Annonce
Erhverv

Flere melder sig ledige - men der er fremgang at spore

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
1468 personer meldte sig ledige onsdag. Det er godt 500 flere end normalt, oplyser Beskæftigelsesministeriet.

Antallet af nytilmeldte ledige under coronakrisen fortsætter med at være over det normale niveau.

Onsdag 8. april var der 1468 nytilmeldte ledige i Danmark, oplyser Beskæftigelsesministeriet.

Gennemsnittet for onsdag i samme uge for årene 2015-2019 er 935. Dermed var der onsdag 8. april over 500 flere nytilmeldte ledige end normalt.

Det er imidlertid et stort fald sammenlignet med onsdag i sidste uge. Her meldte 7844 personer sig ledige.

Dermed er der "heldigvis" fremgang at spore, lyder det fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

- Stigningen i antallet af ledige er desværre stadig højere end normalt, men heldigvis noget lavere end i sidste uge. Coronakrisen rammer Danmark og langt de fleste lande meget hårdt.

- Regeringen og et bredt flertal i Folketinget gør på den baggrund, alt vi kan for at holde hånden under danske lønmodtagere og dansk økonomi, siger Peter Hummelgaard i en skriftlig kommentar.

I alt var der onsdag 176.991 personer registreret som ledige i Danmark. Det er en stigning på 45.299 siden 8. marts, hvor coronakrisen for alvor brød ud.

Det frygtes, at antallet af ledige vil stige voldsomt omkring 1. maj, når personer fyret i marts med en måneds opsigelse melder sig ledige.

Ligeledes kan der komme et spring 1. juli, når personer med tre måneders opsigelse melder sig ledige.

Der er en overvægt af folk med korte uddannelser, der melder sig som ledige. Transport- og restaurationsbranchen er hårdt ramt.

Det fortæller beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) på pressemøde om Danmarks økonomi i coronakrisen.

Her påpeger han også, at antallet af nyledige i Danmark "langtfra" er lige så højt som i andre lande på grund af regeringens hjælpepakker.

Finansministeriet har torsdag formiddag oplyst, at ledigheden kan stige fra 105.000 personer sidste år til mellem 130.000 og 150.000 i år, alt efter hvilket scenarie der udspiller sig.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

I SF har vi ikke glemt hverken landdistrikterne eller grænsen

Grænselukning: Folketingskandidat Henrik Boye forlod SF i sidste uge, fordi vi angiveligt skulle være et storbyparti, der ikke forstår grænselandets problemer i en corona-tid. Det er rigtigt, at SF henter en del vælgere i større byer, men på trods af det faktum, kæmper vi for et Danmark, der hænger sammen. Vi har netop – sammen med andre partier – landet en udligningsreform, hvor vi lykkedes med vores mål om at sende flere penge til de mest økonomisk udfordrede yderkommuner, fordi alle, uanset postnummer, skal have gode skoler, ældrepleje og hjælp til udsatte. Det sender blandt andet 66 millioner kroner i retning af Henrik Boyes hjemkommune Aabenraa, hvilket er en klar forbedring i forhold til regeringens udspil. Samtidig har SF vedholdende sat landdistriktspolitiske forslag på dagsordenen – faktisk er vi det eneste parti, som har fremsat folketingsforslag i landdistriktsudvalget i det forgange år: Et om at sikre lånemuligheder i landdistrikterne og et om at sikre billige muligheder for varmeforsyning for de i landdistrikterne, som er tvunget til at skifte deres oliefyr, men reelt ikke kan gøre det, fordi bankerne ikke vil låne ud. Det gør vi, fordi kampen mod ulighed ligger i SF’s DNA, og vi vil ikke acceptere, at man har ringere muligheder, fordi man bor det forkerte sted. I forhold til grænsen kan jeg godt forstå skuffelsen over, at den totale åbning udebliver, men mon ikke snart den kommer? Jeg vil stilfærdigt gøre opmærksom på, at det var regeringen, der lukkede grænsen - ikke SF! Men når vi i SF ikke bare siger, at vi skal åbne på vid gab med det samme, så handler det om, at vi er nødt til at lave en genåbning, der er kontrolleret og med størst mulig hensyntagen til sårbare grupper, som kan blive smittet. Hensynet til menneskers sundhed vejer altså tungest, ikke afvisningen af mindretallenes behov for at passere grænsen. Vi har oven i købet kæmpet ihærdigt for, at for eksempel kærestepar kan passere grænsen – noget som er blevet til virkelighed i denne uge. Samtidig har jeg flere gange personligt rejst spørgsmål om problemer med at få lov at krydse grænsen under covid-19 for politiet, ligesom jeg i Sydslesvig-udvalget har været med til at sikre penge til det danske mindretal, som også er ramt økonomisk at corona. Det korte af det lange er, at jeg ikke kan genkende billedet, som tegnes af SF. Vi har hverken glemt landdistrikterne eller grænsen.

Annonce