Annonce
Danmark

Gode råd: Spar på varme, penge og CO2-samvittighed

Foto: Colourbox
Spar på det varme vand og daglig udluftning er et par gode råd til at spare på varmen fra Energistyrelsen.
Annonce

1. Sænk temperaturen. Ved at skrue termostaten bare én grad ned i hele huset sparer du fem procent på varmeregningen. Du kan spare 650 kroner om året og 85 kilo CO2, hvis du sænker temperaturen fra 22 til 21 grader i et typisk hus på 140 kvadratmeter med fjernvarme.

2. Indstil termostaterne ens. Det giver en bedre varmefordeling i boligen og et mere effektivt varmesystem.

3. Tjek radiatorerne. Du kan både mærke og høre, hvis radiatorerne ikke fungerer optimalt. For det første skal de være kolde eller lunkne forneden. Hvis de er varme, udnytter de ikke varmen ordentligt. For det andet er det et dårligt tegn, hvis de klukker eller risler, for så er der luft i systemet. For det tredje: Tjek, at der er nok vand på dit radiatoranlæg.


Indstil termostaterne ens. Det giver en bedre varmefordeling i boligen og et mere effektivt varmesystem.

Energistyrelsens hjemmeside for energi


4. Hold det varme vand på 55 grader. Hvis du holder temperaturen i varmtvandsbeholderen på 55 grader, er det varmt nok til at vaske op i, gøre rent i og til at bade i. Og nok til at holde legionella-bakterier nede.

5. Spar på det varme vand. Forsøg at bruge maksimalt 40 kubikmeter vand pr. år, hvis du bor alene. Hvis I er flere i husstanden, bruger I sikkert mindre vand pr. person, så gå efter maksimalt 30 kubikmeter pr. år. Det svarer til 110 og 82 liter om dagen.

6. Luft ud. Luft ud med gennemtræk hver dag for at få skiftet luften ud - især efter bad og madlavning - og tør ikke tøj indendørs. Lad desuden altid aftræk og friskluftventiler stå åbne.

Foto: Jakub Krechowicz/Panthermedia/Ritzau Scanpix

Kilde: Energistyrelsens hjemmeside for energi, www.sparenergi.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Danmark

Se Danmark: Bobler holder isen i ave

Annonce