Annonce
- En perfekt forårsdag består af en vundet fodboldkamp lørdag formiddag og en koncert om aftenen, siger Michael Falch. Foto: Simon Staun
Danmark

Falch elsker fodbold: Den bedste leg i verden

Fodboldglad: I stuen i Michael Falchs sommerhus på det sydlige Langeland er der næsten lige så mange træningsvægte, som der er bøger. Her er også en kondicykel, en farvet hulahopring og andet træningsudstyr, som Michael Falch benytter under sin faste meditations- og træningsrutine hver formiddag.


Jeg har aldrig været talentfuld, men på gode dage kan jeg score med både skulder, knæ og sågar med næsen. Og indimellem også med fødderne.

Michael Falch, fodboldglad musiker


Der er både mental og fysisk pleje på programmet, og især kondicyklen har fået tæsk i pedalerne. Hver dag i tre måneder har han trampet sig gennem hele serier på Netflix for at få bugt med julesulet, men i særdeleshed for at styrke sit ødelagte knæ, så han måske kan få comeback på old boys-veteranholdet i Humble.

- Jeg blev erklæret fodboldinvalid som 63-årig efter at have deltaget til et Grand Old Masters-VM i 2019 med AB’s hold. Fodbold betyder så meget for min livsglæde. Hvis jeg ved, jeg skal spille en kamp lørdag, glæder jeg mig hele ugen, siger Michael Falch.

Han fremhæver samspillet og holdånden som vitale elementer i hans fascination. Hvilket må siges at være karakteristika, som også kendetegner et rockband.

- I fodbold er det lille felt mit domæne. Jeg har aldrig været talentfuld, men på gode dage kan jeg score med både skulder, knæ og sågar med næsen. Og indimellem også med fødderne, hvis jeg rammer bolden skævt nok.

- Jeg elsker musik, litteratur og kunst, men intet giver mig samme glæde som en fodboldkamp en forårsdag med frisk luft i lungerne. Selv om det til tider er blodig alvor, er det den bedste leg i verden. Hvis jeg har scoret et mål lørdag formiddag, bliver en koncert lørdag aften helt sikkert bedre, siger Michael Falch.