Annonce
Sirhan Sirhan (billedet) er palæstinenser og født i Jerusalem. Han skød angiveligt Robert Kennedy i protest mod den proisraelske senator. (Arkivfoto). Foto: Gregory Bull/Ritzau Scanpix
Udland

Guvernør nægter Robert F. Kennedys drabsmand prøveløsladelse

Californiens guvernør går imod anbefaling fra nævn og bestemmer, at Sirhan Sirhan skal forblive bag tremmer.

Californiens guvernør, demokraten Gavin Newsom, har afvist at prøveløslade Robert F. Kennedys drabsmand, palæstinenseren Sirhan Sirhan.

Det oplyser Newsom torsdag amerikansk tid.

Meddelelsen kommer, efter at et prøveløsladelsesnævn i San Diego i august ellers stemte for at prøveløslade Sirhan Sirhan, der i 1968 likviderede Robert F. Kennedy.

Kennedy var på det tidspunkt favorit til at blive Demokraternes præsidentkandidat.

Den i dag 77-årige Sirhan Sirhan er 15 gange tidligere blevet nægtet prøveløsladelse.

Gavin Newsom uddyber sin beslutning i en klumme i Los Angeles Times. Her skriver han, at han er uenig med prøveløsladelsesnævnet.

- Efter at have gennemgået sagen omhyggeligt, inklusive optegnelser i Californiens statsarkiver, er jeg kommet frem til, at Sirhan ikke har udviklet den ansvarlighed og indsigt, der kræves, for at kan sikkert kan vende tilbage til samfundet, skriver guvernøren.

Sirhans advokat, Angela Berry, er ikke vendt tilbage på en henvendelse fra nyhedsbureauet Reuters.

Hun har tidligere fortalt, at Sirhan aldrig har været anklaget for nogen alvorlig overtrædelse af reglerne i fængslet, og at fængselsmyndighederne anser ham for ikke at udgøre en stor risiko.

Sirhan er dømt for den 5. juni 1968 at have skudt den dengang 42-årige Robert Kennedy i et køkken på Ambassador Hotel i Los Angeles. Kennedy døde af sine kvæstelser dagen efter.

Skyderiet fandt sted, få minutter efter at senator og tidligere justitsminister Robert Kennedy havde holdt sin sejrstale efter at have vundet det californiske primærvalg.

Sirhan har tidligere forklaret, at han ikke husker drabet på Robert Kennedy. Dog har han også fortalt, at han skød mod Kennedy, fordi han var rasende over hans støtte til Israel.

Robert Kennedys enke, 93-årige Ethel Kennedy, og seks af hendes børn udtaler i en fælles erklæring torsdag, at de er "dybt lettede" over Gavin Newsoms beslutning.

Sirhan blev i 1969 dømt til døden for drabet på Kennedy, men hans straf blev ændret til fængsel på livstid.

/ritzau/Reuters

Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Effektiv fidus til at undgå tårnhøje el- og gaspriser: Folk køber brændeovne og bygger skorstene i hobetal for at spare på strømmen

Danmark

Nul mundbind og coronapas vækker glæde: "Jeg er fra England, og jeg har ikke været hjemme i 2,5 år."

Danmark

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Podcasts

Lyt: Messerschmidt vandt – og hvad sker der nu?

Danmark

Minister til blå blok: I bremser flere hænder til erhvervslivet

Udland

New Delhi passerer mere end 600 dage med skolenedlukning

Udland

39 personer ventes døde efter bådulykke ved Floridas kyst

USA's kystvagt forventer ved solnedgang torsdag at indstille søgningen efter 34 personer, der har været savnet efter en bådulykke ved Floridas kyst.

Kultur For abonnenter

5 stjerner til finsk drama: Sovevogn mod verdens ende

Film: Unge, finske Laura ved ikke helt, hvor hun vil hen i livet. Hun ser helst sig selv som del af kæresten, russiske Irinas kulturelt elitære slæng, men føler sig langt mere som det kiksede og akavede påhæng, der konstant befinder sig uden for cirklen og drilles, fordi hun hverken kan holde rigtigt på et vinglas eller udtale forfatterikonernes navne rigtigt.

Kultur For abonnenter

Kunstfilm med vanvittig spændingskurve: Dansk dokumentar går tæt på Leonardo da Vincis mystiske værk

Dokumentarfilm: Den afsindige historie om Kristus-maleriet "Salvator Mundi" åbner i New Orleans, hvor kunstjægeren Robert Simon opdager et glemt værk af Leonardo da Vinci i et skummelt auktionshus og erhverver det for blot 1175 dollars.

Danmark

CO2-afgift koster tusindvis af job: Se, hvor i landet det rammer hårdest

Danmark

Forsker overrasket: Corona-utryghed har ikke sat sig i denne gruppe

Danmark

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Danmark

Regeringen vil give check til danskere ramt af høje gaspriser

Debat For abonnenter

Meningsmager Henrik List: Gadebilleder under forvandling

Erhverv

Trods chipmangel: Apple sætter rekord med milliardsalg

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse af 'Lamb': Kan de gamle islandske fortællinger lære det egocentriske, moderne menneske noget om sig selv?

Debat

Tre ministre i debatindlæg: Antisemitisme skal ikke slå rødder i Danmark