Annonce
Regionrådsvalg. Foto: Mette Mørk
Læserbrev

Had og konspirationsteorier skaber uvenskaber

Debat: Jeg kan godt forstå, hvorfor f.eks. regionsformand Stephanie Lose fik så flot et valg. Hun taler aldrig ned til hendes politiske modstandere. Hun betoner, at der er forskelligheder, men at de store udfordringer i Danmark og region skal løses i fællesskab. Derfor hersker der også et godt politisk klima i regionen.

Vi skal passe på vores demokrati. Jeg er stærk bekymret for den polarisering, der sker i den politiske debat for tiden især omkring minksagen.

Journalist Anders Langballe har beskrevet blodrusen og proportionsforvridningen, der udløses i medierne, når lemmingflokken af politiske modstandere og sensationsjagende journalister uden bevisførelse forsøger karaktermord på en toppolitiker ved at påstå løgn og bedrag.

Jeg troede faktisk, at Jakob Ellemann-Jensen var en ny, ordentlig mand i spidsen for Venstre

Det forstærkes af hæmningsløse udgydelser i de sociale medier og ekstremister på højrefløjen, som søger at pådutte statsministerens regeringsførelse lighed med nazistisk eller kommunistisk diktatur.

Jeg troede faktisk, at Jakob Ellemann-Jensen var en ny, ordentlig mand i spidsen for Venstre. Men han er åbenbart så trængt i sin egen position, at han har behov for at sige, at han ikke stoler på Mette Frederiksen. Intet mindre. Han påstår altså, at statsministeren lyver om sin håndtering af minksagen.

Måske skulle Elleman og hans meningsfæller medgive, at vi nok især fik en uheldig minksag, fordi kravet om ekstrem høj reaktionshastighed i kampen mod smitten efterlod regeringen og måske især centraladministrationen i en permanent stresstilstand, som formentlig ikke er oplevet nogensinde tidligere.

Minken blev set som en risiko for at Danmark blev et nyt epicenter for global smittespredning. Og hvilket motiv skulle statsministeren i øvrigt have haft til at handle uden lovhjemmel til aflivning af mink, for der var faktisk et flertal klar til at skaffe hjemlen, hvis den manglede.

Flere borgerlige partier har allerede stemt for en rigsret mod statsministeren. På hvilket grundlag, må man spørge? Er der ikke nedsat en granskningskommission, der først lige er begyndt deres arbejde?

Alle bør besinde sig. Danmark fortjener ikke den øgede polarisering i dansk politik med politisk splittelse med udbredelse af hadefulde personlige angreb på landets statsminister og med udbredelse af konspirationsteorier, der bringer mindelser om trumpismens hærgen i amerikansk politik.

Vi oplever endda angreb, der ligner kvindefjendtligheden mod Hillary Clinton under slagordet ”Lock her up” (lås hende inde). Det er uværdigt og skammeligt.

Forsiden netop nu
Danmark

CO2-afgift koster tusindvis af job: Se, hvor i landet det rammer hårdest

Danmark

Nul mundbind og coronapas vækker glæde: "Jeg er fra England, og jeg har ikke været hjemme i 2,5 år."

Danmark

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Podcasts

Lyt: Messerschmidt vandt – og hvad sker der nu?

Danmark

Kommission skal hjælpe minoritetskvinder til frihed

Udland

USA anmoder om møde i FN og genbekræfter støtte til Ukraine

Udland

39 personer ventes døde efter bådulykke ved Floridas kyst

USA's kystvagt forventer ved solnedgang torsdag at indstille søgningen efter 34 personer, der har været savnet efter en bådulykke ved Floridas kyst.

Kultur For abonnenter

5 stjerner til finsk drama: Sovevogn mod verdens ende

Film: Unge, finske Laura ved ikke helt, hvor hun vil hen i livet. Hun ser helst sig selv som del af kæresten, russiske Irinas kulturelt elitære slæng, men føler sig langt mere som det kiksede og akavede påhæng, der konstant befinder sig uden for cirklen og drilles, fordi hun hverken kan holde rigtigt på et vinglas eller udtale forfatterikonernes navne rigtigt.

Kultur For abonnenter

Kunstfilm med vanvittig spændingskurve: Dansk dokumentar går tæt på Leonardo da Vincis mystiske værk

Dokumentarfilm: Den afsindige historie om Kristus-maleriet "Salvator Mundi" åbner i New Orleans, hvor kunstjægeren Robert Simon opdager et glemt værk af Leonardo da Vinci i et skummelt auktionshus og erhverver det for blot 1175 dollars.

Danmark

Forsker overrasket: Corona-utryghed har ikke sat sig i denne gruppe

Danmark

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Danmark

Regeringen vil give check til danskere ramt af høje gaspriser

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse af 'Lamb': Kan de gamle islandske fortællinger lære det egocentriske, moderne menneske noget om sig selv?

Indland For abonnenter

Hvert tredje barn har oplevet at blive krænket på internettet

Erhverv

Trods chipmangel: Apple sætter rekord med milliardsalg

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse: 'Tag min hånd' med Mille Dinesen er enten halvsjov komedie eller et relativt morsomt drama

Debat

Tre ministre i debatindlæg: Antisemitisme skal ikke slå rødder i Danmark