Annonce
Den prisbelønnede amerikanske filmskuespiller Matthew McConaughey, som tidligere har sagt, at han overvejede at stille op ved guvernørvalget i Texas, siger, at han ikke er ude efter en post med politisk lederskab "på nuværende tidspunkt.". Foto: Kyle Grillot/Ritzau Scanpix
Udland

Filmstjernen Matthew McConaughey er ude af Texasvalg

Kampen om at blive den næste guvernør i Texas står til at blive en af de mest opsigtsvækkende politiske begivenheder i USA i 2022.

Den prisbelønnede amerikanske filmskuespiller Matthew McConaughey, som tidligere har sagt, at han overvejede at stille op ved guvernørvalget i Texas, siger, at han ikke er ude efter en post med politisk lederskab "på nuværende tidspunkt."

I en videooptagelse siger McConaughey, at han i stedet vil bruge tiden på at støtte grupper og foretagender, som arbejder for at forbedre forhold i samfundet.

Kampen om at blive den næste guvernør i den amerikanske delstat Texas står til at blive en af de mest opsigtsvækkende politiske begivenheder i USA i 2022.

Der har i månedsvis været spekuleret i, om den 52-årige Hollywood-stjerne ville gå ind i politik.

Republikaneren Greg Abbott forsøger at sikre sig sin tredje periode som guvernør i den store delstat. Demokraten Beto O'Rourke, som for nylig tabte kampen om en plads i Senatet, har i denne måned meldt sig som en af hans udfordrere.

Matthew McConaughey, der er kendt fra film som "Dallas Buyers Club", "Interstellar" og tv-serien "True Detectives", har ikke sagt, hvilket parti han ville stille op for, hvis han besluttede at gå efter guvernørposten.

Han har betegnet sig selv som "en aggressiv centrumpolitiker". McConaughey har også undgået at kommentere specifikke politiske sager.

– Politikere? De gode kan hjælpe os i den retning, som vi skal, siger McConaughey i videoen på Twitter.

- Men lad os gøre det klart, at de ikke kan gøre noget for os, medmindre vi selv vælger at handle for os selv også, tilføjer han.

Hollywood-stjernens politiske ambitioner har vakt furore i liberale cirkler - og ikke mindst hos texanere, som er stærkt imod den siddende guvernør, efter at Abbott har støttet delstatens omstridte og stærkt restriktive abortlovgivning.

- Tanken om en politisk løbebane gør mig ydmyg, og den inspirerer mig, men det er også en vej, som jeg ikke vælger at gå på nuværende tidspunkt.

Meningsmålinger har vist, at McConaughey ville få et bedre valg end Beto O'Rourke mod Abbott.

Valget afvikles i november næste år. Kandidaterne skal melde sig senest den 13. december.

/ritzau/AFP

Forsiden netop nu
Danmark

CO2-afgift koster tusindvis af job: Se, hvor i landet det rammer hårdest

Danmark

Nul mundbind og coronapas vækker glæde: "Jeg er fra England, og jeg har ikke været hjemme i 2,5 år."

Danmark

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Podcasts

Lyt: Messerschmidt vandt – og hvad sker der nu?

Danmark

Kommission skal hjælpe minoritetskvinder til frihed

Udland

39 personer ventes døde efter bådulykke ved Floridas kyst

Kultur For abonnenter

5 stjerner til finsk drama: Sovevogn mod verdens ende

Film: Unge, finske Laura ved ikke helt, hvor hun vil hen i livet. Hun ser helst sig selv som del af kæresten, russiske Irinas kulturelt elitære slæng, men føler sig langt mere som det kiksede og akavede påhæng, der konstant befinder sig uden for cirklen og drilles, fordi hun hverken kan holde rigtigt på et vinglas eller udtale forfatterikonernes navne rigtigt.

Kultur For abonnenter

Kunstfilm med vanvittig spændingskurve: Dansk dokumentar går tæt på Leonardo da Vincis mystiske værk

Dokumentarfilm: Den afsindige historie om Kristus-maleriet "Salvator Mundi" åbner i New Orleans, hvor kunstjægeren Robert Simon opdager et glemt værk af Leonardo da Vinci i et skummelt auktionshus og erhverver det for blot 1175 dollars.

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse af 'Lamb': Kan de gamle islandske fortællinger lære det egocentriske, moderne menneske noget om sig selv?

Film: På en nøgen, stenet bakketop ligger lille Ada begravet. For forældrene, Maria (Noomi Rapace) med de triste øjne og stovte, stolte Ingvar (Hilmir Snær Gudnason), der græder stille for sig selv ude på marken, triller tilværelsen udsigtsløst og tungt af sted.

Danmark

Forsker overrasket: Corona-utryghed har ikke sat sig i denne gruppe

Danmark

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Danmark

Regeringen vil give check til danskere ramt af høje gaspriser

Indland For abonnenter

Hvert tredje barn har oplevet at blive krænket på internettet

Debat

Debat: Varmeudgifterne skal ned - og fossile brændstoffer skal udfases

Erhverv

Trods chipmangel: Apple sætter rekord med milliardsalg

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse: 'Tag min hånd' med Mille Dinesen er enten halvsjov komedie eller et relativt morsomt drama

Debat

Tre ministre i debatindlæg: Antisemitisme skal ikke slå rødder i Danmark