Annonce
Kunstnernes Påskeudstilling plejer at foregå analogt. I år introduceres en digital version med fokus på den digitale kunst. Foto: Kim Haugaard
Danmark

Fem digitale dyk ned i finkulturen: Tag til opera, ballet eller koncert hjemme fra sofaen

Besøg nogle af landets kunstmuseer eller tag til opera, ballet og koncert.

Påsken kan nydes både inde og ude. Driller vejret, får du her fem forslag til finkulturelle oplevelser, som kan opleves digitalt.

1 Dyrk den digitale kunst på KP21-digital

Foreningen Kunstnernes Påskeudstilling giver hvert år etablerede kunstnere og nye talenter mulighed for at præsentere deres værker for et større publikum på Kunsthal Aarhus. Men sidste år satte cornapandemien en stopper for de to udstillinger KP20 og SPRING20.

Udstillingerne er blevet rykket til i år, og samtidig har Kunstnernes Påskeudstilling taget initiativ til KP21-digital, som er en digital udstilling med fokus på digital kunst. Udstillingen er baseret på værker, der er skabt specifikt til virtuelle platforme og internettet. Det vil sige, at værkerne er skabt med digitale værktøjer og præsenteres på digitale platforme.

Kunstnerne, som er blevet udvalgt til at få deres værker med på udstillingen, er Christel Bach, Emilia Bergmark, Magnus Pind Bjerre og Marie Mathilde Harm Skousen, Anna Seeberg Braun, Hannibal Dahl, Siri Feil, Mads Høbye, Lasse Korsgaard, Pål Lersveen, Daniela Maciel, Jonathan Nielsen, Brit Caroline Pallesen, Cecilie Penney, Camilla Reyman og Line Maj Skuldbøl.

Hvornår: Udstillingen vises online 27. marts - 25. april 2021.03.03.

Hvor:  kp-digital.kp-spring.dk.

2 Digitale omvisninger på Statens Museum for Kunst

Statens Museum for Kunst har egen Youtube-kanal, hvor forskellige kunstnere og kunstværker præsenteres. Foto: Philip Davali

Erik Henningsen, J.C. Dahl, Vilhelm Kyhn, Hans Baldung Grien og Frederico Barocci. Det er nogle af de kunstnere, som Statens Museum for Kunst introducerer dig for digitalt, hvis du finder vej til museets Youtube-kanal. Hver film varer tre-fire minutter.

Hvor: youtube.com/user/StatensMuseumfKunst.

3 10 minutter på Trapholt

Arne Jacobsen og hans design spiller hovedrollen i fire ud af fem små film, som Trapholt har lavet. Foto: Mette Mørk

Trapholt har lavet fem film på 10 minutters varighed, som man kan fordybe sig i hjemme i sofaen.

Formidlingsudvikler og designlærer Karen Bech holder kameraet og fører dig rundt på museet, mens hun fortæller om Arne Jacobsen og SAS Hotellet, Fremtidens Hus, Myren og hans sommerhus, Kubeflex.

Den femte og sidste film er tilegnet Hans Wegners stol Jakkens Hvile.

 Hvor:  trapholt.dk/trapholt-10-smaa-film.

4 800 film om kunstnere

Arkitekten Daniel Libeskind er bare en af de mange spændende kunstnere og personligheder, man kan møde på Channel Louisiana. Foto: Ralph Orlowski/Reuters/Ritzau Scanpix

På Louisiana kan du klikke ind på Louisiana Channel og gå på opdagelse i over 800 interview- og portrætfilm med tidens førende billedkunstnere, arkitekter, designere, musikere og forfattere.

Der er, som Louisiana skriver, altid åbent i denne digitale ”fløj” af Louisiana, og du kan møde personligheder som forfatteren Erica Jong, jazz-musikeren Alvin Queen, arkitekten Daniel Libeskind, bogdesigneren Irma Boom og fotografen Ishiuchi Miyako. 

Hvor:  channel.louisiana.dk.

5 Stream opera, ballet og koncerter

Det Kongelige Teater giver dig en digital hånd og lader dig genopleve gamle balletter, koncerter og operaer. Foto: Costin Radu

Når du ikke kan komme i teatret, må teatret komme til dig. Og det gør Det Kongelige Teater med muligheden for at streame udvalgte forestillinger fra Det Kongelige Teaters repertoire samt ny digital scenekunst. Det er for eksempel muligt at se Silja Schandorffs og Nikolaj Hübbes opsætning af balletten ”Svanesøen” med futuristisk lyssætning, overdådige kostumer og Alban Lendorf og J’aime Crandall i hovedrollerne.

Hvis ballet ikke lige er dig, kan du eventuelt se operaen ”Maskarade” eller klikke ind på koncerten ”Alletiders krisesange”, der fortæller, hvordan vi er i kriser og om vores evne til at rejse os og få noget godt ud af dem. 

Hvor:  kglteater.dk/xtra/forestillinger.