Annonce
Det blev konstateret, at en lastbiltrailer fra Carlsberg på en lommevogn ikke stod i låseskamlen onsdag. Vognen kørte onsdag eftermiddag over lavbroen på Storebælt mod Fyn. (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Danmark

Godsvogn vippede på vej over Storebælt - stop for lommevogne

En vogn på et godstog vippede ifølge en borger på vej over lavbro. Lommevogn stod ikke i låseskammel.

Al transport med trailere på lommevogne over Storebælt er foreløbigt blevet stoppet.

Det sker, efter at en borger onsdag eftermiddag gjorde politiet opmærksom på, at en vogn på et godstog vippede på vej over lavbroen i retning mod Fyn.

Toget blev stoppet i Nyborg, hvor det blev konstateret, at en lastbiltrailer fra Carlsberg på en lommevogn ikke stod i låseskamlen.

Det skriver Transportministeriet i en pressemeddelelse.

For mange vil den vippende vogn formentlig vække mindelser om den ulykke, der for to år siden kostede otte mennesker livet.

Ulykken skete, da en sættevogn havde løsnet sig fra et godstog og ramte et modkørende passagertog.

- For to år siden udløste en løs lastbiltrailer på en godsvogn en tragedie på Storebæltsbroen. Derfor er det også klart, at det løber mig koldt ned ad ryggen, når der kommer en ny hændelse, der vækker minder om det, siger transportminister Benny Engelbrecht i meddelelsen.

Han fortæller videre, at det er alt for tidligt at sige noget om årsagen eller gisne om, hvad der kunne være sket, hvis uheldet havde været ude.

- Samtidig ligger det helt klart, at godstrafikken ikke kan fortsætte som normalt, før der er mere viden om hændelsen.

- Derfor bliver al transport med trailere på lommevogne over Storebælt stoppet, og jeg har bedt om, at der inden for få dage ligger en plan for, hvad de næste skridt skal være i forhold til at få en grundig gennemgang af sikkerheden, siger ministeren.

Hændelsen onsdag med lommevognen, der ikke stod i låseskamlen, skete på en vogn fra DB Cargo på vej fra Høje-Taastrup til Carlsbergs bryggeri i Fredericia.

Hos Carlsberg fortæller pressechef Kasper Elbjørn, at bryggeriet allerede onsdag aften valgte at flytte al sin fragt over på landevejen, da man blev gjort opmærksom på sagen.

Normalt bliver størstedelen af Carlsbergs varer ellers fragtet med tog.

- For os var der ikke så meget at rafle om, da vi hørte om den pågældende trailer og de uregelmæssigheder, der var fundet på den.

- Så derfor kører vi nu på gummi - altså at vi bruger vores egne lastbiler og chauffører til at transportere varerne, siger Kasper Elbjørn.

Alle godstog kørte på tidspunktet for hændelsen med nedsat hastighed på 80 kilometer i timen på grund af vind. Havarikommissionen undersøger nu sagen.

/ritzau/

Transportministeriets presseemeddelelse.
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Effektiv fidus til at undgå tårnhøje el- og gaspriser: Folk køber brændeovne og bygger skorstene i hobetal for at spare på strømmen

Danmark

Nul mundbind og coronapas vækker glæde: "Jeg er fra England, og jeg har ikke været hjemme i 2,5 år."

Danmark

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Podcasts

Lyt: Messerschmidt vandt – og hvad sker der nu?

Danmark

CO2-afgift koster tusindvis af job: Se, hvor i landet det rammer hårdest

Udland

New Delhi passerer mere end 600 dage med skolenedlukning

Udland

39 personer ventes døde efter bådulykke ved Floridas kyst

USA's kystvagt forventer ved solnedgang torsdag at indstille søgningen efter 34 personer, der har været savnet efter en bådulykke ved Floridas kyst.

Kultur For abonnenter

5 stjerner til finsk drama: Sovevogn mod verdens ende

Film: Unge, finske Laura ved ikke helt, hvor hun vil hen i livet. Hun ser helst sig selv som del af kæresten, russiske Irinas kulturelt elitære slæng, men føler sig langt mere som det kiksede og akavede påhæng, der konstant befinder sig uden for cirklen og drilles, fordi hun hverken kan holde rigtigt på et vinglas eller udtale forfatterikonernes navne rigtigt.

Kultur For abonnenter

Kunstfilm med vanvittig spændingskurve: Dansk dokumentar går tæt på Leonardo da Vincis mystiske værk

Dokumentarfilm: Den afsindige historie om Kristus-maleriet "Salvator Mundi" åbner i New Orleans, hvor kunstjægeren Robert Simon opdager et glemt værk af Leonardo da Vinci i et skummelt auktionshus og erhverver det for blot 1175 dollars.

Danmark

Forsker overrasket: Corona-utryghed har ikke sat sig i denne gruppe

Danmark

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Danmark

Regeringen vil give check til danskere ramt af høje gaspriser

Debat For abonnenter

Meningsmager Henrik List: Gadebilleder under forvandling

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse af 'Lamb': Kan de gamle islandske fortællinger lære det egocentriske, moderne menneske noget om sig selv?

Erhverv

Trods chipmangel: Apple sætter rekord med milliardsalg

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse: 'Tag min hånd' med Mille Dinesen er enten halvsjov komedie eller et relativt morsomt drama

Debat

Tre ministre i debatindlæg: Antisemitisme skal ikke slå rødder i Danmark