Annonce
Peter Rasmussen, chefredaktør på Avisen Danmark.
Debat

Redaktørens stol: Høgh, oliemilliarder og en smagløs kollektiv misforståelse

Så kom vi igennem. Julen er overstået, nytåret skudt ind, og foran os her på Avisen Danmark-redaktionen ligger der her 2. januar yderligere 363 nye nyhedsbreve, podcasts og papiraviser og venter i 2022.

Hvis man vil forberede sig på fremtiden, skal man som bekendt lære af fortiden, så derfor har jeg kigget i statistikken over Avisen Danmarks største læser-succeser i 2021. Og det er i sandhed en afvekslende smag, læserne af Avisen Danmark har.

På en absolut førsteplads ligger interviewet med målmanden og fodboldlegenden Lars Høgh. Det var det sidste, han nåede at give, inden han tabte til kræften.

Her får man historien om en af menneskelivets ultimative udfordringer; at skulle sige farvel til det hele, når man så gerne bare ville have lidt mere med: et forår for eksempel og lidt mere tid med et barnebarn, som lige er blevet født.

Enhver, der har læst interviewet, ved, at det er en uafrystelig fortælling om et menneske, der i alle situationer har kæmpet for at ændre sine odds, så de blev én til én. Mand mod mand. Og ikke en statistisk sandsynlighed for hverken udfald af straffespark eller kræft-diagnoser.

Med på listen over Avisen Danmarks læsersucceser er også Kasper Løvkvists dækning af sms-pressemødet, hvor "Krigerisk statsminister fulgte Poul Schlüters eksempel og satte alt på et bræt" og Casper Dalls analyse af "Mette Frederiksens dårligdomme".

Dækningen af Dan-Bunkering-sagen er også på listen over mest læste. Her sad Danmarks sjetterigeste mand i vidneskranken. God for over 20 milliarder kroner. Manden er Torben Østergaard-Nielsen, stifter og ejer af den fynske oliekoncern, som blev anklaget og dømt for at have solgt flybrændstof til russisk militær, der brugte det til tusindvis af luftbombardementer over det borgerkrigsramte Syrien fra 2015 til 2017.

Men det er ikke kun de stærke interviews og dækningen af erhvervsliv og politik, der har båret Avisen Danmark i 2021. Det har de svirpende holdninger i Anette Hyllesteds klummer også. 

Flest reaktioner kom der på hendes offentlige skideballe til julebelysningen i parcelhuskvartererne, hvor hun blandt andet skriver: "Julen i boligkvarterer landet over er blevet lig med kulørte og ofte blinkende lamper med gadefest-udstråling. Og den værste farve af dem alle er blå. Det er tale om en smagløs, kollektiv misforståelse. Her i Norden tænder vi lys i mørket - ikke katastrofeblink".

Den melding fik mange til at se rødt - og gjorde samtidig klummen til årets mest læste.


Du kan finde alle artiklerne på avisendanmark.dk


På en absolut førsteplads ligger interviewet med målmanden og fodboldlegenden Lars Høgh. Det var det sidste, han nåede at give, inden han tabte til kræften.

Fra klummen


Forsiden netop nu
Danmark

Kommuner til atomaffald efterlyses: Hvem melder sig frivilligt?

Danmark

Over en times telefonkø er almindeligtcoronahotlinen: - Det er sindssygt lang tid at vente

Erhverv

Storfisker er træt af hetz og sælger mange fiskekvoter

Podcasts

Lyt: Messerschmidt vandt – og hvad sker der nu?

Indland

Efter ny lov: Domstolene har fået travlt med voldtægtssager

Udland

Vaccinekrav for sundhedsansatte træder i kraft i USA

Danmark

Se video og billeder: Nu er Koldings hval bugseret ind i havnen og klar til obduktion på fredag

Kolding: Det bliver en offentlig begivenhed, når den lille cirka fem meter lange og magre næbhval, der strandede på lavt vand i det inderste af Kolding Fjord i mandags, skal obduceres.

Danmark

Snyd med nøglekort var ifølge anklager organiseret af terrordømt

Flaparbejdere, muldyr og bagmænd.

Udland For abonnenter

Biden skruer bissen på og truer med direkte sanktioner mod Putin.

Rigmanden Vladimir Putin risikerer personlige sanktioner, hvis russiske soldater krydser grænsen og går ind i Ukraine.

Danmark

Statsministeren: Corona-restriktioner er fortid på tirsdag - til sommer kan vi kramme og gå på festival

Danmark

Flere ældre kan blive indlagt, og ikke alle kan skrotte mundbindet: Her er anbefalingerne bag et farvel til restriktionerne

Danmark

Regeringen bekræfter: Vil fjerne næsten alle restriktioner

Erhverv

Mælken er allerede meget dyrere, men det bliver værre endnu: Konflikten i Ukraine kan smadre dit madbudget

Danmark

Folk på gaden er ikke i tvivl: Farvel til restriktioner giver ingen grund til bekymring

Erhverv

Presset branche jubler over genåbning - men skyer truer

Kultur For abonnenter

Boganmeldelse: Hvad skete der dengang for 20 år siden på spejderlejren?

Debat

Kronik: Vi skal spise og drikke os til et bedre helbred og klima