører ser tv og læser avis

Slesvig, sh:z. I de seneste uger er otte lastvognstog kørt galt i Slesvig-Holsten. Hans Gralla fra trafikafdelingen hos delstatens politi har en forklaring:

Danmark For abonnenter

Alt for meget 'boligorgasme': Nybyggerne er en omgang søvndrukkent byggesjusk

Danmark For abonnenter

Alle verdens lande dumper i klimatest: Forskere opfordrer til handling

Danmark For abonnenter

Tre mænd rottede sig sammen og snød sygehus for millioner af kroner: Nu er der faldet dom over dem alle

Kultur For abonnenter

Her kan du se eksotiske dyr, efter trækfuglene er fløjet

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Erhverv

Radio Loud skifter navn til 24syv fra næste år

Kultur For abonnenter

Franske 'Gagarine' er en rørende film: En kamp for nabolaget

Debat

Kronik: Skam er blevet et ideal, vi skal stoppe med at forfølge