Annonce
Noa Redington (med ternet skjorte) holdt sig mestendels i baggrunden i de syv et halvt år, han var personlig eller særlig rådgiver for Helle Thorning-Schmidt (S) sådan som det er kutyme for særlige rådgivere. I dag udlægger Noa Redington, som 12. september fylder 50 år, teksten om lovgiverne på Christiansborg på blandt andet TV2. (Arkivfoto). Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Indland

Han udlægger teksten om magtens maskinrum

Noa Redington, som 12. september fylder 50 år, var rådgiver for Helle Thorning-Schmidt (S). I dag analyserer han politikernes gøren og laden som kommentator.

Han toner ofte frem på skærmen hos TV2 News, når et finanslovsforslag er blevet fremlagt, eller en betændt politisk sag skal dissekeres. Andre gange sætter han sig til tasterne og skriver klummen Sigtekornet i Politiken.

Noa Redington, som søndag 12. september fylder 50 år, har en solid ballast til at komme med skarpe politiske analyser. Han var i en del år nemlig selv en del af maskinrummet, som rådgiver for tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Den politiske kommentator, der er født i Stockholm, indledte sit politiske engagement i teenagealderen. I 1986 blev han medlem af bestyrelsen i Landsorganisationen af Elever.

Senere blev han uddannet i statskundskab fra Københavns Universitet og Columbia University i New York.

Noa Redington indledte siden en karriere i medierne, hvilket blandt andet bragte ham forbi Weekendavisen, hvor han var debatredaktør.

I 2007, da han var redaktør på Ugebrevet Mandag Morgen, skrev han bogen "Den Første", som var en interviewbog med Helle Thorning-Schmidt.

Året efter ansatte hun Noa Redington som sin personlige rådgiver, og i 2011 var han med til at føre hende ind i Statsministeriet.

Noa Redington blev herefter særlig rådgiver for Helle Thorning-Schmidt i de fire stormomsuste år med først S-R-SF-regeringen og derefter SR-regeringen.

Det var ikke lutter lagkage at stå i frontlinjen sammen med en statsminister, der ofte blev heftigt kritiseret.

Noa Redington beskrev i 2017 i et interview med Djøfbladet, hvor "uforudsigeligt og kaotisk det hele tit foregår" inde i magtens maskinrum, fordi man heller ikke i Statsministeriet kunne være herre over enhver udvikling i ind- og udland.

Han kaldte samtidig jobbet superspændende og sjovt, men alligevel fandt han det naturligt at sige farvel efter folketingsvalget i 2015.

- Jeg havde været i jobbet så længe, at min kvote af politiske kriser, kongresser, nytårstaler og åbningstaler til Folketinget var opfyldt, og det var på tide, at der kom en anden til med nye idéer.

- Selv om valgresultatet havde været anderledes, og Helle var fortsat som statsminister, havde det været naturligt, at vores veje skiltes der, sagde han til Djøfbladet i 2017.

Noa Redington bor i Hellerup med sin hustru, fremtidsforsker Liselotte Lyngsø. Han har to drenge fra et tidligere ægteskab.

/ritzau/

Forsiden netop nu
Danmark

Borgmestre frygter indhegnede dyr i nye naturparker: - Det er zoologisk have, ikke vild natur

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Erhverv

Droppede drømmejobbet og levede for 1800 kroner om måneden: Bo trak stikket og begyndte at brygge

Podcasts

Lyt: Stifter af populær netbank har haft rod i regnskabet i årevis

Indland

Tusindvis af grunde kan være forurenede med fluorstoffer

Udland

USA øger sikkerhed forud for Trump-tilhængeres demonstration

Udland

Prins Phillips testamente skal hemmeligholdes i 90 år

Den afdøde prins Philips testamente vil forblive en hemmelighed i mindst 90 år for at beskytte det britiske kongehus' privatliv.

Kultur

Prins Phillips testamente skal hemmeligholdes i 90 år

Den afdøde prins Philips testamente vil forblive en hemmelighed i mindst 90 år for at beskytte det britiske kongehus' privatliv.

Udland

Facebook sletter tyske coronaskeptikeres profiler

Facebook har slettet næsten 150 brugerprofiler og grupper, der er tilknyttet den tyske bevægelse Querdenken.

Danmark For abonnenter

Plejekrævende kvinde efter måneders konflikt om videoovervågning af hjemmehjælpere: Jeg har ikke haft det bedre, end siden de private hjælpere kom

Erhverv

Virksomheder mangler hænder: DA-boss vil skærpe sanktioner for ledige, der ikke tager et job

Danmark

Klumme: Lad os lære af corona fremfor at sende 3000 danskere i lighuset

Debat

Debat: Tillid til landbrugstoppen?

Debat

Debat: Akut behov for international kvalificeret arbejdskraft

Erhverv

Arbejdsnedlæggelser udløser bod til utilfredse sygeplejersker

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse: Franske forhold med forviklinger

Debat

Debat: Retten til dagpenge - Hvorfor skal de unge igen betale prisen?